Barfiks mi? Lat Pull Down mı?

BARFİKS Mİ ?!...LAT PULL DOWN MI ?!...

• Total voters
    1.285
Bu barfiks ve Lat pulldown tutuşlarının video,gifini verebilir misiniz acaba ?

Body-Solid-G1S-Lat-Pulldown.jpg

Hemen hemen her gün farklı tutuşlarla ve 1o kilo ek ağırlıkla 50 tekrar barfix çekiyorum. Aralardaki dinlenme süresini bir dakika altında tutuyorum. O günkü fiziksel veya zihinsel durumuma göre 50 tekrarın set sayıları değişiyor. 3 de olabiliyor 6-7 de. Ben sportif ihtiyaçtan dolayı böyle bir rutine sahibim. Vücut geliştirme amaçlı spor yapan arkadaşlara uyacak bir rutin değil. Bununla birlikte barfixin sporcu için olmazsa olmaz antremanlardan biri olduğunu ve mutlaka antreman rutini içerisinde sağlam bir yere sahip olması gerektiğini düşünüyorum.

bende barfiks çekemiyorum barfiks çek gel dediği zmaan hoca...acaba hocam onun yerine alternatif bir şey yokmu onu yapsam aynı değere sahip ama barfiks olmasın demek geliyor içimden ancak sıkıysa söyle ...zorlana zorlana..yapmaya çalışıyorum..açıkça belirteyimki..1 yılı aşkındır salona gidiyorum..en nizami yapmadığım ( zaten adam gibi yapamıyorum ) hareket barfiks...

alternatif olsa geliştiricem ...

bende barfiks çekemiyorum barfiks çek gel dediği zmaan hoca...acaba hocam onun yerine alternatif bir şey yokmu onu yapsam aynı değere sahip ama barfiks olmasın demek geliyor içimden ancak sıkıysa söyle ...zorlana zorlana..yapmaya çalışıyorum..açıkça belirteyimki..1 yılı aşkındır salona gidiyorum..en nizami yapmadığım ( zaten adam gibi yapamıyorum ) hareket barfiks...

alternatif olsa geliştiricem ...

demircan başındaki hocayı bildiğim için :D hak veriyorum sana :D:D
ama bence yapamıyorum deyip kestirip atmamalısın,
ben bir kaç ay önce bir ya da iki tane çekerken , şimdilerde 7-8 tam olarak yapıyorum , salondaki şu aynalı olan yerde yap , pushdown yaptığımız köşedeki aynalı olan yer ;)
ben orada yapıyorum güzel oluyor dumbelllls

m&f 2011 ağustos sayısında abd kürek milli takım kaptanı don walsh un dediği gibi sırt en iyi vücut ağırlığıyla yapılan idmanlarda gelişir. özellikle latissimus dorsi için barfiksten iyi bir hareket yok ve olamaz da zaten. lat pulldown sadece başlangıç seviyesinde faydalı diye düşünüyorum. bazen de programa çeşitlilik katmak için kısa sürelerle denenebilir ama barfiks her zaman lat pulldowndan daha etkilidir.

benim eski salonumda vardı hem barfiks hemde dips yapılıyordu düşünce güzel ama kullanması rahat değil malesef. çünkü kendini hızlı çekersen ayağın alttan sana destek veren zeminden kesiliyor, aynı şekilde aşağıya inerken, durduğunda o momentumla biraz daha aşağıya iniyor. bu yüzden alet çok da güzel değil.

senin dediğin alet benim gittiğim salondada var ama aynımıdır bilemem çok yüksek yapılmış bence

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:31 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:28 ----------

demircan başındaki hocayı bildiğim için :D hak veriyorum sana :D:D
ama bence yapamıyorum deyip kestirip atmamalısın,
ben bir kaç ay önce bir ya da iki tane çekerken , şimdilerde 7-8 tam olarak yapıyorum , salondaki şu aynalı olan yerde yap , pushdown yaptığımız köşedeki aynalı olan yer ;)
ben orada yapıyorum güzel oluyor dumbelllls

7-8 mi ? çok az ben ısınma sonrası çektiğimde max 19 yapıyom ama tüm kanat hareketlerini yapıp kollarım tutmıcak halde max 6 çıkartıyorum bu arada kolları ben tam salıyorum benim bildiğim böyle olur ama salonda yarım indirenler var doğrusu nasıl acaba ?

7-8 mi ? çok az ben ısınma sonrası çektiğimde max 19 yapıyom ama tüm kanat hareketlerini yapıp kollarım tutmıcak halde max 6 çıkartıyorum bu arada kolları [/QUOTE]

19 yapıyorsan tebrik ederim , benim limitim 7 bilemedin 8 tanede bitiyor kafa_

barfiks çekilebiliyorsa barfiks çekmeli....

eğer 1 tane bile çekilemiyorsa seviyeli olarak lat makinesinde yükseltilmeli....

1 tane bile çekemeyen arkadaşıma yaptığım programla 10 tane çekebilecek düzeye getirdim....

biraz sabır ve istek lazım bu işte çoğu kişi barfiksi önemsemez ama barfiks üst vücut için harikadır...

hafta içi p.tesi ve perşembe günü yapılacak sırt antrenmanı yeterlidir....

warm-up ---2 set barfiks....maksimum yapmaya çalışın...
2-3 dk dinlenme bu iki set arasında
daha sonra aşağıdaki
dumbell row 4 x 8-10
seated row 4 x 8-10
t bar row 4 x 8-10
lat pull down 4 x 8-10
cool-down---lat makinesinde hafif bir ağırlıkla 1-2 set 15-20 tekrar yada
10-15 dakikalık bir yürüyüş mutlaka yapın antrenmandan sonra vücuttaki laktik asidin dağılıp atılması için....
mesela futbolcular hafif bir düz koşu yapar maçlardan sonra...recovey toparlanma maksadıyla

burda her ikisinde de kullanılan ,uygulanan direnç önemli...eğer 70 kgs ağırlıkta bir adam , kendisini "lat "da kilitleyip,sabitleyip "100 kgs "ağırlığı çekiyorsa ,tabi ki ortadan yok edilmesi gereken direnç "lat "da çok daha etkili...

bunun için gelişmiş lat makinalarında "sabitleme mekanziamaları " vardı , hala var mı *...ya da partner adamı tutmalı...

ikisinin de " hareket tiplemeleri " aynıdır...sadece , şiddet ayarlarının dikkatlice ayarlanması gerekir...

ayrıca, "barfiks"de yapacağınız "çekme hareketlerinin " aynılarını " lat makinasında "da yapabilirsiniz...

Tabikide lat-down kasın gelişmesi için ağırlık arttırmak şartdır, barfikste hep kendi ağırlığınızla çalışırsınız...
Siz 1yıl boyunca bench press de hep aynı ağırlığımı basıyorsunuz?

Sadece kanat bölgesi zayıf olanlar için barfiksin yararları vardır, 1-2 tane negatif bile olsa yapmaları gerekir çünkü zayıf bir bölge için aşırı bir ağırlıktır kendi ağırlıkları, heavy duty etkisi yapar kası açar, güçlenmesini ve hacimlenmesini sağlar...
Ama kanadı belirli bir güçte olan kişiler için hep aynı ağırlıkla çalışmak demektir çok fazla etki sağlıyacağını sanmıyorum...

hipertrofi 'nin ana şartlarından birisi :

"kasa uygulanan şiddetin arttırılması "dır...yani, uygulanan kilo bir şekilde arttırılacak...

ancak ,tabi ki "sterodiszi,anabolizansız "bunun da her ne kadar arttırılsa dahi sınırı vardır...) bir yerde kalır gelişme...)

Lat pulldown sevdiğim bir harekettir.Ancak barfiks çekemiyorum.Bu gün sırt ve arkakol çalışacam.Bakalım deniyecem barfiks çekmeyi fakat bana biraz ters geliyor.Paralel Bar Dips'te yapamıyorum :(

Back
Yukarı