Beslenmede karbonhidrat

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve dishiwelet tarafından 24 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Fruktoz
     
  2. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    @heldic, yanlış anlama fakat, wikipedia çok güvenilir bir kaynak değil. birini gelip bunlar yanlıştır deyip sayfayı 'düzeltebildiği' bir site güvenilir bir site olmaktan çok uzaktadır.
    özellikle sağlık gibi çok ciddi durumlarda wikipedia'dan yararlanmak bana doğru gelmiyor. daha sağlam bir kaynağın varsa bekliyorum ben de.

    ayrıca Gİ tablon varsa ve paylaşırsan sevinirm ben de. zira o tablo pek çok kişinin işine yarayacak.
     
    Big_Hammer ve Al Neri bunu beğendi.
  3. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir

    anlatılanların yanındaki rakamlarda yapılan calısmalar var onlara bakabiliriz.

    fruktoz ile ilgili baska kaynaklarda eklerim fakat bugunlerde hic havamda degilim :)

    affola
     
  4. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    198
    Ödül Puanları:
    53
    Wikipedia'da bir makaleyi değiştirmek o kadar kolay değildir. Konu forumlarda tartışılır, kaynakların güvenilirliğine bakılır vs vs bir sürü prosedürü var. Herhangi biri gidip bir makaleyi kafasına göre değiştirse, makalenin eski haline dönmesi çok kısa bir vakit almaktadır, çünkü en son hali her zaman yedekli durur. Meydan Larousse ve Wikipedia'dan rastgele seçilen 10 bin makale incelendiğinde Larousse'ta daha fazla hatanın olduğu tespit edilmiş. O yüzden Wikipedia güvenilir değil demeden önce sağlam delillerimizin olması gerekir.
     
    dishiwelet ve SAVAŞ74 bunu beğendi.
  5. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    @Wrestler

    Açıkçası itiraf etmeliyim ki, kitabı okuduktan sonra benimde kafamı en çok kurcalayan konu fruktoz meselesi oldu...
    Hatta daha da özelleştireyim bal meselesi!
    Çünkü ben hem balı çok seven birisiyim (her ne kadar şuan tüketmesem de) hem de en spesifik yapılan ve doğanın nimeti olarak gördüğüm, en doğal bulduğum ürünlerden biri...

    Canan hocanın ekmekleri toptan yasak etmesinin sebebi genelleme yapmak istemesinden!
    Ekmek sektörüne güvenmediği, tam tahıl ekmeği mi, boyalı boyasız mı vb. sıradan halk bunu bilemez ayırt edemez, şeklinde ki düşüncesinden dolayı böyle söylüyor!

    Yoksa ben bir program da; bel deki yağı tamamen erittikden sonra, aşırı miktarlara kaçmamak şartıyla, ve mutlaka egzersiz yapan biri olmak şartıyla, "tabi ki ekmek yiyebilirsiniz" dediğini biliyorum!!!

    Düşük gi se sahip özellikle makarna gibi ve yine dediğin çavdar ekmeği gibi diğer bazı gıdaların yasaklanmasının ise başkaca bir sebebi var!
    Bu ürünlerin RAFİNE ürünler olması!
    Canan hocanın "Rafine ürünlerin tamamı zararlıdır, sadece Kh değil! vücut bütün gıda kullanıcak şekilde inşa edilmiştir" dediğini yine biliyorum, istek olursa bunların video larını kesip yine koyarım :)

    Özetle Canan Hocanın sıralaması şu;

    1-Hızlı Kh ların (kana hızlı karışan gi si yüksek) tamamını terkedin!
    2-Yavaş Kh ların rafine ürün olanlarını ayıklayın ve terkedin!
    3-Sadece sağlıklı yağları alın (zeytinyağı-tereyağı-içyağı-omega3) geri kalanları terkedin!
    4-Protein kaynaklarını istediğiniz gibi alın hepsi serbest yeter ki işlenmiş gıda olmasın!
    5-Lif kaynağı olarak salatalar, sebzeler, zeytin bolca tüketin!
    6-Yumurta vb. içinde doğal yağlar olan gıdaları olabildiğince doğal az pişmiş ya da çiğ tüketin!
    7-Süt den uzak durun fermente olmuş sütleri tüketin (yani yoğurt-ayran ve her türlü peynir)
    8-Öğün aralarını uzun tutun ve gece yatmadan 5 saat önce yeme işini bitirin!
     
    wrestler bunu beğendi.
  6. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    ZeusS_ bunu beğendi.
  7. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
  8. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.231
    Beğenileri:
    3.366
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    Kitabın kapağında süt serbest diyor ama..?

    Bir de bu rafine olayını sormak istiyorum.

    Rafine, sözlüklerde 'saflaştırılmış' olarak geçiyor. Örneğin kepek ekmeği nasıl rafine ediliyor? Beyaz ekmek dediğimiz şey kepeklerinden arındırılmış ekmek. Yani rafine. Peki kepekli ekmekteki saflaştırma işlemi nasıl oluyor? Ben rengine bakıyorum. Ekmek ne kadar koyu renkliyse, sindirilmesi o kadar zor, Gİ si o kadar düşük diye düşünüyorum.

    Ve rafine ürünleri tüketmeyin demesinin tek sebebi, acaba daha konsantre oldukları ve bu sebeple daha kolay sindirildikleri, sonuçta kan şekerini hızlıca artırdıkları mı? Yoksa başka bir sebebi de var mı?
     
    Big_Hammer bunu beğendi.
  9. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Ayrıca bu sabah kanal D doktorumda et konusuna değindiler

    ve

    dediler ki

    et tek başına yenırse vucut eti vucudu onrması yerıne daha fazla enerjı olarak yakar dedı yanı yaında karbonhıdrat gereklı dedıler

    heldic çok biliyor ya boş verin

    son yılalrda nedense çıktı bu et yağ yeme çılgınlığı bunuda yapanlar et firmaları baktılar etleri satamıyorlar yağları satamıyorlar 3-5 doktor tutmuşlar mılletın aklını karıştırıyorlar

    Herşey yıyın ama kararında yıyın hele spor yapıyorsanız rahat olun.

    Kim oluyorki allahın yarattığı bu güzel besinleri meyvelerden bahsedıyorum özlelıkle yokkanser yapıyormuş yok hasta edıyormuş gibi boş lşeyler söylüyor

    nasıl kanser yapar nasıl hasta yapar tum kanallarda tum doktorlar sabaha kadar kanallarda bagırıyorlar kanserden korunmak ıcın meyve tuketın

    heldic hep yanlıs yonlendırıyor ınsanları meyvenın gh degerı dusuktur yuksek posa lıf ıcerdıgı ıcınde tokmtukar ani insülin dalgalanması yapmaz aynı sekılde kompleks karbonhıdratlarda oyle heldic çok biliyor ya git tv cık aydınlar dünyayı burda zaman kaybetme.

    ŞUNUDA OKUYUN baris YAZMIŞ.

    uzmanlar dediğin gazete köşelerinde yazan,ünlülerin ve şöhretlerin gittiği zayıflama çiftliklerinin sahipleri ve benzerleriyse ,bunun için uzun uzadıya yorum yapmaya gerek yok..bu adamlar ve hitab ettikleri kesim,sabahtan akşama yatan ve yaptığı en ağır aktivite evden otobüs durağına yürümek olan insanlardır..hal böyle oluncada aldıkları kiloların sorumluluğunu üstlenecek bir günah keçisi bulurlar..ondan sonra vay efendim etten uzak durmalıymışız ,karbonhidratlardan kaçınmalıymışız,proteinlerle karbonhidratları bir arada almamalıymışız vs...varsa bu durumu kanıtlayan bir olay buyursunlar ortaya koysunlar..böyle bir olayın gereçekliği olmadığı gibi tamamen yanlış olduğunuda söyleyebilirim..en azından sporcular için..farzedelimki eğer bu olay doğruysa ozaman içeriğinde karbonhidrat ve proteini hemen hemen eşit miktarlarda bulunduran süt,tamaıyla doğanın büyük bir yanlışlığıdır..bu mantığa göre süt yağ yapar..asıl yağ yapan hareketsizliktir,metabolizma hızıdır..bu insanların hareketli yaşam ve sportif aktivitelerde bulunmaları işlerine gelmediği için bu tip teoriler ortaya koyarlar..neden bu tip teoriler ortaya koyarlar?çünkü siz sabahtan akşama yatmaya alışmış bir insana ,zayıflamak için karbonhidratlarla proteinleri ayrı bir öğünde almalarını mı söylerseniz o kişye daha cazip gelir yoksa zorlu sportif aktivitelerde bulunmalarını söylerseniz ona daha cazip gelir..tabiki gününün çoğunu televizyon başında oturarak gecirmeye alışmış bir insana karbonhidratlarla proteinleri ayırmak daha uygun gelecektir..son olarak söyleyeceğim karbonhidratlarla proteinleri çekinmeden aynı öğünde alabilirsiniz..karbonhidrat alımıyla artan insülin hormonundan bu şekilde faydalanabiliriz..insülin çok güçlü bir anabolik hormondur..max. ulaştığı anda kanda mevcut ne varsa kaslara taşır.bunun dışında alınan proteinlerin vücutta daha etkin bir şekilde kullanılması içinde karbonhidratlara ihtiyaç vardır..çoğu karbonhidrat kaynağı bitkisel protein bakımından zengindir. makarna,pirinç,fasulye vs. ..hayvansal prıoteinlerle birlikte alınan btikisel proteinlerin içerdiği aminoacidler hayvansal kaynaklı proteinlerin içerdiği aminoacidleri tamamlayarak daha zengin bir protein çeşidi oluştururlar... işte bu iki besin maddesinin beraber alınmasının avantajları bu şekilde sıralanabilir..

    https://www.bodyforumtr.com/vbforum...er-t-t4302.html?t=4302&highlight=karbonhidrat


    S- Günde ne kadar karbonhidrat almalıyım?
    C- Kas kütlesi kazanma dönemlerinde harcanan kaloriden fazla alınması mantığı ile kilo başına 4-6 gram arası karbonhidrat tüketilmesi tavsiye olunur.Definisyon dönemlerinde özellikle düşük karbonhidratlı diyetlerde günlük kilo başına 1-2 gr.a kadar indirilebilir.


    S- Antreman öncesi öğünüm nasıl olmalı?
    C-Antremandan 1,5-2 saat kadar önce uzun süre enerji verebilecek kompleks karbonhidrat içeren gıdalar mutlaka öğüne dahil edilmelidir.öte yandan günlük ihtiyacımız olan protein,vitamin,mineral,yağdan bu öğüne düşen miktarda yer verilebilir.

    S- Muz kompleks karbonhidrat mıdır, basit karbonhidrat mıdır? Antremandan sonra tercih edilmesinin sebebi nedir?
    C- Muz , makarna pirinç gibi kompleks karb.lara göre daha kolay sindirilse de glikemik indexi düşük olduğundan kana geç karışır ve uzun süre enerji verir.Bu sebeple basit karbonhidrat olarak değerlendiremeyiz.Antremandan sonra alımının sebebi glikojen depolarını hızlıca doldurmak değil kas yıkımını önlemek amacıyla potasyum ihtiyacını karşılamaktır.

    S- Kilo vermek için mucize diyet ve mucize besinler var mıdır?
    C- Sanırım her gün yeni bir rejim ismi ile karşılaşır hale geldik, değil mi? Sarı-yeşil rejim, kan grubuna göre rejim, burçlara göre rejim, ananas suyu rejimi ve daha niceleri... Peki, bu rejimlerin bilinçsizce yapıldıklarında metabolizmayı yavaşlatıp kilovermekten çok kilo almaya neden olduklarını biliyor muydunuz? Ya, yavaşlayan metabolizmayı tekrar hızlandırmanın ne kadar güç olduğunu?
    Ilık limonlu su, greyfurt suyu, keten tohumu yağları eritmemektedir. Yağları eritmede ve kilo vermede mucize bir besin bulunmamaktır.
    Bu sebeple çözümü daha basit ve temel yöntemlerde aramalıyız.Bazı şekerli ve yağlı gıdalardan kaçınarak aldığımızdan daha fazla kalori harcamalıyız ve hareketli bir yaşam sürmeliyiz..

    S- Kilo verme döneminde neleri yemekten kaçınmalıyım?
    C-
    * Kızartmalardan
    * Yağlı süt ürünlerinden
    * Kırmızı et
    * Rafine un ve mamullerinden (hamur işi, bisküvi, pasta vb..)
    * basit şeker içeren içecekler
    * basit şeker içeren gıdalardan (reçel,bal,çikolata vb..)


    S- Kilo verme döneminde neleri yememde sakınca yoktur?
    C-
    * Haşlama, buğulama, fırında yağsız ve ızgarada pişirilen gıdalar
    * Tam tahıl ve mamulleri
    * yağsız süt ürünleri
    * beyaz et (özellikle göğüs kısmı)
    * balık eti
    * sebzeler
    * meyvalar
    * doymamış yağ ihtiyacı için kuruyemişler
     
    Son düzenleme: 26 Ocak 2012
    Al Neri bunu beğendi.
  10. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Tek bir hocayı baz almadığımız için biraz bilgi convert i olabilir... ;)

    Rafine gıda: işlenmiş gıda demektir, ham maddesi öğütülmüş un ufak edilmiş demektir!
    Buğday bir bütün gıda dır, fakat bunun işlenmesi ile elde edilen un ve kepek rafine gıdadır.
    Kırmızı et, antrikot bir bütün gıdadır, protein tozu bir rafine gıdadır... vb.

    Konunun netlik kazanması açısından :)
     
    wrestler bunu beğendi.
  11. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.231
    Beğenileri:
    3.366
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    Buğday tanesinin öğütülüp toz haline getirilmesini, bifteğin kıyma haline getirilmesine benzetirsek yanlış olmaz herhalde.

    Yazdığınız gibi, buğdayı öğütürsek elbette parçalandığı için, sindirilmesi hızlanacaktır. Ancak öğütülme işlemi sonrası kepeğini almazsak, buğdayın içeriği aynı kalır. Sadece formu değiştiği için sindirilmesi hızlanır ama kepeğinden dolayı bu hız korkacağımız kadar olmaz diye düşünüyorum. Zaten Gİ tablolarında da böyle görülüyor (Gerçi bu tablolara da pek güven olmuyor ama.. Keşke Karatay Diyeti'nde bunların Gİ sini de verseymiş.).

    Eğer kepeğini elersek bu sefer beyaz un oluyor. Posası (kepeği) gidiyor. Ve artık sindirilme hızı korktuğumuz seviyelere geliyor. Ben böyle düşünüyorum.
     
    Big_Hammer ve ZeusS_ bunu beğendi.
  12. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    benim cıkmama gerek yok :) hocalar yaptıkları calısmaları acıklıyolar bas bas bagırıyolar :) bunları yazan doktorunuz siz yada baska bir sahıs hepinize burdan söylüyorum 50 kerede söyledim koyun bilimsel bir calısma ? Ben ekliyorum universitelerin yaptıgı calısmaları siz neden eklemekten acizsiniz ? yoksa elinizde hic birsey yokmu ? Bos tenekeden cıkan ses gibisiniz kusura bakmayın aynı böylesiniz.

    Birseyin arkasında durmak ona inanmak icin önce bilgi sahibi olmanız gerekir Mantıgınızı yürütmeniz gerekir.

    Şekerin her türlüsü insan saglıgı icin zararlıdır Fazla meyve yemek ürit asiti arttırı ve gut hastalıgına sebeb olur. Ayrıyeten metobolik sendrom ve insülin direncine yol acar ? Neden mi cünkü meyveler insaneli ile ıslah edilmis resmen icine seker basılmıs gıdalardır.

    Ormana daga cıkıp dolastıysanız eger ordaki sözde yabani dedigimiz ama asıl saglıklı olan armut ile manavdaki armut bir degildir. Alın bakalım yabani armutu yiyin o kadar tatlı gelcekmi size ? o yabani armuttan yana bir sorunumuz yok diledigimiz kadar yiyebiliriz.

    Mis gibi icinde seker olmayan sebzeler varken Daha fazla lif ve vitamin iceriyorken bana Meyvelerin Sebzelere karsı saglıklı oldugunu birazcık akıl ve mantık yürütebiliyorsanız acıklayabilirmisiniz ?

    Sunu dersen anlarım Meyvelerin tadı hosuma gidiyor Sebzeler kadar tatlı sekerli degil. Baska türlü dediginiz hersey bos ve havada kalıyor Soruyorum cevap alamıyorum sadece konusuyorsunuz bıkmadınız da.


    Etin yanında yedigimiz yagları napıyor vucud yag asitlerine cevirip enerji kaynagı olarak kullanmıyor mu ? eve mi götürüyor ? Hep eksik bilgiler


    kim neyi satamıyor arkadasım İnsanların alım gücümü var Rafine olmayan raf ömrü uzun olmayan gıdalarla kim ugrasmak ister

    Bir kasap eti en cok 1 hafta rafında tutabilir Ayrıyeten hayvanın buyutulmesi yasaması kasaba gelmesi cokmu kolay sanıyorsun ?

    ayrıyeten tuketin dedigimiz tereyagı nın kilosu ne kadar biliyormusun? Bunlar margarinler gibi ucuz saglıksız gıdalar degil

    Yedigin makarnanın kilosu ne kadar 1 liramı

    bunu 30 liralık et ile nasıl bir tutabilirsin ? Saglıklı olsa o kadar ucuz olur mu ?


    Esrarı afyonu türlü türlü zehirleride yaratan yaratmıs ?

    O zaman ne varsa yiyin topraktan petrol cıkıyor Allah yaratmıs icin

    Nasıl düz mantıktır bu ya ?
     
    Dynamo bunu beğendi.
  13. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    toprak tan cıkmıyormu urunler topragın urunlerını yıyorsun zaten topragın mınarelı yedıgın urune gecıyor

    et et et ye dıyorsun akrbonhıdrat yeme dıyorsun spor yapan bırıyle yapmayanı aynı kefeye koruyorsun gelıp bılım sellikten bahsedıyorsun
     
  14. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    zararsız karbonhidrat yiyin diyoruz :) anlamadıgınız bu

    tahıllar bagırsak florasına zarar veriyor icinde fitat gluten ve lektin var acın okuyun nasıl zararlar oldugunu anlamamakta ısrarlısınız

    meyvelerin sekersiz olanlarını yiyin diyoruz kivi avakado gibi antremandan önceki ögüne princ veya meyve ekleyebilirsiniz diyoruz

    sebzelere o dedigin mineraller vitaminler gecmiyor mu ? Sebzelerde daha cok vitamin mineral varken sadece şeker daha az degil mi ?

    sebzeler vitamin mineral daha cok icerirken daha cok lif yok mu ?

    Sebzelerin kan sekerine ve karacigere olan etkisi Meyveler kadar fazla mı ?

    soruma bir kere cevap verebilsen o kadar sevinecem ki :) sordugum her soruya baska mantıksız bir soru ile cevap veriyorsun

    badem ceviz fındık kabak cekirdegi gibi kuruyemisler sebzeler dusuk sekerli meyveler süt ürünleri kefir yogurt gibi bunlarda karbonhidrat yok mu ?

    Anlamama nedeniniz ne ?

    Ayrıyeten bu dediginiz sözde saglıklı besinleri hastaların diyetlerinden cıkardıgımız zaman neden iyilesiyolar ? madem o kadar saglıklı karaciger yaglanması trigliserid yuksekligi olan bir kisiye doktor meyveleri kes diyor ?

    Alkol tipi karaciger yaglanmasının diger bir nedeni meyve tüketmek bir baska nedeni ise insulin direnci degil mi ?

    bunları 50 kere forumda konustuk 50 olmustur hic birinde mantıklı bir acıklama calısma yok dogru duzgun kaynak yok netten uyduruk sitelerdeki diyetisyenlerin yazdıklarını kopyalayıp duruyorsunuz onların yanlıs bildigini beslenme piramidinin coktan degistigini eski beslenme düzeninin insanları hasta ettigini söyledik durduk acık olan bir sürü konu var acın bir baslık

    düsük karbonhidrat tüketiminin zararları diye koyun bilimsel calısmaları ( eger elinizde varsa cünkü yok ) oturun hep beraber konusalım
     
    Son düzenleme: 26 Ocak 2012
  15. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    198
    Ödül Puanları:
    53
    Forumda karbonhidrat - yağ konularını bu kadar ciddi gündeme getiren ilk Coyote'ydi yanlış hatırlamıyorsam.

    O zamanlar birçok kişi üstüne çullanmıştı yanlış bilgiler empoze ediyorsun diye. Şimdiki geldiğimiz noktada ön yargılar biraz daha yıkılmış gibi. Coyote de artık görünmüyor ortalıkta, heldic yoksa sen Coyote misin :)
     
  16. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    yok onlarla beraber basladik bu diyete saolsunlar baya bilgi sahibi ettiler bizi

    Girmiyor kendileri pes etmis aslinda bu ara girseler iyi bilgi paylasimi olurdu
     
    YesiLZeytin bunu beğendi.
  17. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.429
    Ödül Puanları:
    123
    Aşırı glisemik indeksi düşük karbonhidratlarla veya sıfır Gİ ile beslenmek Testosteron seviyesini indirebiliceğini düşünüyorum. Eğer hızlı etki eden karbonhidhidratlar tüketilirse (aşırıya kaçmadan) o zaman kaslara ulaşan glikojen ve protein transportları hemen kana karışarak vücuttaki Testosteron seviyesini artırmış olur. Eski Türk gelenekleri ve Osmanlı dönemi kültüründen günümüze yansıyan Testosteron artışı için önerilen macun ve benzeri karbonhidrat ağırlıklı gıdaların faydalarınıda buna bağlıyorum.

    Proteinleri, karbonhidratlara nazaran neden artırmadığımızı açıklayayım. Flex ve Muscle&Fitness dergisi bilim araştırmacısı Jim Stoppani, uzun yıllar yaptığı araştırmasında karbonhidratlardan fazla alınan proteinlerin vücut içerisinde Testosteron değerini düşürdüğünü tespit etti. Fransız bilim adamlarıda bu durumu onaylamaktadır. Protein ve Karbonhidratları gereğinden fazla artırırsanız, vücutta fazla yağ birikmesi ortaya çıkar. Buna binaen kasların gelişmesi ve testosteron artışı için yeterli miktarda protein ve karbonhidrat almak en doğru yaklaşımdır.
     
    Big_Hammer bunu beğendi.
  18. piramit
    Offline

    piramit Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    13
    Yer:
    İstanbul
    Rica etsem yaptığınız diyet programından bir örnek yazabilirmisiniz.
     

Sayfayı Paylaş