Bench Press Rehberi

tekrar sayisini azaltip, agirligi artirirsan daha guclenirsin. yani 30kg ile 10 tekrar daha anlamli olur. fakat bu baslikta bench press detaylari tartisiliyor.

Dambıl bench press'de 2 tane 24.25 kilogram dambıl ( 48.5 kilogram) ile 5 tekrar yapan biri, barda ne kadar ağırlık kaldırabilir? Dambıl ile yapmak daha zormuş. Bar ile 50 kilodan daha yüksek ağırlık ile 5 tekrar yapabilir miyim?

Beyler yuksek kg az tekrarmi yoksa az kilo fazla tekrarmi daha iyidir sizce ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Beyler yuksek kg az tekrarmi yoksa az kg cok tekrarmi daha iyidir ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cardio ile Kilo verirken kasta yakmışım fakat bbye başlayali 1,5 ay oldu ( daha önceden hiç ağırlık çalışmamıştım )
Double dumbell ile
1. set 14 kg (12 tekrar)
2. set 16 kg (10 tekrar )
3. set 18 kg (6-8 tekrar )

Fakat beche geçince max 10-10 ağırlık takabiliyorum ve 3 . seti bazen cıkaramıyorum bile .
Sizce bu ağırlıklar normalmidir ? Birde ben göğüsten çok omuz ve üst kolumun yoruldugunu hissediyorum ... 3. setlerde bazen bitiyorum (titreme degil ) sanki 0 gücüm kaliyor.
Hareketleri iyice bakarak doğru şekilde yapmama ragmen.
Normal mi bunlar sizce :( Yoksa bi spor doktoruna görünmem lazım mı ?

Cardio ile Kilo verirken kasta yakmışım fakat bbye başlayali 1,5 ay oldu ( daha önceden hiç ağırlık çalışmamıştım )
Double dumbell ile
1. set 14 kg (12 tekrar)
2. set 16 kg (10 tekrar )
3. set 18 kg (6-8 tekrar )

Fakat beche geçince max 10-10 ağırlık takabiliyorum ve 3 . seti bazen cıkaramıyorum bile .
Sizce bu ağırlıklar normalmidir ? Birde ben göğüsten çok omuz ve üst kolumun yoruldugunu hissediyorum ... 3. setlerde bazen bitiyorum (titreme degil ) sanki 0 gücüm kaliyor.
Hareketleri iyice bakarak doğru şekilde yapmama ragmen.
Normal mi bunlar sizce :( Yoksa bi spor doktoruna görünmem lazım mı ?
normal, sadece bench press veya dumbell press ile gogus calis, zaman ve yeterli beslenme ile kilon artacaktir. tekrar sayini dusur ve setini arttir yuksek agirliga cikmak icin. mesela 18kg ile 5 set 5 tekrar yapmaya calis, yapamazsan 2kg dusur bir sonraki seti oyle yap, 5x5 18 yapana kadar bu sekilde devam et. daha sonra bu sekilde gelisirsin. bu asamada diger gogus hareketleri ve kol hareketleri ile zaman harcama. squat ve romanian deadlift yapabilirsin. birlesik hareketler yap.

artık dambıl kullanmıyorum 50 kg likler yetmiyor üst göğüste bile yetmiyor 42.5kg liklerle 11 tekrar omuz basmıştım onu biliyorum 50kg olsaydı 5 tekrar çıkardı büyük ihtimalle
anlatmak istediğim herşey zamanla 5 lik dambılları kullanamıyordum 2011 temmuzda başladığımda şimdi 50 kg likler yetmiyor

Benim bench press de 1 aydır artacagi yerde azaldi :) fullbody yapıp haftada 3 gun bench yaptim obdan oldu galiba. Bir süre ağırlıklı paralel bar dips ve overhead press yapıp omuz ve tricepslerimi güçlendireceğim bu sekilde asarim belki de

Benim bench press de 1 aydır artacagi yerde azaldi :) fullbody yapıp haftada 3 gun bench yaptim obdan oldu galiba. Bir süre ağırlıklı paralel bar dips ve overhead press yapıp omuz ve tricepslerimi güçlendireceğim bu sekilde asarim belki de
definasyondayım 182.5 kg basabilirken şimdi 170 basabiliyorum bazen 172.5 kg çıkıyor duruma göre overtraining olmuşsun 3 gün ara ver düzelir

definasyondayım 182.5 kg basabilirken şimdi 170 basabiliyorum bazen 172.5 kg çıkıyor duruma göre overtraining olmuşsun 3 gün ara ver düzelir

Aynen çok çalışınca kaslar eklemler kaldırmıyor. Dinlenmek lazım. :) 10-12 tekrarlı setlerde çok sıkıntı olmaz da sürekli 4-6 tekrar yapilabilecek agirliklarla calisilinca eklemler için cok yorucu oluyor..

Bench pressde kg artırsam bile 2 tekrar yapıyorm siz 80 90 kg ile 30 tekrar yapıyorlar 70 basıyorum 2 tekrar tekrarı artırırken altında kalcam diye korkuyom

Bench pressde kg artırsam bile 2 tekrar yapıyorm siz 80 90 kg ile 30 tekrar yapıyorlar 70 basıyorum 2 tekrar tekrarı artırırken altında kalcam diye korkuyom
Ben dambıl ile bench press yaptığım için altında kalacam diye bir korkum yok. İtiş yapamayacak hale gelince dambılları yere koyuyorum fakat gücüm tükenmiş olduğu için dambılları yere koyarken çok sert bir şekilde bırakıyorum. Dambılları yere koyarken güüm diye bir ses çıkıyor. Evdekiler de kızıyor işte.

Son düzenleme:
Merhaba dostlarım, güzel yazı için teşekkürler. Yaşım 27 spora başlayalı daha 1 ay oldu. İlk ay makinede yaptım göğüs pressi lakin şimdi yavaş yavaş benche geçmenin zamanıdır diye makineyi bıraktım. Henüz ikinci antrenmanımı yaptım benchte. Sorum şu: ben max 40 kg kaldırabiliyorum 6 tekrar x 6 set. Sizce yeni başlayan için normal mi yoksa tricepslerim çok mu zayıf? üstelik bar ağırlığı dahil bu kiloya. Yani 60-70 te yaparım ama 6 tekrar çıkmaz onu demek istiyorum

bench press de en çok yapılan hata bence barı tam olarak göğse indirmemek ve tam yukarı çıkarmamak.kesinlikle sakat hareketler bunlar.yarım yarım yapılan bench press in kimseye faydası yok.

benim sıkıntım ise yeni salona geçince başladı. salondaki bench press sehpalarının ağırlıkları tutan kancaları çok büyük ve uzun. bu da gayet iyi bir pozisyonda başladığım hareketde barın o saçma sapan kancalara takılıp dengemin bozulmasına sebep oluyor. iki defa büyük kazanın eşiğinden döndüm. hal böyle olunca harekete biraz daha önde başlıyorum ve doğal olarak bu durumda da omuzlara yük biniyor. bazen yardım alıyorum ama her zaman da yardım edecek bulunmuyor. bi de herkese güvenmiyorum.

dumbell press yapan arkadaşlarada birkaç uyarım var. genel olarak bakıldığında dumbell press daha güvenli olabilir. fakat özellikle dumbellerin en yukarıda olduğu pozisyonda çok dikkat etmelerini allah göstermesin yüzlerine düşürebileceklerini söyleyeyim. önce güvenlik arkadaşlar.

Back
Yukarı