İlk kez kol antrenmanında genel bir güç düşüşü hissettim aradan sonra. Kiloları biraz azalttım bu antrenman bazı hareketlerde, forma daha fazla konsantre oldum ister istemez.
Skullcrusher'a dirseğim iyice alışmaya başladı. Close Grip'e kıyasla kilolarım hala düşük ama zamanla artacaktır.
Standing One Arm Triceps Extension'da kolum bazen öyle güçsüz kalıyor ki, kaslar boşa çıkıyor resmen. Üzerine gitmeye devam edeceğim.
Triceps'te Pushdown, Rope Down gibi bir egzersizi arıyorum açıkçası antrenmanlarımda, neredeyse bu iki hareketin türevlerini yapmadığım bir triceps programım olmadı. Değişiklik gerekiyordu, bakalım sonuçları nasıl olacak.
Bicepsle ilgili tek bir noktaya değineceğim. Son hareket olarak Concentration Curl yapıyordum biceps tepesi için. Daha önce de söylediğim gibi yapmaktan hiç zevk almadığım bir hareket. Salondaki bir hocaya bu konuyu açtıığımda, tepe için kolu sonuna kadar kapattığın bir hareket yap dedi. Bunun üzerine Cable Curl'ü ekledim son hareket olarak. Dirseklerimi hep yanda tutuyorum Curl hareketlerinde, bu harekete özel olarak kollarımın tamamen kapanması için dirseklerimin biraz öne gelmesine izin verdim.
Perşembe günkü spinninge de değinmek istiyorum. Hem quadriceps hem de triceps ağrılarım hala devam ediyor, spinningde triceps nasıl ağrır demeyin, 45 dk boyunca hem bisiklet çevirip, hem Diamond Push-up yapar gibi hareketler yapınca ağrıyor
4. Gün
Triceps
- Skullcrusher 12-10-10-8 (27.5 kg x 2, 32.5 kg, 37.5 kg)
- EZ- Barbell Close Grip Bench Press 12-10-10-8 (47.5 kg, 67.5 kg, 77.5 kg x2)
- Standing One Arm Triceps Extension 12-10-10-10 (12 kg x 2, 10 kg x 2)
- Kickback 12-12-12-12 (8 kg x 2, 6 kg x 2)
Biceps
- EZ- Barbell Curl 12-10-10-10 (27.5 kg, 32.5 kg x 2, 37.5 kg )
- Incline Dumbbell Curl 12-10-10-8 (12'şer kg x 2, 14'er kg x 2)
- Close Grip EZ-Barbell Scott Curl 4 x 10 (27.5 kg)
- Cable Curl 12-10-10-8 (Kiloya dikkat edemedim)
Lethe,
Klasik BB tarzi, direkt hacim odakli calistigin icin soyluyorum. Overhead dumbell press, barbell press'e gore daha fazla orta deltoid'i harekete dahil ederken daha az on deltoid lifini harekete gecirir. Orta deltoidler ise uc deltoid bolgesi arasinda en fazla kutleyi olusturduguna gore, omuzlara genislik ve yuvarlaklik vermesi bakimindan, yani soz konusu deltoid olcusu/hacmi oldugunda, overhead dumbell press, barbell press'ten cok daha ustundur.
Ufak bir oneri.
Nerelerdesin yahu özlettin kendini
Klasik BB tarzı çalışmama rağmen Overhead Barbell Press yapmak çok hoşuma gidiyor. Üst göğüs ağırlıklı çalıştığımdan ön omuza izole hareket koymuyorum, o bakımdan işime de geliyor biraz öne vurması. Overhead Dumbbell Press hiç yapmadım, omuz rutinini değiştirdiğimde ilk press hareketi olarak deneyeceğim. Bilgili insanın önerisi de yorumu da başka oluyor
Lethe ben de senin gibi öğrenciyim ve yine senin gibi ara öğün de seçenek sıkıntım var

Bu konuda bilgi anlamında bi gelişme kaydedebildinmi, seçenekleri artırabildinmi ?
Şu sıralar 3 saatte bir ana öğün yediğim için ara öğüne zamanım kalmıyor açıkçası

Ara öğün olarak 50 gram badem veya ceviz tüketiyorum okulda kaldığım zamanlar uzadığında ve yemek yiyecek kadar uzun zamanım olmadığında. Yemeğe kadar tokluk sağlıyor.