Barbell Curl (İç-Dış)

Volkan26

Üye
Arkadaşlar barbell curl hakkında sorum olucak ben 4set 10 tekrar olarak çalışıyorum bu hareketi ancak bir hafta iç bir hafta dış uyguluyorum bu doğru olurmu yada başka bir alternatifim varmı? 2.sorum ise hoca barbell curl ardından scott curl(makinede) uygulatıyor ben bunun kolu öldürdüğünü okumuştum acaba yanıldımmı yoksa bu doğrumu?

1 hafta geniş 1 hafta dar 1 hafta normal tutuş yapabilirsin iyi olur. Makinede scott curl ilk defa duydum bilgim yok ama yapilcaksa son hareket olarak yapilmalı. Tek kol çalışılmalı.

tam olarak adını bilmiyorum makinede arm curl de olabilir z bar ile çalışıyorum geniş dar anladımda normal nasıl olucak düz bardamı? Tek kol çalışırkende ağırlığı yarıya düşürücem bu durumda demi

Arkadaşlar barbell curl hakkında sorum olucak ben 4set 10 tekrar olarak çalışıyorum bu hareketi ancak bir hafta iç bir hafta dış uyguluyorum bu doğru olurmu yada başka bir alternatifim varmı? 2.sorum ise hoca barbell curl ardından scott curl(makinede) uygulatıyor ben bunun kolu öldürdüğünü okumuştum acaba yanıldımmı yoksa bu doğrumu?
1 hafta beklemek yerine, olayı 3 hareket içinde netleştirebilirsin. Zaten, hocalarımızda açıkladılar ama; ben yinede belirteyim. Barbell Curl geniş tutuş yaptığımızda, (yaklaşık omuz genişliğinden biraz daha geniş) bicepslerin iç bölgelerine yoğunlaşıyoruz. Bunu ilk olarak farzedelim. Daha sonraki harekette; hummer curl hareketini koyarsın ve bu bicepsi uzun olarak çalıştırır. Genelde de ara hareket olarak yaparlar. Daha sonra da scot curl dar tutuş (bicepslerin dış kısmı) yaparsın. Artık bicepsleri iç ve dış olarak da çalıştırmış oldun böylece...

Barbell Curl omuz genişliğinde çalıştığında ben dış çalışıyor biliyordum yanılmışım bu durumda o zaman. Bu şekilde uygulıycam birdahaki programımı teşekkürler biceps harici vücudum iyi gelişmişti ancak bicepste biraz sıkıntı vardı umarım düzelir artık

Barbell Curl omuz genişliğinde çalıştığında ben dış çalışıyor biliyordum yanılmışım bu durumda o zaman. Bu şekilde uygulıycam birdahaki programımı teşekkürler biceps harici vücudum iyi gelişmişti ancak bicepste biraz sıkıntı vardı umarım düzelir artık
Konuyla ilgili harika bir link vardı; bulup atıyorum hemen. ;)[DOUBLEPOST=1389568938][/DOUBLEPOST]
Konuyla ilgili harika bir link vardı; bulup atıyorum hemen. ;)
Dağ gibi bicepsler | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu Ekteki link fazlasıyla işini görecektir.

izole egzersiz son hareket olarakl çalışılmalıdır diye bir şart yok.barbell curl makinada çalışırsan ki tavsiye etmem peak çabuk gerçekleşir fakat alt uçlar zayıf kalır.

guardbody şöyle bir durum var ilk iki ay çalıştığım biceps hareketleri hammer curl , concentration curl , barbel curl (geniş-dar tutuş) , makinada arm curl. Benim fikrimde 3. ay programı için biceps olarak Preacher Curls (Z Bar - Geniş) Barbell Curl (Flat-Dar Tutuş) ve Hammer Curl ancak şöyle bi durum var bu ayki biceps antrenmanıma kesinlikle Dumbell Curl eklemem gerektiğini düşünüyorum sence ne yapmalıyım ?

2*10 geniş 2*10 dar yapabilirsin ben öyle yapıyorum denemekte fayda var

Bilmiyorum aslında pek öyle yapıcağımı sanmıyorum tam tersi içe ve dışa vuran etkili hareketleri bir araya getirerek açığı kapatmayı düşünüyorum

yazdığın hareketlerin üçüde dışa vuruyor.diğer yönlerden kol zayıf kalacak.2 hareketlede gayet güzel her yönden vurabilirsin kası.

BARBELL CURL(Z BAR - GENİŞ TUTUŞ)
HAMMER CURL
CLOSE-GRİP PALMS DOWN BARBELL CURL (FLAT)
CONCENTRATİON CURL VEYA DUMBELL CURL Son şekillenmiş hali bu nasıl sence?

Dağ gibi bicepsler isimli bi başlık paylaşmış arkadaş yukarda . Orda yaziyor hangileri iç hangileri dış diye. 4 hareket çok bicepse 3 hareket yeter

BARBELL CURL(Z BAR - GENİŞ TUTUŞ)
HAMMER CURL
CLOSE-GRİP PALMS DOWN BARBELL CURL (FLAT) veya PREACHER CURL(DAR TUTUŞ) fikirlerinizi söylerseniz biceps programıma kesinlik vericem

Takmadım ki sonuncu hareketi sen söyle anlamında veya dedim birini seçicem karar veremedim sen fikrini söyle diye yazdım öyle :D

Veya kısmını görmedim pardon :D close grip palms down dediğin hareket heralde reverse barbell curlun tersi. Preacher curl dar tutuş yapmadim hiç . Son hareket bitirici bir egzersiz koyabilirsin konsantre curl yada scott dumbell curl olabilir. Tekli dumbell ile. Dar tutuş preacher z bar hakkinda bilgim yok
Dağ gibi bicepsler | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Şu başlıği bi okusan aklında şekillenir birşeyler bildiğim kadariyla 3. Ayındasın şimdiden düşünülmemeli bence bu iç dış olayi. Biceps basit bir kas grubu bu kadar detaya inme bence.

Back
Yukarı