Berkay Türkkan Antrenman Günlüğü # 4.Sene # Ektomorf

iddialı sözlerden ötürü tepki almış olabilir ancak bu tip tartışmaya girebilecegimiz kaç tane bayan üye var forumda, onu da sorgulamak lazım.. devamlı değişim halindeyiz bu spor için de geçerli ve hepimiz yeni şeyler öğrenmeye devam ediyoruz.. Umarım bir gucenme durumu olmaz..

Berkay,

"Bu konuda hiç alçakgönüllü davranamayacağım, Türkiye'de sporla uğraşıp beslenmeyle ilgili daha bilgili birini bulabileceğinizi düşünmüyorum. Eğer bu kadar kendimden emin olmasam ve sonuçlarını kendim görmesem zaten şu an burda dil döküyor olmazdım."

Sevgiler,

ben olayı tam anlayamadım kim bu beslenmeyle ilgili bilgili olan kişi :)
gerçekten soruyorum gözden kaçırdım sanırım
birde gerçekten üsluba dikkat edelim yapıcı şeyler yaparken yıkmayalım

Konu güzel epey güzel gidiyor aslında, @Jacklifter linkini verdiğin makaleyi okumak üzere indirdim. Belli ki oldukça donanımlısın bu konuda, benim makalede geçen antropolojiyle ilgili tanımlar için bile epey google araması yapmam gerekecek. Tartışmanın diğer tarafı da zaten Türkiye'de bulabileceğim sporla ilgilenen kişiler arasında beslenme konusunda en bilgili kişi, bu durumda öğrenecek epey bir şey var demektir. Bunun için ayrı konu açılsa da iyi olur aslında.

1 ayda 3 kilo kas kutlesi kazanan IFBB Bikini Pro Gulc the Veggy, 250 gr bitkisel proteinin yarisi cop ne yazik ki.

Berkay sana bioavailability'den soz etmis miydi hic?

@khephnes üslubun çok yanlış,bana da aynı şekilde iğneleyici ve kırıcı üslubu kullandın ben yine de saygı duydum bir şey demedim ama aynı şey değil karşında bir kız var sonuçta bunun farkında olman(ız) lazım.Biz yardımlaşmak,bu spora gönül veren arkadaşlarımıza bilgi vermek;bizden bilgili hocalarımızdan,arkadaşlarımızdan da bilgi almak ve karşılıklı motivasyon,tanışma,kaynaşma için foruma katılmaya karar verdik.Yıkıcı olmak yerine yapıcı olmak lazım.Hoşuna gitmeyen veya komiğine giden bir durum varsa da daha düzgün şekilde söylemelisin bence.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Trolluyorum bro, ciddiye almana luzum yok. Ex layigiyla aciklamis bak. 18 yasinda bir kiz gelip de kendini nutritional tanrica ilan edip acikca haksiz bir kibirle buraya yazarsa gorecegi tepki, Antony, Ex ve benim gosterdigim uzere monitorden firlatilan kucumseyen gulumsemelerin yazinsal disavurumundan fazlasi olmayacaktir.

@khephnes üslubun çok yanlış,bana da aynı şekilde iğneleyici ve kırıcı üslubu kullandın ben yine de saygı duydum bir şey demedim ama aynı şey değil karşında bir kız var sonuçta bunun farkında olman(ız) lazım.Biz yardımlaşmak,bu spora gönül veren arkadaşlarımıza bilgi vermek;bizden bilgili hocalarımızdan,arkadaşlarımızdan da bilgi almak ve karşılıklı motivasyon,tanışma,kaynaşma için foruma katılmaya karar verdik.Yıkıcı olmak yerine yapıcı olmak lazım.Hoşuna gitmeyen veya komiğine giden bir durum varsa da daha düzgün şekilde söylemelisin bence.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Yapıcı bir şekilde yaklaştığımızda düzgün cevap alabilsek, insanlar bu şekilde sarkazma başvurmazlar. Kendisinin mesajından sonra bugün oturup 1 saat linkini attığım makaleyi ve konu hakkında başka görüşleri okudum. Ama kendisi makaleyi açmaya bile üşenmiş sanırım, antropologlar söylüyor gibi ukala bir cevap verdi, ki verdiğim makalenin yazarları antropolog. Benim harcadığım zamana ve yapıcı yaklaşıma saygı duymayan birine ben neden yapıcı olmaya devam edeyim?

Verdiğim "link" değil, iki biyoloji antropoloğunun makalesi.

Stanley Marion Garn - Wikipedia, the free encyclopedia

William R. Leonard:
Anthropology - Northwestern University

Ayrıca insanların otçul olduğunu "internet resmi" ile kanıtlamaya çalışıyorsun, benim verdiğim "link" mi sorun oluyor?

Kafandan uydurduğunu söylemedim zaten, et yemenin bu hastalıklara neden olduğuna dair kanıt istedim.

Makaleleri okudum, link derken kastettiğim şey sadece bir kaç makaleye dayanarak mı çıkarım yapıcaz anlamındaydı. Evrim ve antropoloji ile ilgili araştırmaları diğer konularda da olduğu gibi internetten yapmayı pek sevmiyorum, bu yüzden de 'link' dedim. Savunma mekanizması olarak görüyorumdan önce verdiğiniz cevabı, diğer kendince alaya alıp eğlenen insanların dedikleri gibi düşündüm ve biraz saldırı olarak algıladım o yüzden o cevabı verdim. Anladım ki onu kast etmemişsiniz ama biraz küçümseyici gelmişti dedikleriniz. Tabloyu da bir şey kanıtlamak için koymadım, sadece dediklerimi desteklemesi için belki bakarsınız diye ekledim. En son dediğiniz yapıcı-yıkıcı konusunda da haklısınız ama ben de sizin yazdıklarınızda biraz küçümseyici bir hava hissettiğim için kötü bir cevap verdim, kusura bakmayın. Diğer yazılanların yanında tek mantıklı tartışan sizsiniz.

Ayrıca, ilk yazımda demek istediğim şey vegan beslenmeyle ve vegan-karnist beslenme arasındaki farklarla ilgili bilgi sahibi olmamdı. Karnist beslenmeyle ilgili tabiki çok bilgi sahibi değilim ne de olsa öyle beslenmiyorum, beslenmeyi de düşünmüyorum. Biraz eksik yazmışım kabul ediyorum; ancak benim kibirli olduğumu düşünmeden önce bu bilgiyi doğrulayabilirsiniz. Kibirli bir yaklaşımım yoktu. Eğer sizi rahatsız eden bir şey varsa da bunu uygun bir dille söyleyebilirsiniz, alaya almak ne sizi ne beni ne de burayı okuyan insanları bi yere vardırtır. Herkes buraya paylaşım yapmak için geliyor, her geleni küçümseyip farklılıklarını kabul edemeyeceksek buranın forum olması saçma olur.[DOUBLEPOST=1394037431][/DOUBLEPOST]
konuyu dagitayim biraz :)

Protein tozu kullaniyormusunuz? Princ, beselye, soja dan elde edilmis protein tozlari icin ne düsünüyorsunuz?
Soya proteini kullanıyorum, bir de amerikadan bitki bazlı soyasız protein sipariş etmiştim. İkisinden de memnun kaldım.

@veggiegulc Bende daha önce m&f den bir makale alıntılamıştım Çiğ Sebzelerle Kas Gelişir Mi? | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Bitki temelli beslenme ilgimi çekmişti. Beslenme programını merak ediyorum açıkçası, umarım ilerde paylaşırsın
Dünya'da 1000'in üzerinde vegan vücut geliştirici var, çoğu da çiğ besleniyor (raw vegan). Ben de online vegan bodybuilding & fitness dergisini takip ediyorum malesef burda yok öyle kaynaklar.

Makaleleri okudum, link derken kastettiğim şey sadece bir kaç makaleye dayanarak mı çıkarım yapıcaz anlamındaydı. Evrim ve antropoloji ile ilgili araştırmaları diğer konularda da olduğu gibi internetten yapmayı pek sevmiyorum, bu yüzden de 'link' dedim. Savunma mekanizması olarak görüyorumdan önce verdiğiniz cevabı, diğer kendince alaya alıp eğlenen insanların dedikleri gibi düşündüm ve biraz saldırı olarak algıladım o yüzden o cevabı verdim. Anladım ki onu kast etmemişsiniz ama biraz küçümseyici gelmişti dedikleriniz. Tabloyu da bir şey kanıtlamak için koymadım, sadece dediklerimi desteklemesi için belki bakarsınız diye ekledim. En son dediğiniz yapıcı-yıkıcı konusunda da haklısınız ama ben de sizin yazdıklarınızda biraz küçümseyici bir hava hissettiğim için kötü bir cevap verdim, kusura bakmayın. Diğer yazılanların yanında tek mantıklı tartışan sizsiniz.

Ama bende gidip saçma sapan bir İnternet sitesinden makale vermedim ki. Biyoloji alanında uzman iki antropologdan bahsediyoruz. Küçümseyici bir durum olsa zaten başta bu kadar uğraşıp yazmam, bende bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.

Okuduğum kadarı ile çok fazla vejetaryen diyet çeşidi var, siz hangisini uyguluyorsunuz? Makro besin alımını hesaplıyor musunuz? Hesaplıyorsanız yüzdeleri nelerdir? Son olarak tahıllar ve enflamasyon hakkında düşünceleriniz nelerdir?

İlk
Ama bende gidip saçma sapan bir İnternet sitesinden makale vermedim ki. Biyoloji alanında uzman iki antropologdan bahsediyoruz. Küçümseyici bir durum olsa zaten başta bu kadar uğraşıp yazmam, bende bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.

Okuduğum kadarı ile çok fazla vejetaryen diyet çeşidi var, siz hangisini uyguluyorsunuz? Makro besin alımını hesaplıyor musunuz? Hesaplıyorsanız yüzdeleri nelerdir? Son olarak tahıllar ve enflamasyon hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Yazımda da dediğim gibi vejetaryen değilim, veganım yani et, tavuk, balık, yumurta, süt, peynir, yoğurt, bal vs. ve diğer hayvansal giyim ve kozmetik eşyalarını kullanmıyorum. Hiçbir hayvan sömürüsü içeren ürünü tüketmiyorum. Evet hesaplıyorum, beslenme planımı da şimdi paylaşacağım.[DOUBLEPOST=1394056030][/DOUBLEPOST]Antrenman günlerindeki beslenme planımı paylaşmak istiyorum. Şu an ara verdiğimiz haftada olduğum için kalori ve karbonhidrat oranlarım bu programa göre daha düşük; ama protein yaklaşık aynı. Bir de nedenini bilmediğim bir iştahsızlık aldı gidiyor, zoraki yiyorum...
Screen shot 2014-03-05 at 11.40.16 PM.png

Kahvaltı aynıymış gramına kadar, orta muzu sabah kalkar kalkmaz, 70 gr yulaf yine aynı, soya sütü yerine 150 gr yoğurt var bende fark o :)
Soya moya diyoruz ama benden iyi besleniyor :)
Soya etini de merak ettim..

Burasi bayagi karismis;bende düsüncelerimi söylemek isterim.Gecmisde nasil beslendigimizin veya etcil yada otcul olmamizin bir öneminin oldugunu sanmiyorum.Son zamanlarda cok popüler olan Veganizm i 90 li yilarda cok popüler olan Feminzm e benzetiyorum,su an üzerinde cok tartisilsada gelip gecici bir akim olarak düsünüyorum.Tabiiki herkez istedigini yemekde özgür isteyen otla isteyen etle beslenir önemli olan bu iki kesiminde birbirine olan saygisini sürdürebilmesi.
Benmi?ben etcil im ve doganin pismis olanini severim.

Back
Yukarı