bence 6-8 tekrar aralığındaki büyüme antrenmanlarını , setler arası dinlenme sürelerini kısa tutarak -30 sn gibi - yaparak yağ yakımınada yardımı fazla oluyor.
kendimde dahil çoğu kişinin yaptığı bir yanlışıda paylaşmak istiyorum . çok tekrar -hafif ağırlık mantığıyla çalışanların düştüğü bir yanılgı bu , mesela az tekrar- max ağırlık çalışanlar 6 tekrarı yapabileceği kiloyla çalışır ve örneğin 7. tekrarı yapamıyacakları kadar kendilerini zorlarlar .Denge gerektiren hareketleri yaparken ,birinden yardım isterler ve , son tekrarı yardımsız yapamayacağı kadar zorlar ve kası gerektiği kadar zorlamış olur .
Ama hafif kiloyla-çok tekrar yapanlar genellikle (örnek) 25 tekrar yapıcaz diye kendini şartlarlar , aslında taktıkları kilo 25 tekrarlık değilde 40 tekrarlık bir kilo olur .size nekadar çok tekrar yaptık gibi gelsede, burdada kası gerektiği gibi yormamış olursunuz .
Yani iki antrenmanında esas amacı kası yeterince zorlamaktır. 3 ay yapılan bir büyüme antremanından sonra , 1 ay kası şaşırtmak amaçlı kondisyon antrenmanı yapma taraftarıyım ben .
Tabi ben bunları pek yapamadım işin ciddiyetini geç kavradım ,3. senemdeyim ve 2-2,5 senem boşa gitti . O zaman aralığında yaptığım antrenmanları şuan düşününce ve şu son 5 ayda katettiğim mesafeyi düşününce nekadar yanlış yaptığımı anlıyorum.
şuan sadece omuzun gelişim sisteminden dolayı açışları drop set yapıyorum , geri kalan bölge ve hareketleri max 10 tekrar yapabileceğim ağırlıklarla yapmaya çalışıyorum.