Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

• Total voters
    2.426
12 - 20 tekrar çıkarıp 4 set düzgün şekilde çıkara bileceğin bir ağırlık seçmeli bu şekilde uygulama yapılmalı bence ve okuduğum birçok mekalede az ağırlık çok tekrarın faydasız birşey olduğu belirtiliyor bench_O

O an ki gerekene göre değişir. Kasa verilmek istenen şekle göre değişir. Kimi irilikten ya da maksimal güçten daha çok hoşlandığından az tekrar çalışır, kimi fit olmaktan ya da dayanıklılıktan daha çok hoşlandığından yüksek tekrar çalışır. Bu hoşlanma kişisel egolar olarak da olabilir, başka bir branşa temel olması için de olabilir. Başta dediğim gibi duruma göre değişir.

12 - 20 tekrar çıkarıp 4 set düzgün şekilde çıkara bileceğin bir ağırlık seçmeli bu şekilde uygulama yapılmalı bence ve okuduğum birçok mekalede az ağırlık çok tekrarın faydasız birşey olduğu belirtiliyor bench_O

yukarda bir kaç arkadaş set aralarıyla ılgılı dınlenmelerı sormus o konuyada degınmek ıstıyorum...bodybuıldıng gıbı kas geliştirme amacında olan sporlarda set arası dinlenmeler maxımum 2dk dır..mınımum ıse 30sn...super set yağ yakımı amaclı dayanıklılık amaclı defınısyon amaclı pumping amaclı setlerde dınlenmeler mınumum 30-45 sn ıken..kas kutlesı artısı için pramıdal genel kuwwetı artırıcı 10 8 6 6 gıbı setlı sıstemlerde ıse dınlenmeler en az 1dk -1.5 dk arasındadır..atletzm halter vs gıbı güç amaclı yapılan agırlık calısmalarında ıse dınlenmeler 5 dk ya kadar cıkabılıyor..

bence hacim icin az tekrar cok agırlık,yag yakımı ıcın cok tekrar az agırlık yapılmalıdır.omuz ıcın genelde 4 set 8 tekrar ve 3 set 8 tekrar tercıh etdıyorum.kol da ıse 4 set 6 yada 8 tekrar yapılması gerektıgını dUsunuyorum hacım ıcın,

Ben 3 set yapıyorum 15-12-10 bu hacim için uygun mudur?Yada ne yapmalıyım hacim için kaç set kaç tekrar yapmalıyım?

Bence ikiside yapilmali... vucutu ve kaslari aliskanliga alistirmamak icin variation cok onemlidir...
Genellikle bulk donemimde az set cok agirlik alirim...

12den fazla cikardiginiz her rep zarar ziyan yapmayin etmeyin :) 15 rep cikarabildiginiz agirligin lk repleri vucudunuza hiiiic bisey katmiyor emin olun. bosu bosuna bisey kaldirip indirirsiniz. ilk rep'ten itibaren bisey kaldirdiginizi hissedin en azindan. 10dan fazla da kaldirmayin hatta. 10/8/8/6 veya 10 8 6 4 yapin guzelce parcalamak istiyosaniz. Ustune de agirligi azaltip bi 6-8 rep yaparsaniz sakin ve duzgunce gayet iyidir.
misal bench basladiniz 40kilo, sonra 60, sonra 80, son set 2 veya 3 rep 100kilo bastiniz. donup 60 kiloyla 6-8 hatta 10 rep yaparsiniz olay biter.

bence ankette 2 şık olmamalıydı yani pek tecrübem yok bu işlerde ama ilk önce az tekrar çok ağırlıkla kas yapıp sonra çok tekrar az ağırlıkla bu kütleyi oturmak daha sağlam bi temel oluşturmaz mı okuduklarımdan bunu anladım saygılar

12den fazla cikardiginiz her rep zarar ziyan yapmayin etmeyin :) 15 rep cikarabildiginiz agirligin lk repleri vucudunuza hiiiic bisey katmiyor emin olun. bosu bosuna bisey kaldirip indirirsiniz. ilk rep'ten itibaren bisey kaldirdiginizi hissedin en azindan. 10dan fazla da kaldirmayin hatta. 10/8/8/6 veya 10 8 6 4 yapin guzelce parcalamak istiyosaniz. Ustune de agirligi azaltip bi 6-8 rep yaparsaniz sakin ve duzgunce gayet iyidir.
misal bench basladiniz 40kilo, sonra 60, sonra 80, son set 2 veya 3 rep 100kilo bastiniz. donup 60 kiloyla 6-8 hatta 10 rep yaparsiniz olay biter.

bu kadar kesin konuşmamak lazım..4 ile nizami yapmak egodan tamamen arınmayı gerektirir..insanlar 4yapın denildiği için hele de yeniler ezile ezile dünyanın yardımını ala ala 4 yapmaya çalışıyorlar..sonuçta 12 yapsa daha işe yarayacakken 8-6-4 le sakatlanıyorlar ya da gelişemiyorlar..

4 lerde nizami bilinçli çalışmak zordur..15 -12-10-8-(7/6) birçok sporcu için idealdir..15 hafif ağırlıkla ısınmadır..

ayrıca lat puldown'ın ilk setinde kanatları gerdirerek hissederek bir 15 yapın bakın nasıl fark ediyor..

pro.ları birçok konuda örnek almamak gerekir ama rutinlerine bir bakın 15den başlamayan ve 6-4 lere inen ne kadar az pro var..

Bu konuda haklısınız evet, ancak yeri geldiğinde butun idman çeşitlerini kullanmak gerekiyor.

Güç idmanlarını bir çok sporcu es geçiyor ve sonucta cok dusuk ağırlıklarla çalışıyorlar. Böylece sınıra ulaşmaları çok kolay oluyor.

Oysa belirli periyodlarla 4-6 tekrarlı setler uygulandıgında muazzam bir güç artışı meydana geliyor.

Bende iki çeşit idmanı yapanlardanım.

2.5 ay hipertrofi aralıgında 1.5 ayda güç arttırımı icin çalışıyorum.

Sayısız faydalarını gordum.

Ancak yeni baslayan birine güc idmanı vermek yanlış olur. Sınıra dayandıgımız zaman güc idmanlarını yapmalıyız.

Madem çok tekrar az ağırlık kas gruplarının belirginleşmesine katkıda bulunuyor ve madem yüksek ağırlık az tekrar kas kütlesi oluşmasına katkıda bulunuyor, bunun her ikisini kullanmak saçma mı? Yani; biseps çalışırken yapılan hareketi hem az ağırlık çok tekrar hem de yüksek ağırlık az tekrar yaparak sonuca ulaşmak yazılanları okuyunca saçma gelmiyor bana ?!? böylelikle hem keskin görünüm hem kütle olmaz mı?

merhaba arkadaşlar. bende salona yeni başladım ama evde nerdeyse 7 ay fln çalıştım. evdeki yetmediği için artık salona başladım. vücudum şişmeye başladı ama ben birazda belirgin kaslar ve enine genişlemek (uzun omuzlar vs...)))istiyorum az ağırlık çok tekrar mı çok ağırlık az tekrar mı yapmam lazım kesin olarak bunu öneririm diyen varmı acaba şimdiden tşk.

Son düzenleme:
benim bir sorum olacak herkese benim bunye yapim zayif uzun bacakli 188 boyunda biriyim amacim biraz hacim kazanip yani 1 yil gibi bir sure sadece agirlik kaldirarak hacim kazanmak daha sonra ise hafif kilo cok tekrar yaparak kaslari parcalamak ve yaglari eritmek peki ustalarima soruyorum boyle bir sey mumkunmu ve faydalari olur mu??

benim bir sorum olacak herkese benim bunye yapim zayif uzun bacakli 188 boyunda biriyim amacim biraz hacim kazanip yani 1 yil gibi bir sure sadece agirlik kaldirarak hacim kazanmak daha sonra ise hafif kilo cok tekrar yaparak kaslari parcalamak ve yaglari eritmek peki ustalarima soruyorum boyle bir sey mumkunmu ve faydalari olur mu??

mumkun tabı genelde herkes bu yolu tercıh edıyor zaten once kutle sora defınısyonu kastedıyorsun

Back
Yukarı