Beslenmede karbonhidrat

Sindirim sorunları

Fruktoz emilimi GLUT-5 ve GLUT2 adlı taşıyıcılar aracılığıyla gerçekleşir.[34] GLUT-5 eksikliği sonucunda kalın bağırsaklara aşırı fruktoz taşınımı gözlenebilir. Bu fruktoz, bağırsak florası için uygun bir besin kaynağı olduğundan dolayı, burada kullanılarak gaz oluşumuna neden olabilir. Bu durun bağırsaktaki suyun tutulumuna neden olur ve dolayısıyla şişkinlik, aşırı gaz ve tüketilen miktara bağlı olarak ishal belirir. Birçok insan için fruktoz kötü emilimi büyük bir sağlık sorunudur.
Metabolik sendromlar

Aşırı fruktoz tüketiminin insülin direncine, obeziteye,[35] LDL kolesterolünün ve trigliseritlerin artmasına; dolayısıyla da metabolik sendromlara yol açtığına dair birçok hipotez bulunmaktadır.[36] Kısa dönem testlerde, besinsel kontrolün ve fruktoz tüketmeyen kontrol grubunun olmayışı, deneylerin sonuca varmasının önüne geçen unsurlardır. Ancak yine de, fruktoz tüketimiyle obezite arasında bir bağıntı bulunduğuna dair raporlar bulunmaktadır.[37][38]

Tip 1 diyabet hastalarıyla, fruktoz oranındaki belirgin derecede düşük GI (glisemik indeks) arasında bir bağlantı olduğu konusunda endişeler bulunmaktadır. Fruktoz, glukoz ile beraber alındığında kan şekerinin artışına yol açmaktadır. Temel GI ölçüm tekniği yanıltıcı olabilir. Kan şekeri seviyesi zamanla ölçülüp grafiğe aktarılarak, belli bir süre sonra elde edilen çan eğrisinin alanı ölçüldüğünde GI numarası elde edilmektedir. Kısacası yavaşça yayılan bir besinle, hızla kandaki miktarı artıp azalan bir besin aynı GI oranını vermektedir.[3






Karaciğer hastalığı

Meira Field'a göre fruktoz şeker hastaları için diğer şekerlerden daha iyi bir besin, ancak glukozun tüm vücut hücreleri tarafından kullanılabildiği, fakat fruktozun kullanılabilmesi için karaciğerde birtakım tepkimeler geçirmesi gerekliliği bu durumu değiştirmektedir. Yüksek fruktoz diyetiyle beslenen farelerin karaciğerlerinin alkoliklerin karaciğerinden pek farklı olmadığını, yağ ve sirotikle tıkalı olduğu gözlemlenmiş durumdadır.[55] Her ne kadar sperm ve bazı bağırsak hücrelerinin fruktozu doğrudan tüketebildiği bilinse de, alınan fruktozun büyük bir kısmı karaciğerde tepkimeler geçirerek kullanılmaktadır.

William J. Whelan ise fruktozun karaciğere geldiğinde karaciğer aniden durarak fruktozu metabolize edene kadar tüm diğer etkinliklerini durdurduğunu belirtmektedir. Glukoz yerine fruktoz tüketmek, kanda daha az insülin ve leptin; daha çok girelin dolaşımına neden olmaktadır.[56] Leptin ve insülinin iştah kapatıcı, girelinin iştah açıcı özelliğine bakıldığında fazla fruktozun insanı kilo almaya eğilimli hale getirdiği görülmektedir.[57]

Aşırı fruktoz tüketiminin alkolsüz yağlı karaciğer hastalığının gelişimine katkıda bulunduğundan şüphe duyulmaktadır.[5





Gut

British Medical Journal tarafından yürütülen son çalışmalara göre, yüksek fruktoz tüketiminin gut hastalığı ile de yakından ilişkili olduğu konusunda çeşitli ipuçları elde edilmiş durumdadır. Gut hastalığı her ne kadar bir Viktorya dönemi hastalığı olarak düşünülegelmiş olsa da, bu hastalığa yakalananların sayısı son yıllarda bir artış eğilimi içindedir. Bu durumun şüphelilerinden biri de, çeşitli hafif içeceklerde bulunan fruktozun olabileceği belirtilmetedir.[59][60]


http://tr.wikipedia.org/wiki/Fruktoz
 
@heldic, yanlış anlama fakat, wikipedia çok güvenilir bir kaynak değil. birini gelip bunlar yanlıştır deyip sayfayı 'düzeltebildiği' bir site güvenilir bir site olmaktan çok uzaktadır.
özellikle sağlık gibi çok ciddi durumlarda wikipedia'dan yararlanmak bana doğru gelmiyor. daha sağlam bir kaynağın varsa bekliyorum ben de.

ayrıca Gİ tablon varsa ve paylaşırsan sevinirm ben de. zira o tablo pek çok kişinin işine yarayacak.
 
@heldic, yanlış anlama fakat, wikipedia çok güvenilir bir kaynak değil. birini gelip bunlar yanlıştır deyip sayfayı 'düzeltebildiği' bir site güvenilir bir site olmaktan çok uzaktadır.
özellikle sağlık gibi çok ciddi durumlarda wikipedia'dan yararlanmak bana doğru gelmiyor. daha sağlam bir kaynağın varsa bekliyorum ben de.

ayrıca Gİ tablon varsa ve paylaşırsan sevinirm ben de. zira o tablo pek çok kişinin işine yarayacak.


anlatılanların yanındaki rakamlarda yapılan calısmalar var onlara bakabiliriz.

fruktoz ile ilgili baska kaynaklarda eklerim fakat bugunlerde hic havamda degilim :)

affola
 
@heldic, yanlış anlama fakat, wikipedia çok güvenilir bir kaynak değil. birini gelip bunlar yanlıştır deyip sayfayı 'düzeltebildiği' bir site güvenilir bir site olmaktan çok uzaktadır.
özellikle sağlık gibi çok ciddi durumlarda wikipedia'dan yararlanmak bana doğru gelmiyor. daha sağlam bir kaynağın varsa bekliyorum ben de.

ayrıca Gİ tablon varsa ve paylaşırsan sevinirm ben de. zira o tablo pek çok kişinin işine yarayacak.

Wikipedia'da bir makaleyi değiştirmek o kadar kolay değildir. Konu forumlarda tartışılır, kaynakların güvenilirliğine bakılır vs vs bir sürü prosedürü var. Herhangi biri gidip bir makaleyi kafasına göre değiştirse, makalenin eski haline dönmesi çok kısa bir vakit almaktadır, çünkü en son hali her zaman yedekli durur. Meydan Larousse ve Wikipedia'dan rastgele seçilen 10 bin makale incelendiğinde Larousse'ta daha fazla hatanın olduğu tespit edilmiş. O yüzden Wikipedia güvenilir değil demeden önce sağlam delillerimizin olması gerekir.
 
@Wrestler

Açıkçası itiraf etmeliyim ki, kitabı okuduktan sonra benimde kafamı en çok kurcalayan konu fruktoz meselesi oldu...
Hatta daha da özelleştireyim bal meselesi!
Çünkü ben hem balı çok seven birisiyim (her ne kadar şuan tüketmesem de) hem de en spesifik yapılan ve doğanın nimeti olarak gördüğüm, en doğal bulduğum ürünlerden biri...

Canan hocanın ekmekleri toptan yasak etmesinin sebebi genelleme yapmak istemesinden!
Ekmek sektörüne güvenmediği, tam tahıl ekmeği mi, boyalı boyasız mı vb. sıradan halk bunu bilemez ayırt edemez, şeklinde ki düşüncesinden dolayı böyle söylüyor!

Yoksa ben bir program da; bel deki yağı tamamen erittikden sonra, aşırı miktarlara kaçmamak şartıyla, ve mutlaka egzersiz yapan biri olmak şartıyla, "tabi ki ekmek yiyebilirsiniz" dediğini biliyorum!!!

Düşük gi se sahip özellikle makarna gibi ve yine dediğin çavdar ekmeği gibi diğer bazı gıdaların yasaklanmasının ise başkaca bir sebebi var!
Bu ürünlerin RAFİNE ürünler olması!
Canan hocanın "Rafine ürünlerin tamamı zararlıdır, sadece Kh değil! vücut bütün gıda kullanıcak şekilde inşa edilmiştir" dediğini yine biliyorum, istek olursa bunların video larını kesip yine koyarım :)

Özetle Canan Hocanın sıralaması şu;

1-Hızlı Kh ların (kana hızlı karışan gi si yüksek) tamamını terkedin!
2-Yavaş Kh ların rafine ürün olanlarını ayıklayın ve terkedin!
3-Sadece sağlıklı yağları alın (zeytinyağı-tereyağı-içyağı-omega3) geri kalanları terkedin!
4-Protein kaynaklarını istediğiniz gibi alın hepsi serbest yeter ki işlenmiş gıda olmasın!
5-Lif kaynağı olarak salatalar, sebzeler, zeytin bolca tüketin!
6-Yumurta vb. içinde doğal yağlar olan gıdaları olabildiğince doğal az pişmiş ya da çiğ tüketin!
7-Süt den uzak durun fermente olmuş sütleri tüketin (yani yoğurt-ayran ve her türlü peynir)
8-Öğün aralarını uzun tutun ve gece yatmadan 5 saat önce yeme işini bitirin!
 
@Wrestler

Açıkçası itiraf etmeliyim ki, kitabı okuduktan sonra benimde kafamı en çok kurcalayan konu fruktoz meselesi oldu...
Hatta daha da özelleştireyim bal meselesi!
Çünkü ben hem balı çok seven birisiyim (her ne kadar şuan tüketmesem de) hem de en spesifik yapılan ve doğanın nimeti olarak gördüğüm, en doğal bulduğum ürünlerden biri...

Canan hocanın ekmekleri toptan yasak etmesinin sebebi genelleme yapmak istemesinden!
Ekmek sektörüne güvenmediği, tam tahıl ekmeği mi, boyalı boyasız mı vb. sıradan halk bunu bilemez ayırt edemez, şeklinde ki düşüncesinden dolayı böyle söylüyor!

Yoksa ben bir program da; bel deki yağı tamamen erittikden sonra, aşırı miktarlara kaçmamak şartıyla, ve mutlaka egzersiz yapan biri olmak şartıyla, "tabi ki ekmek yiyebilirsiniz" dediğini biliyorum!!!

Düşük gi se sahip özellikle makarna gibi ve yine dediğin çavdar ekmeği gibi diğer bazı gıdaların yasaklanmasının ise başkaca bir sebebi var!
Bu ürünlerin RAFİNE ürünler olması!
Canan hocanın "Rafine ürünlerin tamamı zararlıdır, sadece Kh değil! vücut bütün gıda kullanıcak şekilde inşa edilmiştir" dediğini yine biliyorum, istek olursa bunların video larını kesip yine koyarım :)

Özetle Canan Hocanın sıralaması şu;

1-Hızlı Kh ların (kana hızlı karışan gi si yüksek) tamamını terkedin!
2-Yavaş Kh ların rafine ürün olanlarını ayıklayın ve terkedin!
3-Sadece sağlıklı yağları alın (zeytinyağı-tereyağı-içyağı-omega3) geri kalanları terkedin!
4-Protein kaynaklarını istediğiniz gibi alın hepsi serbest yeter ki işlenmiş gıda olmasın!
5-Lif kaynağı olarak salatalar, sebzeler, zeytin bolca tüketin!
6-Yumurta vb. içinde doğal yağlar olan gıdaları olabildiğince doğal az pişmiş ya da çiğ tüketin!
7-Süt den uzak durun fermente olmuş sütleri tüketin (yani yoğurt-ayran ve her türlü peynir)
8-Öğün aralarını uzun tutun ve gece yatmadan 5 saat önce yeme işini bitirin!

Kitabın kapağında süt serbest diyor ama..?

Bir de bu rafine olayını sormak istiyorum.

Rafine, sözlüklerde 'saflaştırılmış' olarak geçiyor. Örneğin kepek ekmeği nasıl rafine ediliyor? Beyaz ekmek dediğimiz şey kepeklerinden arındırılmış ekmek. Yani rafine. Peki kepekli ekmekteki saflaştırma işlemi nasıl oluyor? Ben rengine bakıyorum. Ekmek ne kadar koyu renkliyse, sindirilmesi o kadar zor, Gİ si o kadar düşük diye düşünüyorum.

Ve rafine ürünleri tüketmeyin demesinin tek sebebi, acaba daha konsantre oldukları ve bu sebeple daha kolay sindirildikleri, sonuçta kan şekerini hızlıca artırdıkları mı? Yoksa başka bir sebebi de var mı?
 
Ayrıca bu sabah kanal D doktorumda et konusuna değindiler

ve

dediler ki

et tek başına yenırse vucut eti vucudu onrması yerıne daha fazla enerjı olarak yakar dedı yanı yaında karbonhıdrat gereklı dedıler

heldic çok biliyor ya boş verin

son yılalrda nedense çıktı bu et yağ yeme çılgınlığı bunuda yapanlar et firmaları baktılar etleri satamıyorlar yağları satamıyorlar 3-5 doktor tutmuşlar mılletın aklını karıştırıyorlar

Herşey yıyın ama kararında yıyın hele spor yapıyorsanız rahat olun.

Kim oluyorki allahın yarattığı bu güzel besinleri meyvelerden bahsedıyorum özlelıkle yokkanser yapıyormuş yok hasta edıyormuş gibi boş lşeyler söylüyor

nasıl kanser yapar nasıl hasta yapar tum kanallarda tum doktorlar sabaha kadar kanallarda bagırıyorlar kanserden korunmak ıcın meyve tuketın

heldic hep yanlıs yonlendırıyor ınsanları meyvenın gh degerı dusuktur yuksek posa lıf ıcerdıgı ıcınde tokmtukar ani insülin dalgalanması yapmaz aynı sekılde kompleks karbonhıdratlarda oyle heldic çok biliyor ya git tv cık aydınlar dünyayı burda zaman kaybetme.

ŞUNUDA OKUYUN baris YAZMIŞ.

uzmanlar dediğin gazete köşelerinde yazan,ünlülerin ve şöhretlerin gittiği zayıflama çiftliklerinin sahipleri ve benzerleriyse ,bunun için uzun uzadıya yorum yapmaya gerek yok..bu adamlar ve hitab ettikleri kesim,sabahtan akşama yatan ve yaptığı en ağır aktivite evden otobüs durağına yürümek olan insanlardır..hal böyle oluncada aldıkları kiloların sorumluluğunu üstlenecek bir günah keçisi bulurlar..ondan sonra vay efendim etten uzak durmalıymışız ,karbonhidratlardan kaçınmalıymışız,proteinlerle karbonhidratları bir arada almamalıymışız vs...varsa bu durumu kanıtlayan bir olay buyursunlar ortaya koysunlar..böyle bir olayın gereçekliği olmadığı gibi tamamen yanlış olduğunuda söyleyebilirim..en azından sporcular için..farzedelimki eğer bu olay doğruysa ozaman içeriğinde karbonhidrat ve proteini hemen hemen eşit miktarlarda bulunduran süt,tamaıyla doğanın büyük bir yanlışlığıdır..bu mantığa göre süt yağ yapar..asıl yağ yapan hareketsizliktir,metabolizma hızıdır..bu insanların hareketli yaşam ve sportif aktivitelerde bulunmaları işlerine gelmediği için bu tip teoriler ortaya koyarlar..neden bu tip teoriler ortaya koyarlar?çünkü siz sabahtan akşama yatmaya alışmış bir insana ,zayıflamak için karbonhidratlarla proteinleri ayrı bir öğünde almalarını mı söylerseniz o kişye daha cazip gelir yoksa zorlu sportif aktivitelerde bulunmalarını söylerseniz ona daha cazip gelir..tabiki gününün çoğunu televizyon başında oturarak gecirmeye alışmış bir insana karbonhidratlarla proteinleri ayırmak daha uygun gelecektir..son olarak söyleyeceğim karbonhidratlarla proteinleri çekinmeden aynı öğünde alabilirsiniz..karbonhidrat alımıyla artan insülin hormonundan bu şekilde faydalanabiliriz..insülin çok güçlü bir anabolik hormondur..max. ulaştığı anda kanda mevcut ne varsa kaslara taşır.bunun dışında alınan proteinlerin vücutta daha etkin bir şekilde kullanılması içinde karbonhidratlara ihtiyaç vardır..çoğu karbonhidrat kaynağı bitkisel protein bakımından zengindir. makarna,pirinç,fasulye vs. ..hayvansal prıoteinlerle birlikte alınan btikisel proteinlerin içerdiği aminoacidler hayvansal kaynaklı proteinlerin içerdiği aminoacidleri tamamlayarak daha zengin bir protein çeşidi oluştururlar... işte bu iki besin maddesinin beraber alınmasının avantajları bu şekilde sıralanabilir..

https://www.bodyforumtr.com/vbforum...er-t-t4302.html?t=4302&highlight=karbonhidrat


S- Günde ne kadar karbonhidrat almalıyım?
C- Kas kütlesi kazanma dönemlerinde harcanan kaloriden fazla alınması mantığı ile kilo başına 4-6 gram arası karbonhidrat tüketilmesi tavsiye olunur.Definisyon dönemlerinde özellikle düşük karbonhidratlı diyetlerde günlük kilo başına 1-2 gr.a kadar indirilebilir.


S- Antreman öncesi öğünüm nasıl olmalı?
C-Antremandan 1,5-2 saat kadar önce uzun süre enerji verebilecek kompleks karbonhidrat içeren gıdalar mutlaka öğüne dahil edilmelidir.öte yandan günlük ihtiyacımız olan protein,vitamin,mineral,yağdan bu öğüne düşen miktarda yer verilebilir.

S- Muz kompleks karbonhidrat mıdır, basit karbonhidrat mıdır? Antremandan sonra tercih edilmesinin sebebi nedir?
C- Muz , makarna pirinç gibi kompleks karb.lara göre daha kolay sindirilse de glikemik indexi düşük olduğundan kana geç karışır ve uzun süre enerji verir.Bu sebeple basit karbonhidrat olarak değerlendiremeyiz.Antremandan sonra alımının sebebi glikojen depolarını hızlıca doldurmak değil kas yıkımını önlemek amacıyla potasyum ihtiyacını karşılamaktır.

S- Kilo vermek için mucize diyet ve mucize besinler var mıdır?
C- Sanırım her gün yeni bir rejim ismi ile karşılaşır hale geldik, değil mi? Sarı-yeşil rejim, kan grubuna göre rejim, burçlara göre rejim, ananas suyu rejimi ve daha niceleri... Peki, bu rejimlerin bilinçsizce yapıldıklarında metabolizmayı yavaşlatıp kilovermekten çok kilo almaya neden olduklarını biliyor muydunuz? Ya, yavaşlayan metabolizmayı tekrar hızlandırmanın ne kadar güç olduğunu?
Ilık limonlu su, greyfurt suyu, keten tohumu yağları eritmemektedir. Yağları eritmede ve kilo vermede mucize bir besin bulunmamaktır.
Bu sebeple çözümü daha basit ve temel yöntemlerde aramalıyız.Bazı şekerli ve yağlı gıdalardan kaçınarak aldığımızdan daha fazla kalori harcamalıyız ve hareketli bir yaşam sürmeliyiz..

S- Kilo verme döneminde neleri yemekten kaçınmalıyım?
C-
* Kızartmalardan
* Yağlı süt ürünlerinden
* Kırmızı et
* Rafine un ve mamullerinden (hamur işi, bisküvi, pasta vb..)
* basit şeker içeren içecekler
* basit şeker içeren gıdalardan (reçel,bal,çikolata vb..)


S- Kilo verme döneminde neleri yememde sakınca yoktur?
C-
* Haşlama, buğulama, fırında yağsız ve ızgarada pişirilen gıdalar
* Tam tahıl ve mamulleri
* yağsız süt ürünleri
* beyaz et (özellikle göğüs kısmı)
* balık eti
* sebzeler
* meyvalar
* doymamış yağ ihtiyacı için kuruyemişler
 
Son düzenleme:
Tek bir hocayı baz almadığımız için biraz bilgi convert i olabilir... ;)

Rafine gıda: işlenmiş gıda demektir, ham maddesi öğütülmüş un ufak edilmiş demektir!
Buğday bir bütün gıda dır, fakat bunun işlenmesi ile elde edilen un ve kepek rafine gıdadır.
Kırmızı et, antrikot bir bütün gıdadır, protein tozu bir rafine gıdadır... vb.

Konunun netlik kazanması açısından :)
 
Buğday tanesinin öğütülüp toz haline getirilmesini, bifteğin kıyma haline getirilmesine benzetirsek yanlış olmaz herhalde.

Yazdığınız gibi, buğdayı öğütürsek elbette parçalandığı için, sindirilmesi hızlanacaktır. Ancak öğütülme işlemi sonrası kepeğini almazsak, buğdayın içeriği aynı kalır. Sadece formu değiştiği için sindirilmesi hızlanır ama kepeğinden dolayı bu hız korkacağımız kadar olmaz diye düşünüyorum. Zaten Gİ tablolarında da böyle görülüyor (Gerçi bu tablolara da pek güven olmuyor ama.. Keşke Karatay Diyeti'nde bunların Gİ sini de verseymiş.).

Eğer kepeğini elersek bu sefer beyaz un oluyor. Posası (kepeği) gidiyor. Ve artık sindirilme hızı korktuğumuz seviyelere geliyor. Ben böyle düşünüyorum.
 
Ayrıca bu sabah kanal D doktorumda et konusuna değindiler

ve

dediler ki

et tek başına yenırse vucut eti vucudu onrması yerıne daha fazla enerjı olarak yakar dedı yanı yaında karbonhıdrat gereklı dedıler

heldic çok biliyor ya boş verin

son yılalrda nedense çıktı bu et yağ yeme çılgınlığı bunuda yapanlar et firmaları baktılar etleri satamıyorlar yağları satamıyorlar 3-5 doktor tutmuşlar mılletın aklını karıştırıyorlar

Herşey yıyın ama kararında yıyın hele spor yapıyorsanız rahat olun.

Kim oluyorki allahın yarattığı bu güzel besinleri meyvelerden bahsedıyorum özlelıkle yokkanser yapıyormuş yok hasta edıyormuş gibi boş lşeyler söylüyor

nasıl kanser yapar nasıl hasta yapar tum kanallarda tum doktorlar sabaha kadar kanallarda bagırıyorlar kanserden korunmak ıcın meyve tuketın

heldic hep yanlıs yonlendırıyor ınsanları meyvenın gh degerı dusuktur yuksek posa lıf ıcerdıgı ıcınde tokmtukar ani insülin dalgalanması yapmaz aynı sekılde kompleks karbonhıdratlarda oyle heldic çok biliyor ya git tv cık aydınlar dünyayı burda zaman kaybetme.

benim cıkmama gerek yok :) hocalar yaptıkları calısmaları acıklıyolar bas bas bagırıyolar :) bunları yazan doktorunuz siz yada baska bir sahıs hepinize burdan söylüyorum 50 kerede söyledim koyun bilimsel bir calısma ? Ben ekliyorum universitelerin yaptıgı calısmaları siz neden eklemekten acizsiniz ? yoksa elinizde hic birsey yokmu ? Bos tenekeden cıkan ses gibisiniz kusura bakmayın aynı böylesiniz.

Birseyin arkasında durmak ona inanmak icin önce bilgi sahibi olmanız gerekir Mantıgınızı yürütmeniz gerekir.

Şekerin her türlüsü insan saglıgı icin zararlıdır Fazla meyve yemek ürit asiti arttırı ve gut hastalıgına sebeb olur. Ayrıyeten metobolik sendrom ve insülin direncine yol acar ? Neden mi cünkü meyveler insaneli ile ıslah edilmis resmen icine seker basılmıs gıdalardır.

Ormana daga cıkıp dolastıysanız eger ordaki sözde yabani dedigimiz ama asıl saglıklı olan armut ile manavdaki armut bir degildir. Alın bakalım yabani armutu yiyin o kadar tatlı gelcekmi size ? o yabani armuttan yana bir sorunumuz yok diledigimiz kadar yiyebiliriz.

Mis gibi icinde seker olmayan sebzeler varken Daha fazla lif ve vitamin iceriyorken bana Meyvelerin Sebzelere karsı saglıklı oldugunu birazcık akıl ve mantık yürütebiliyorsanız acıklayabilirmisiniz ?

Sunu dersen anlarım Meyvelerin tadı hosuma gidiyor Sebzeler kadar tatlı sekerli degil. Baska türlü dediginiz hersey bos ve havada kalıyor Soruyorum cevap alamıyorum sadece konusuyorsunuz bıkmadınız da.


et tek başına yenırse vucut eti vucudu onrması yerıne daha fazla enerjı olarak yakar dedı yanı yaında karbonhıdrat gereklı dedıler

Etin yanında yedigimiz yagları napıyor vucud yag asitlerine cevirip enerji kaynagı olarak kullanmıyor mu ? eve mi götürüyor ? Hep eksik bilgiler


son yılalrda nedense çıktı bu et yağ yeme çılgınlığı bunuda yapanlar et firmaları baktılar etleri satamıyorlar yağları satamıyorlar 3-5 doktor tutmuşlar mılletın aklını karıştırıyorlar

kim neyi satamıyor arkadasım İnsanların alım gücümü var Rafine olmayan raf ömrü uzun olmayan gıdalarla kim ugrasmak ister

Bir kasap eti en cok 1 hafta rafında tutabilir Ayrıyeten hayvanın buyutulmesi yasaması kasaba gelmesi cokmu kolay sanıyorsun ?

ayrıyeten tuketin dedigimiz tereyagı nın kilosu ne kadar biliyormusun? Bunlar margarinler gibi ucuz saglıksız gıdalar degil

Yedigin makarnanın kilosu ne kadar 1 liramı

bunu 30 liralık et ile nasıl bir tutabilirsin ? Saglıklı olsa o kadar ucuz olur mu ?


Herşey yıyın ama kararında yıyın hele spor yapıyorsanız rahat olun.

Kim oluyorki allahın yarattığı bu güzel besinleri meyvelerden bahsedıyorum özlelıkle yokkanser yapıyormuş yok hasta edıyormuş gibi boş lşeyler söylüyor

Esrarı afyonu türlü türlü zehirleride yaratan yaratmıs ?

O zaman ne varsa yiyin topraktan petrol cıkıyor Allah yaratmıs icin

Nasıl düz mantıktır bu ya ?
 
toprak tan cıkmıyormu urunler topragın urunlerını yıyorsun zaten topragın mınarelı yedıgın urune gecıyor

et et et ye dıyorsun akrbonhıdrat yeme dıyorsun spor yapan bırıyle yapmayanı aynı kefeye koruyorsun gelıp bılım sellikten bahsedıyorsun
 
toprak tan cıkmıyormu urunler topragın urunlerını yıyorsun zaten topragın mınarelı yedıgın urune gecıyor

et et et ye dıyorsun akrbonhıdrat yeme dıyorsun spor yapan bırıyle yapmayanı aynı kefeye koruyorsun gelıp bılım sellikten bahsedıyorsun

zararsız karbonhidrat yiyin diyoruz :) anlamadıgınız bu

tahıllar bagırsak florasına zarar veriyor icinde fitat gluten ve lektin var acın okuyun nasıl zararlar oldugunu anlamamakta ısrarlısınız

meyvelerin sekersiz olanlarını yiyin diyoruz kivi avakado gibi antremandan önceki ögüne princ veya meyve ekleyebilirsiniz diyoruz

sebzelere o dedigin mineraller vitaminler gecmiyor mu ? Sebzelerde daha cok vitamin mineral varken sadece şeker daha az degil mi ?

sebzeler vitamin mineral daha cok icerirken daha cok lif yok mu ?

Sebzelerin kan sekerine ve karacigere olan etkisi Meyveler kadar fazla mı ?

soruma bir kere cevap verebilsen o kadar sevinecem ki :) sordugum her soruya baska mantıksız bir soru ile cevap veriyorsun

badem ceviz fındık kabak cekirdegi gibi kuruyemisler sebzeler dusuk sekerli meyveler süt ürünleri kefir yogurt gibi bunlarda karbonhidrat yok mu ?

Anlamama nedeniniz ne ?

Ayrıyeten bu dediginiz sözde saglıklı besinleri hastaların diyetlerinden cıkardıgımız zaman neden iyilesiyolar ? madem o kadar saglıklı karaciger yaglanması trigliserid yuksekligi olan bir kisiye doktor meyveleri kes diyor ?

Alkol tipi karaciger yaglanmasının diger bir nedeni meyve tüketmek bir baska nedeni ise insulin direnci degil mi ?

bunları 50 kere forumda konustuk 50 olmustur hic birinde mantıklı bir acıklama calısma yok dogru duzgun kaynak yok netten uyduruk sitelerdeki diyetisyenlerin yazdıklarını kopyalayıp duruyorsunuz onların yanlıs bildigini beslenme piramidinin coktan degistigini eski beslenme düzeninin insanları hasta ettigini söyledik durduk acık olan bir sürü konu var acın bir baslık

düsük karbonhidrat tüketiminin zararları diye koyun bilimsel calısmaları ( eger elinizde varsa cünkü yok ) oturun hep beraber konusalım
 
Son düzenleme:
Forumda karbonhidrat - yağ konularını bu kadar ciddi gündeme getiren ilk Coyote'ydi yanlış hatırlamıyorsam.

O zamanlar birçok kişi üstüne çullanmıştı yanlış bilgiler empoze ediyorsun diye. Şimdiki geldiğimiz noktada ön yargılar biraz daha yıkılmış gibi. Coyote de artık görünmüyor ortalıkta, heldic yoksa sen Coyote misin :)
 
yok onlarla beraber basladik bu diyete saolsunlar baya bilgi sahibi ettiler bizi

Girmiyor kendileri pes etmis aslinda bu ara girseler iyi bilgi paylasimi olurdu
 
Aşırı glisemik indeksi düşük karbonhidratlarla veya sıfır Gİ ile beslenmek Testosteron seviyesini indirebiliceğini düşünüyorum. Eğer hızlı etki eden karbonhidhidratlar tüketilirse (aşırıya kaçmadan) o zaman kaslara ulaşan glikojen ve protein transportları hemen kana karışarak vücuttaki Testosteron seviyesini artırmış olur. Eski Türk gelenekleri ve Osmanlı dönemi kültüründen günümüze yansıyan Testosteron artışı için önerilen macun ve benzeri karbonhidrat ağırlıklı gıdaların faydalarınıda buna bağlıyorum.

Proteinleri, karbonhidratlara nazaran neden artırmadığımızı açıklayayım. Flex ve Muscle&Fitness dergisi bilim araştırmacısı Jim Stoppani, uzun yıllar yaptığı araştırmasında karbonhidratlardan fazla alınan proteinlerin vücut içerisinde Testosteron değerini düşürdüğünü tespit etti. Fransız bilim adamlarıda bu durumu onaylamaktadır. Protein ve Karbonhidratları gereğinden fazla artırırsanız, vücutta fazla yağ birikmesi ortaya çıkar. Buna binaen kasların gelişmesi ve testosteron artışı için yeterli miktarda protein ve karbonhidrat almak en doğru yaklaşımdır.
 
Back
Yukarı