Bugün BBG Army olarak mutfak alışverişine çıktık. Fotoğraftan da farkedebileceğiniz gibi uzun süre yetecek kadar üzüm suyu ve kepekli makarna stoğu yaptık. Bizim gibi bol miktarda üzüm suyu tüketenlere fiyat açısından tavsiye edebilirim Metro'yu. Daha önce Migros'tan 3.40'a aldığım üzüm suyunu, bugün Metro'dan 2.69'a aldım.
Antrenman kısmına gelirsek, yakın geçmişte kendimi en güçsüz hissettiğim, en verim alamadığım antrenmandı. Sonlara doğru psikolojik olarak o kadar düştüm ki, kendimi ufalmış hissettim. 1 haftalık arayla birlikte 15 gündür bacak antrenmanı yapamamamız uyku ve beslenme düzenimizin bozulmasıyla birleşince alışık olmadığımız tipte bir antrenman oldu malesef. Her ne kadar bütün antrenmanlarımızın çok iyi geçmesini istesek de robot olmadığımızın farkındayız, iniş-çıkışlar motivasyonumuzu düşüremez.
5. Gün
Bacak
- Serbest Squat 4x12 (60 kg,80 kg x 3)
- Romanian Deadlift 4x12 (60 kg x 2, 80 kg x 2)
- Walking Lunge 3x16 adım (24'er kg)
- Leg Extension 3x12 (35'er kg, 40'ar kg, 45'er kg)
- Leg Curl 3x12 (65 kg)
- Calf Press & Calf Extension & Single Leg Calf Raise 3x(12&12&12) (145 kg & 55 kg & Vücut ağırlığı)
Hareketlerde zorlanmaktan ziyade genel bir yorgunluk vardı. Kilo artırma hevesim hiç yoktu ve eskiden zorlanmadan çalıştığım kilolar bile gözümde büyüdü. Bütün hareketlerde güç düşüşü yaşadım. Romanian Deadlift'ten sonra vücudumuzu dinleyip antrenmanın kalan kısmını 3'er setten yaptık.
Söz verdiğim gibi full squat denedim bugün. Açıkçası formum daha iyi olabilirdi, hareketi yaparken dizin bu kadar öne gittiğini farketmemiştim. Bir de fiziksel esneklik olarak inebildiğim en son nokta bu sanırım. Gelecek haftalarda da formu biraz daha düzeltip full squat yapmaya devam edeceğim fakat daha derine inmeme vücudum müsade eder mi bilmiyorum. Kilo düşük olmasına rağmen verdiği hissi sevdim. Sakat olan sağ dizimde çıtırdamalar oldu fakat hareket esnasında veya daha sonrasında herhangi bir ağrı olmadı.