Bench Press de düşük ağırlığın nedeni?

Bench Press ve İncline Press de fazla ağırlık kaldıramama veya tekrarlarda son sayılarda güçsüz kalmanın nedeni tricepslerin güçsüzlüğündenmi yoksa göğüs kaslarının güçsüzlüğündenmidir?

yani daha ağır göğüs antremanı için öncelikle güçlendirilmesi gerken yer arka kollarmıdır?

Triceps, omuz, gogus diyelim bunlar kombine ancak beslenmede onemli :) az karbonhidrat alinan bir gun sonrasi yapilan idmanda son tekrarlarin cikmamasi gayet normal.

2 haftadır bench pressde 90 kg da kaldım, 5 kg bile artıramıyorum. k.hidratta alıyorum idmandan 2 saat önce ama neden tıkandım kaldım bilmiyorum.

eğer süre 2 haftaysa bu normal, ağırlık üst sınırlara çıktıkça arttırma süresi uzayabilir bu platoya yaklaşmayla ilgilidir, bunu daha hızlı atlatmak için değişik sistemler deniyebilir kuvvet antrenmanları yapabilirsiniz..

Gücünü artıracak hareketlere yoğunlaş
Deadlift ve squat gibi

Gücünü artıracak hareketlere yoğunlaş
Deadlift ve squat gibi
Bu hareketler güç artışımı sağlar? yani hormonel açıdanmı demek istiyosun?
2 hafta derken aslında son 1 ayda 4-5 kez göğüs çalışmışımdır ve ağırlığı artıramadım. 90 kg dan sonra bir antremanda 95 basmışsım ama sonrakinde çok zorlandım:S

selamlar...

benimde tavsiylerim var... Öncelikle 90 dan 95 e çıkmak istemenin sadece psikolojik bir tatmin duygusu olduğunu söylemek istiyorum. yani 95 e çıkamıyosun diye gelişimin ve büyümen durduğu anlamına gelmesin. Sadece 1 yıl bile 90 kiloda çalışcan şu an göründüğünden çok daha farklı görünürdün.

Güçde aynı gelişim gibi devinimler halinde ilerler. 60 kilodan 1 ay içinde 90a çıkabilirsin. ama uzun bir süre 90da gidebilirsin. hatta bazen 80 e düşebilirsin. Vücut bazen kendini durdurur. ama bu seni yanıltmasın. Ben tam 1 yıl barfiks çekemedim. zar zor 1 tane çekip bırakıyodum. bunuda haftada 1 kez deniyodum... Geçenlerde bir baktım rahatlıkla 5-6 tane çekiyorum... gibi gibi

1 tekrar fazla yapmayı dene. yardımsız 1 tekrar fazla yapabildiğin zaman ağırlığı 92 ye çıkar ve 1 tekrar azalt.

Back
Yukarı