normal, sadece bench press veya dumbell press ile gogus calis, zaman ve yeterli beslenme ile kilon artacaktir. tekrar sayini dusur ve setini arttir yuksek agirliga cikmak icin. mesela 18kg ile 5 set 5 tekrar yapmaya calis, yapamazsan 2kg dusur bir sonraki seti oyle yap, 5x5 18 yapana kadar bu sekilde devam et. daha sonra bu sekilde gelisirsin. bu asamada diger gogus hareketleri ve kol hareketleri ile zaman harcama. squat ve romanian deadlift yapabilirsin. birlesik hareketler yap.Cardio ile Kilo verirken kasta yakmışım fakat bbye başlayali 1,5 ay oldu ( daha önceden hiç ağırlık çalışmamıştım )
Double dumbell ile
1. set 14 kg (12 tekrar)
2. set 16 kg (10 tekrar )
3. set 18 kg (6-8 tekrar )
Fakat beche geçince max 10-10 ağırlık takabiliyorum ve 3 . seti bazen cıkaramıyorum bile .
Sizce bu ağırlıklar normalmidir ? Birde ben göğüsten çok omuz ve üst kolumun yoruldugunu hissediyorum ... 3. setlerde bazen bitiyorum (titreme degil ) sanki 0 gücüm kaliyor.
Hareketleri iyice bakarak doğru şekilde yapmama ragmen.
Normal mi bunlar sizceYoksa bi spor doktoruna görünmem lazım mı ?
Dambıl bench press'de 2 tane 24.25 kilogram dambıl ( 48.5 kilogram) ile 5 tekrar yapan biri, barda ne kadar ağırlık kaldırabilir? Dambıl ile yapmak daha zormuş. Bar ile 50 kilodan daha yüksek ağırlık ile 5 tekrar yapabilir miyim?
En son 2 tane 25 kilo dambıl ile 8 tekrar yapmıştım. Bunun sevinci ile 2 tane 27.5 kilo dambıl ile bench press yapmayı denedim. Hiç tekrar yapamadım. Çok büyük hayal kırıklığı yaşadımKaldırırsın 50 kg ve üstü
En son 2 tane 25 kilo dambıl ile 8 tekrar yapmıştım. Bunun sevinci ile 2 tane 27.5 kilo dambıl ile bench press yapmayı denedim. Hiç tekrar yapamadım. Çok büyük hayal kırıklığı yaşadım![]()
![]()
definasyondayım 182.5 kg basabilirken şimdi 170 basabiliyorum bazen 172.5 kg çıkıyor duruma göre overtraining olmuşsun 3 gün ara ver düzelirBenim bench press de 1 aydır artacagi yerde azaldifullbody yapıp haftada 3 gun bench yaptim obdan oldu galiba. Bir süre ağırlıklı paralel bar dips ve overhead press yapıp omuz ve tricepslerimi güçlendireceğim bu sekilde asarim belki de
definasyondayım 182.5 kg basabilirken şimdi 170 basabiliyorum bazen 172.5 kg çıkıyor duruma göre overtraining olmuşsun 3 gün ara ver düzelir
Ben dambıl ile bench press yaptığım için altında kalacam diye bir korkum yok. İtiş yapamayacak hale gelince dambılları yere koyuyorum fakat gücüm tükenmiş olduğu için dambılları yere koyarken çok sert bir şekilde bırakıyorum. Dambılları yere koyarken güüm diye bir ses çıkıyor. Evdekiler de kızıyor işte.Bench pressde kg artırsam bile 2 tekrar yapıyorm siz 80 90 kg ile 30 tekrar yapıyorlar 70 basıyorum 2 tekrar tekrarı artırırken altında kalcam diye korkuyom