Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

• Total voters
    2.426
öyle yorumlar varki sanki ağır girersen arnold olacaksın hafif girersen bred pitt

bu işler okadar basit değil

Kai green cok tekrarli calisiyor salonumdaki eski bir musabikda cok tekrar calisiyor

Az tekrar cok ağırlık calısıyorum hacim için . 3 set max 6 min 4 tekrar yapıyorum. biceps ve triceps de 3 hareketi geçmiyorm kücük kas grubu oldugu için göğüs ve sırtda 5-6 hareket 3 set normal ağırlık max 12 tekrar yapıyorum. omuzda biraz hafif ağırlıklara kacıyorum her set arttırarak cok tekrar yapmaya calısıyorum doğrumu yapıyorum .

değişir ya gerekli hacmi kazandırdktan sonra şekillendirmek gerekiyosa çok terkrar az ağırlık hacim kazandırılmak isteniyosa az tekrar çok ağırlık diye düşünüyorum yanlışım varsa düzeltin...

son tecrübelerime dayanarak birşeyler daha ekleyeyim
hacim için ağır ve az tekrar gerekmekte
çok tekrar ve az ağılık zamanla kardiyoya girmekte, çalışılan bölgede kan dolaşımı çok tekraın verdiği etkiyle artmakta ısınmakta hatta yanma hissi vermektedir.bu yüzden ve sanki o bölge daha iyi gelişecek hissi vermektedi ama işin aslı öyle değildir
gelelim kasları keskin göstermek için yarışmalardan önce az tekrar çok ağırlık mantığına.
buda çoğu yarışmacı tarafından kabul görmemektedir.
neredeyse tüm profosyonel vücut geliştirmecilerin kasların keskin görünmesi için ortak olarak söylediği şey:
"doğru beslenme"dir

istedigin kadar cok agirlik max yap az agirlik tekrar calis beslenme olmadiktan sonra bir ise yaramaz yani isin özü calistigin kadar beslen beslendigin kadar calis beslenemiyorsan 1kg ile calis daha faydali olur

GT-I9000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Her bolgeyi haftada 2 calistiriyorum.1 Sefer dusuk tekrar max kilo digerinde ise superset-dev set yada yuksek tekrar takiliyorum.Donem donem sirf 4x8-12 arasi ne cikarsa takildigimda oluyo sabit kiloya :)

Arkadaşlar squat ve deadlift yapıyorum ilk düşüncem hacim daha sonra sıkılaşması 50den 2 şey yapıyorum . Kaç set kaç tekrar yapmam gerekiyo . Baya bi bilgisiniz bu konuda yardımcı olun beyler ( barın ağırlığı 20 bu arada)

Rich piana nın bir videosunu izlemiştim squat ta hacim için çok tekrar yaptığını söylüyordu.Bacakları yanıncaya kadar acıya direnerek çok tekrar yapıyormuş.Buna gerekçe olarak da steroid kullanmasını gösteriyordu. Ve eger steroid kullanmiyorsaniz az tekrar çok ağırlık sizin icin uygun sistemdir şeklinde konuşuyordu.Acaba bu farklılık bacak dışında hangi bölgeler için var? Bilgisi olan arkadaşların yorumu iyi olurdu.

Birisi cok tekrar birisi az tekrar . Cok fazla şey var birazdan antremana başlıcam olmadı ayak ağırlıklarımı bara takıcam ama az yaptıgımda bacaklarım strese girmiyo onu farkettim . 12-15 gibi . Umarım aydınlatan biri olur . Weider mega mass 4000 kullanıyorum sadece antreman öncesi

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

3set yapabildiğin kiloya göre tekrar sayısını kendin ayarlican mesela 5-7 -10 son set yapabildiğin kadar fazla tekrar yap
Birisi cok tekrar birisi az tekrar . Cok fazla şey var birazdan antremana başlıcam olmadı ayak ağırlıklarımı bara takıcam ama az yaptıgımda bacaklarım strese girmiyo onu farkettim . 12-15 gibi . Umarım aydınlatan biri olur . Weider mega mass 4000 kullanıyorum sadece antreman öncesi

3set en ağır kiloyla yapabildiğin kiloya göre tekrar sayısını kendin ayarlican mesela 5-7 -10 son set yapabildiğin kadar fazla tekrar yap kısa zamanda daha fazla kilo kaldırmana yardımcı olur ve hacim

Ya afedersin bu ağırlığı kaldırıyorum bittiğinde gercekten gözüm dönüyo bulantı kusma istegi naneli seker zencefil derken 1 saat kendime gelmeye çalışıyorum antreman sonrası , bu normal mi? Ailem baskı yapıyor yapmamam icin ama ben sonucları gördükçe daha cok hevesleniyorum

kısa cevap ikiside, uzun cevap azdan çoktan kastınız nedir? 40 kliloyla 10 tekrarla benç yapan biri aynı işi 50-55 kiloyla 5-6 tekrarda yapınca buna katılırım birini çıktekrar birini az tekrar olarak akbul ederim ve etkilerini anlatırım. gidip de az kilo çok tekrar yapıcam diye 40 kilo 8-10 tekrardan 15 kiilo 20 tekrar gibi bir saçmalamayı kastederse. öyle birşey yok. önce bir sorunuzu birimlerle sayılarla verin.

lif tipi ve kas biyiklüğünün tekrar ağırlık miktarlarını farkı yormlaması durumuna gelince bir bölge için azkilı çok tekrar sayılan aynı şey başka bölge için çok kiilo az tekrar sayılır. karışık konu bööle hobadanak nasıl bitirip geçiyosunuz hayret. kırmızı lif yoğun insanlar var beyaz lif youm insanlar var antranman teknikleriyle bir lif ürünü arttırma imkanarı var (sonuç kesindeğil ihtimal)

tekrar kısa cevaba gelirsek hepsinin yeri vardır yapmak gerekir. burada kimsenin antrenörü diyetisyeni yok mu? gerçekten aşamadığımı konularda bu memba gibi insnları adminlerimizi yorsak olmaz mı?

ağır girmek çoğu zaman büyütür ama orta kıvam bir ağırlık ve yüksek tekrar bacakta gh için olumlu etki yaratacaktır.

Önce ağırla başlayıp hacim kazanmak sonra definasyona geçmek biraz saç uzatmaya benziyor. Bi seviye vardır saç hiçbir şeye benzemez hani...
Hacim kazanmış ama parçalanmamış vücut da aynı ona benziyor. O yüzden bu yöntemi tercih etmek istemiyorum...

Soruma gelirsek; orta seviyede bir ağırlıkla başarısızlık anına gelinceye kadar çalışmak (sadece calf değil bütün kaslar için), aynı anda hem hacim hem definasyon sağlar diyebilir miyiz? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Son düzenleme:
Arkadaşlar aynı soruyu LEE PRIEST'e sordum. Cevabı şu şekilde. Emsal teşkil eder herhalde kendisi :)
İlk mesaja eklenyebilirse adminler; başlığı görenler de mesajı alabilir.
GfzTgdql.png

Hipertrofi için ilk seçenek uygun görünüyor ama şunu gözden kaçırmayalım bu seçeneğe yöneldiğinizde supplement çöplüğüne dönmek durumuyla karşılaşıyorsunuz.

Çok tekrar ve düşük ağırlıkla yapılan antreman size beslenmesi ve koruması kolay olan dayanıklı bir vücut verir. Temiz be düzenli beslenmeyle bol damarlı estetik bir vücuda sahip olursunuz.

Back
Yukarı