Beyler süte 2 veya 3 bıldırcın yumurtasını kırar,karıstırıp ıcerdım. proteınce haylı zengın hesaplarsanız görürsünüz. sonra salmonella gıbı bısey duydum ciğ yumurtadann kapılan bı hastalıkmıs. ancak internette bunun tavuk yumurtası ıcın gecerlı oldugu yazıyor hangısı dogru bılemedım bilgıli bı arkadas yardımcı olursa sevınırım
Oncelikle fotograf ekliyorum bakarsaniz her ikisininde 100graminda 13gr protein oldugunu goruceksiniz yani bildircin ile tavuk yumurtasinin farki yok o konuda zaten 3 bildircin yumurtasi nerdeyse 1 tavuk yumurtasi yapar yani fiyat olarakta tavuk iyidir ama bunu ek olarak yaziyorum kusura bakmayin sorunuz baska sorunuza gelicek olursak bildircinlarin vucut isisi tavuklara gore daha yuksekmis sanirim okuduguma gore ve bu yüzden tavuk yumurtalarinda gorulen salmonella hastaliginin bildircin yumurtasinin cig icilmesi durumunda gorulmesi zormus. ama benim fikrim yinede cig icilmemeli mutlaka bakteri vs vardir olusabilir bence