Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

• Total voters
    2.426
gerek yoktur bu konulara

arnold:---ornek alıcam buna uymak zorundada degılsınız---. ilk baslarda kıloları agır gırıyordu 16 yaslarında iken.yarısmalara katıldıktan sonra (20 yasında)bısey farkına vardı.2.cı oldugu ıcın neden ıkıncı oldugunu bulabılmek ıcın 1 . olan adamın fotograflarına bakıyordu.arnold sunu dusunmus ben hacımı yapmısım ama hacım olunca sekıl super sevıyede olmuyor orta sevıyede.(buradan kaslarınızı sıkınca damarlı gorunmesını sısmesını ıstıyorsanız):arnold gıbı 6 set 10 tekrar

bi yararıda var örnek:baslangıcta agır (10 a kadar)gırın sonra 90 kg cıktınızda 80ne inin tekrarı fazlalastırın hacımı koruyup sekılı maxsımuma cevırırsınız.istedıgınız sekıl elde edıldıgı zaman ıstedıgınız seviyeyebench_O kadar agırlık basabılırsınız.dıkkat edınde fazla agırlık dusmeyın formdan dusersınız nasıl baslarsan bu ıs ole gıder.RESIMDE BOZUK FIRCA ILE BASLARSANIZ DA ILERLEME KAYDEDERSINIZ AMA GUSEL FIRCA ILE BASLARSANIZDA ILERLEME KAYDEDERSINIZ AMA EN ONEMLISI GUSEL FIRCADAN CIKAN SEKIL DAHA IYI GORUNUMLUDUR.

xd seyine guvenen bu ısı halleder xd.bu ıstede boyle cok agırlık cok tekrar yapanı ellerınden opeyım.

ben fit bir vucut istiyorum.Onun için çok tekrar az ağırlık yapmalıyımda.Setleri nasıl ayarlamalıyım.Ağırlıkları nasıl ayarlamalıyım.

piramitten şaşmam :) tabiki çok ağırlık az tekrar..

Optimum tarife şudur: 8 ya da 10 tekrar başlanılıp bir temel oluşturulur. Devamında 8, 10, 12 istasyonlu çalışmaya geçilip devam edilir. VG'den ziyade fitness ile ilgilenmeme karşın 15 tekrarı geçmemeye bakarım. Tabii çekiç, mekik, şınav gibi hareketlerde ağırlık kullanmak çok pratik gelmediğinden belli bir zaman aralığı belirleyip maksimum çekişe yöneliyorum.

Ayrıca eklemek gerekirse tek seferde kaldırabileceğim ağırlık her ne ise onun yüzde 60'ı ile tekrarlı çalışırım. 12'li tekrara geçtiğimde artık sekiz tekrardan sonraki o 4 tekrar biraz ağır olmuş olur. Bu kadarcık zorlamayı makul görüyorum fazlası ise hareketi de düzgün yapmamaya sebep olabildiği gibi sakatlıktan doğan ağrılara sebep olabileceğinden hiç girişmiyorum.

Sadece maksimal kuvvet hedefleniyorsa 4 tekrar girilebilinir. Optimum kuvvet ve dayanıklılık istiyorum diyenler ise benim tarifeyi uygulayabilirler, şahsen tavsiye de ederim.

Son düzenleme:
herkese slm bana yardimci olabilirmisiniz ben 100 kg geliyorum ama kemikli oldugum icin hic göstermiyorum boyum 1.76 normal olarak vücut yasina sahibim vücut gelistirmek istiyorum..neler yapmam gerekiyo ilk etapta ve amino lari ilk etapta kac mg den baslamaliyim yardimci olursaniz sevinirim tsklr

selamlar merak ettiğim bir konuyu danışmak istiyorum.Öncelikle bu sınırsız bilgi alışveriş ortamını sağlayan herkese içten teşekkür eiyorum.

187-188 boyundayım 80 kiloyum (başladığımda 74 kiloydum) Ağustostan beri donen donem 1 haftalık aksatmalar olması dışında 5.5 aydır bu işle uğraşıyorum asıl merak ettiğim gelişim hızım hakkında;
kolum 38-38.5 cm bu süre zarfında gelişim olarak beklenenin üstündemiyim yoksa altındamıyım? zannedersem ağustos ayında 36.3 civarıydı kol ölçüm. sadece son 1 aydır whey kullanıyorum onun haricinde tavuk ve tonbalığı en büyük dostum.teşekkür ederim.

ilk birkaç ay gelişim hızlı olur.eğer beslenme ve dinlenmende sorun olmazsa ilk 2 ayda kollarda rahatlıkla 3cm ölçü alabilirsin.

tesekkur ederim,danismak istedigim ufak bir husus daha var, sinavlara hazirlanmam dolayisi ile yaklasik bir 4 ay bb yapamycagim, formdan dusmemek icin hergun 30 40 sinav cekiyorum bu 4 aylik sure zarfindan sonra kaslarda bir kuculme olurmu veya yeniden basladiktan sonra tekrar toparlanmak guc olur mu , tesekkurler yeniden

kas kaybın olur ancak bunu minimuma indirmek senin elinde protein alımını gerekli seviyenin altında tutmaz.temel egzersizleri yaparsan minimuma indirebilirsin
kaslarının küçülmesine takma kas hafızası denen birşey var . daha kısa sürede toplar kasların kendini. tam bilgim yok ancak kas küçülmesin diye creatin kullanımı öneriliyordu galiba vg yapılmayan zamanlar

Tüm forum üyelerine merhaba;

Değerli hocalarımdan öğrenmek istediğim; az tekrar ve ağır kilolarla çalışılınca ayak kaslarındaki esnekliğin kaybolduğu yönünde kullaktan dolma bilgim var. Bu ne derece doğru. Ancak Flex Wheller adlı bir sporcunun ayak esnekliğini de görünce açıkçası çok şaşırdım. Aslında sorunun içinde cevap gibi oldu bu. Fakat gene kulaktan dolma bu sporcunun genetik yapısının böyle olduğuydu. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler. Saygılar.

flex zaten müsabık bir kickboxcu bu sebepden dolayı 0 açması seni şaşırtmasın.
esneme hareketlerine idman sonrası veya öncesi yer verirsen onları es geçmessen esnekliğin kaybolacagı düşüncesinde deilim.yanlız hareket kabiliyetini kısıtlayabilir bacakların birbirlerine yakınlaşmasından dolayı push kick basarken yada axe kick atarken kısıtlayıcı etkilerle karşılaşabilirsin. flexin genetik yapısını bilemem ama %95 kickboxcu oldugundan esnek bu adam.

Yaklasık dört aydır body çalışıyorum setlerim 15-12-10 kollarımda hirbir şekillenme yok henüz.
Sizce bu süre içinde şekillenmemesi normal mi yoksa yanlıs giden birşeler mi var.

Yaklasık dört aydır body çalışıyorum setlerim 15-12-10 kollarımda hirbir şekillenme yok henüz.
Sizce bu süre içinde şekillenmemesi normal mi yoksa yanlıs giden birşeler mi var.
bence beslenmede sorun var. Gunluk karbonhidrat ve protein alımını yaz ayrıca kılo ve boyunuda yazarsan dah saglıklı bır yorum yapabılırz.

yaptıgın ne olursa olsun antremanlarda. cok yenı bır vucudun var gelısmemesı ımkansız. patates cuvalı bıle ındırıp kaldırsan buyur ,dogru beslendıgın takdırde.

Okadar protein ve karbonhidrat aldığımı düşünmüyorum açıkçası :)
Ben bukadar süre zarfında biraz şekillenir kas arasındaki yağlar erir diye düşünmüştüm ama pek mümkün olmadı haftanın 4 günü çalışmama rağmen.
Protein tozu kullanmaya başladım 1 haftadır çok iyi beslenemediğimi düşündüğümden umarım yararını görürüm.

Boy 178 kilo 72 en son ölçüm yaptırdığımda %14 dü yağ oranı 1 ay önce falan.

sabah hergün kahvaltı yapamıyorum malesef yaptığım günlerdede 2 adet yumurta yiyiyorum öğlen salata ile iki adet orta boy tavuk gögüs(gremajını bilmiyorum):) akşam iki yada üç adet büftek makarna veya pilav+salata bide bir kağse yoğurt yiyiyorum.içicek olarakda sunprideın şeftali suyunu içiyorum.biftek yemediğim günlerde balık yiyiyorum lefrek,çupra gibi.

Son düzenleme:
Ben bukadar süre zarfında biraz şekillenir kas arasındaki yağlar erir diye düşünmüştüm ama pek mümkün olmadı haftanın 4 günü çalışmama rağmen.
Protein tozu kullanmaya başladım 1 haftadır çok iyi beslenemediğimi düşündüğümden umarım yararını görürüm.

sabah hergün yapamıyorum malesef yaptığım günlerdede 2 adat yumurta yiyiyorum öğlen salata ile tavuk iki adaet orta boy tavuk gögüs(gremajını bilmiyorum):) akşam iki yada üç adet büftek makarna veya pilav+salata bide bir kağse yoğurt yiyiyorum.içicek olarakda sunprideın şeftali suyunu içiyorum.

1 olcegınde 25 gram protein var sayarsak.

antreman gunlerı , antremandan once - antremandan sonra - yatmadan once - sabah kalktıgında olmak uzere 4 kere alırsan 100 gram protein ihtiva etmıs olursun. gelısım kacınılmaz olur. tahmınım kılon 70 kg cıvarında kalan 50 60 gram proteinide gun ıcerısınde yedıklerınden elde edebılırsın.

antreman gunlerı harıcı , sabah - yatmadan once - oglen aksam gıbı ayırarak gene 4 kere almanda yarar olur. yanı gelısım kacınılmaz olur senın ıcın. ancak vitamın alımınada dıkkat etmen gereklı. metobolizma hızı ve sentez kalıtesı ıcın. daha cok varda en azından bunları yapsan gelısım kacınılmaz olur ılk bır yıl ıcın.

• Like
Reactions: Fit

sabah hergün kahvaltı yapamıyorum malesef yaptığım günlerdede 2 adet yumurta yiyiyorum öğlen salata ile iki adet orta boy tavuk gögüs(gremajını bilmiyorum):) akşam iki yada üç adet büftek makarna veya pilav+salata bide bir kağse yoğurt yiyiyorum.içicek olarakda sunprideın şeftali suyunu içiyorum.biftek yemediğim günlerde balık yiyiyorum lefrek,çupra gibi.
1 olcegınde 25 gram protein var sayarsak.

antreman gunlerı , antremandan once - antremandan sonra - yatmadan once - sabah kalktıgında olmak uzere 4 kere alırsan 100 gram protein ihtiva etmıs olursun. gelısım kacınılmaz olur. tahmınım kılon 70 kg cıvarında kalan 50 60 gram proteinide gun ıcerısınde yedıklerınden elde edebılırsın.

antreman gunlerı harıcı , sabah - yatmadan once - oglen aksam gıbı ayırarak gene 4 kere almanda yarar olur. yanı gelısım kacınılmaz olur senın ıcın. ancak vitamın alımınada dıkkat etmen gereklı. metobolizma hızı ve sentez kalıtesı ıcın. daha cok varda en azından bunları yapsan gelısım kacınılmaz olur ılk bır yıl ıcın.

Gunde 4 ogunu (ustelık on off ayırmadan) sadece supplement(besin desteği)lardan almanın yanlıslıgı bırcok kez konusuldu forumda..
Burada da yanlıs yonlendırme olmasın dıye belırtmek zorundayım..

Sen bıftegınden, yumurtandan, tavugundan, balıgından, sutunden, peynırınden vsden almaya bak proteınını..

Whey belırlı bır sevıyeye kadar ıdman sonrası ve sabah kalkınca hemen kullanılır..
Hatta yenı baslayanlarda sadece ıdman sonrası yeterlıdır..
Hatta ve hatta yenı baslayanlara ılk 3-6 ay supplement onerılmez, kaldıkı gunde 4 ogun kullan denılsın!..

Bıraz daha dusuncelı olalım onerıde bulunurken..

O tuvalete gıden gunluk 4 scoop proteının masrafını dusundun mu hıc..
Veya baslangıcta 4 scoop proteın onerdıgın ve buna alısan, normalmiş gibi goren bıreyın ilerleyen zamanlarda steroıd kurunde de ısteklı ve acelecı olabılecegını..

Son düzenleme:
Back
Yukarı