iyi aksamlar arkadaslar bir sey sormak istiyorum sizlere genelde pirinci,makarnayi,tavuk etini vs bunlari ciğ ken olçuyorum yani pişirmeden once biliyorsunuzki herkezin kendine ayit gunluk kalori alimi mevcut bu kalori hesaplamasini bu tur besinler çiğ ken hesaplaniyor o yuzden..ornek 300 gram pirinç çiğ ken tartiyorum..150 gram tavuk ciğ ken,genelde pisirmeden once diye tartiliyo diye biliyodum ama ğinede emin olmak için sizlere sormak istedim.. saygilarimla
Çiğ ve pişmiş besinlerin kalorileri besinin türüne ve pişirme yöntemine göre değişiklik gösterir. Diet veya beslenme üzerine sitelerde bu besinlerin çiğ ve pişmiş kalori tabloları bulunmaktadır.
bu konuyu bende cok merak ediyorum..mesela tavuk göğüs 100gr 22,8 gr protein diyor..bu çiğ hali mi nası bilcem..sitede bi açıklama yazmıyor...tavsiye olacak bi site var mı..
çok büyük ihtimal çiğ değeridir. 25 ve yukarısı pişmiş değeridir. Sitede yazıp yazmaması önemli değil, farklı yerlerdeki çeşitli rakamları incelediğinde çiğ veya pişmişten bahsettiğini anlıyorsun.
BeachBoy baska diyor ama,simdi tavugun pilavin makarnanin vs bunlarin besin degerlerini çiğ kenmi alabiliriz? bu konuyu açıklığa kavuşturalım
bence de çiğken olan değerleri kullanılmalı. Ör: 200 gram pirincin pişmiş değerini ney göre alıcaz. Yani demek istediğim lapa oalrak mı tane tane olarak mı. NE kadar su koyarsak o kadar şişer ya ağırlaşır. Benim 1 öğünümde 250 gr pririnç var. Bunun pişmiş değeri 250gr lapa olcaksa çiğ halini 1 avuç mu almam gerekiyor Forumda yardımcı olan bir arkadaş var onun tavsiyesinde 1 paket makarna 2 öğünde bitiyor demişti. Yani 250 gr çiğ olarak alınıyormuş onun da dediğine göre.