Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

Az Tekrar Çok Ağırlık mı ? yoksa Çok Tekrar Az Ağırlık mı ?

• Total voters
    2.426
salvadore_xp

Önemli bir noktayı belirtmişsiniz, ters piramit sistemini uygulamak için büyük bir tecrübe ve spor geçmişi olması önemli.
Zira yeterli bilince ulaşmamış sporcular bu sistemi uygulamaya kalkınca çok büyük sakatlıklar yaşayabiliyor.

Ters piramit kasları en etkin şaşırtan sistemlerden biri, ancak aynı zamanda sakatlıklara en müsait ve tehlikeli sistemlerden.
Sadece uzun süre ısınmak değil, "doğru" şekilde doğru kaslarla ısınmak ve esnemek çok çok önemli.

Bu da ciddi bir birikim ve tecrübe ister.

bence bu sorunun cevabı su sekılde olmalı amaca gore antrenman amac guçlenmekse ayrı parcalanmak sa ayrı hacımse ayrı set sayıları olmalı

çok tekrar,az ağırlık:Fit vücut,güçlü vücut,çevik vücut,atletik vücut,hızlı vücut
az tekrar,çok ağırlık:Hantal vücut,Daha güçlü vücut,Daha az çevik vücut,Daha az atletik vücut,daha az hızlı vücut.

Kısacası:Maksat güçse ve irilikse body,maksat hız,çeviklik,atletik vücut ve kızları tavlamaksa fitness.

çok tekrar,az ağırlık:Fit vücut,güçlü vücut,çevik vücut,atletik vücut,hızlı vücut
az tekrar,çok ağırlık:Hantal vücut,Daha güçlü vücut,Daha az çevik vücut,Daha az atletik vücut,daha az hızlı vücut.

Kısacası:Maksat güçse ve irilikse body,maksat hız,çeviklik,atletik vücut ve kızları tavlamaksa fitness.

Ben buna katılmıyorum.Az tekrar çok ağırlık illaki vücudu hantallaştıracak diye bir şey söyleyemeyiz. Kişi kendini bu yönde geliştirirse az tekrar çok ağırlıklada çok hızlı ve atletik bir vüduda sahip olabilir. Örneğin eski sprinterlerden Maurice Greene. 165 kg bench press, 220 kg squat yaptığını okumuştum. Yani son derece kuvvetli bir atlet ve gelmiş geçmiş en hızlılardan. Özetle adalenin kasılma hızı adalenin kendisi ile değil daha çok sinirsel iletimi ile ilgili bir durum. Tabiki kuvvette devamlılık için aynı şeyleri söyleyemeyiz.

Ben buna katılmıyorum.Az tekrar çok ağırlık illaki vücudu hantallaştıracak diye bir şey söyleyemeyiz. Kişi kendini bu yönde geliştirirse az tekrar çok ağırlıklada çok hızlı ve atletik bir vüduda sahip olabilir. Örneğin eski sprinterlerden Maurice Greene. 165 kg bench press, 220 kg squat yaptığını okumuştum. Yani son derece kuvvetli bir atlet ve gelmiş geçmiş en hızlılardan. Özetle adalenin kasılma hızı adalenin kendisi ile değil daha çok sinirsel iletimi ile ilgili bir durum. Tabiki kuvvette devamlılık için aynı şeyleri söyleyemeyiz.

Bende sana katılıyorum donniebrasco.. Zaten integral'i ben mert671 adlı bir üyemiz vardı ona benzetiyorum mesajları ve yorumları açısıdan.. :D

2-3 aydır bu spora ilgi duymaya başlamış ve daha tam bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardan olmayalım lütfen.. Az agırlık ve cok tekrarla güç nasıl dogru orantılı olabilir!.. Neden powerlifter'lar strongman'ler 2-4 tekrarlarla çalışıyorlar.. Aynı sekilde body buildingte sadece bulk dönemi demek degildir.. Bodycinin vücudu niye daha az fit veya daha az atletik olsunki define olabilmişse!..

Benim görüslerim bunlar..

Uzman degilim ama bence Piramit en guzel sistem ve arada super setler girmek lazim 2 haftada bir kez.

Az kilo çok tekrar , çok kilo az tekrar... Ben bu kavramdan birşey anlamıyorum.Bodybuilding yapıyorsak..Normal kilodan yani ilkte rahat kilodan yavas yavas ağırlık takarak zorlayabildiğimiz kadar zorlamalıyız..Tekrar olarakda 10u geçmemeliyiz.En azda 6 tekrar yapmalıyız.Fazlasını veya eksiğini yaparsak kaslarımız büyümez...Çünkü çoğumuz bu sporu amatör olarak yapıyoruz.

Sanamı soracağım arkadaşım kime yorum yapacağımı.Yorumumu yaparım sanane!He iyi 1 senemi doldurmadan kimseye yorum yazmıyalım,fikrimizi beyan etmiyelim.Senin kafan o kadar çalışıyor olabilir.2-3 aylıkken dumbıll ne demek onu yeni yeni öğreniyor olabilirsin ama ben öyle değilim.Yeniyiz diye yorum mu yapmıyacağız.buda benim düşüncem,kime benzetirsen benzet ama beni deli etme.senin kafan basmıyor ama açıklıyayım;tüm konularda insanın fikri olur.Eline dumbıll almamış herifler vücutçuyum diye geziyor.ben en azından öğreniyorum,salona gidiyorum,sürekli soru soruyorum.istediğimede ben yorum yaparım.konularımın peşinden kuyruk gibi gezipte yorum yapma.daha ağır konuşurum,kalbini kırarım.sürekli alttan alıyorum sürekli eleştiri.sanki seni ilgilendiren birşey var.Sanane bu benim fikrim.Bana göre bodyciler iri çok güçlü ama estetik olmayan ve 50 cm kollara sahip insanlar.Bana göre estetik anlayışı ince adeleli ve güzel fit vücut.140 cm omuz yerine 125 cm ama estetik omuz.Kendini geliştirmek demiş.ben ona göremi yorum yaptım.Kendini geliştirmesi beni ilgilendirmez.2 kardeş spora başlasa biri body,diğeri fitness yapsa.body yapan güçlü olur ama ne hızlı olur ne çevik.Hem antremandan sonra deli gibi yorgun oluyorum diyen benmiyim:DSonra koşarsınız 10 km yol o kadar güçünüz kaldıysa.ve geliştirirsiniz kendinizi.1 tane adam öyle diye genelleme yapamazsın.biri çıkmış body hariç koşuda yapmış olabilir.sen yapıyormusun benim için önemli olan o.50 cm kolu kaldıramaz body ci kolay kolay,ama diğeri kaldırır.diğeri ona göre güçsüz ama normal insanlara göre güçlü olur.Bilek güreşinde belki body ci yener ama 100 metre koşuda 130 kg adam veya 90 kg adam bir yerini kaldıramazken diğeri finish i görür.Doğanın fiziğin kanunu bu.Ağır madde hantaldır,zor hareket eder.zaten sen body yi daha iyi gördüğün için body yapıyorsun.bende fitness ı uygun gördüğüm için fitness yapıyorum.Yorumumda bana ait.ankette de oylarda belli.Daha öncede söyledim.benim için 1.80 boy 130 kg bodyci ile.1.80 boy 120 kg obez insanın arasında fark yok.2 side çirkin.biri sadece güçlü.Ben pragmatik biriyim.Bakarım hangisi faydalı.O doğrudur derim.Bakarım 50 cm kolların olmasımı sağlık lı 50 li yaşlarda.deri çatlakları açısından vs veya ek madde açısından.Yoksa adeleli güzel kaslar mı?Bakarım insanlar neyi beğeniyor.bakarım ben neyi beğeniyorum.onu seçerim.Bu sporu sağlık için yapıyorsam onun kriterlerine bakarım.Hem bu işi vücut olarak görmüyorum.Dışarı çıkıp 2 saat koşmak,1 saat yürümek,2 saat futbol oynamak ta bu işin parçası.yani sağlıklı yaşamanın bir parçası.Bana görede sağlıksız bodyciler..Çünkü sırf 50 cm kollar için ek maddeler belkide zararlı olanları alanlar var.Ne için.hantallık için.Ben hiç görmedim kocaman kollu dev adamların sahilde benimle birlikte 10 km koştuğunu.bu benim fikrim saygı duyacaksın.nasıl ben senin fikrine saygı duyuyorsam sende duyacaksın.Ben salondan solana spor yapan.günün geri kalanını normal insanlar gibi geçiren biri değilim.Salondan gelir koşuya oradan dağa çıkarım.Oradan yürüyüşe çıkarım.Oradan yüzmeye giderim.Bu benim yaşam tarzım.ne seni nede başkasını ilgilendirmez

Benim bildiğim kadarıyla bu bahsettikleriniz güç değil kuvvettir. Yani bir hareketin devamlılığı.

Az kilo çok tekrar , çok kilo az tekrar... Ben bu kavramdan birşey anlamıyorum.Bodybuilding yapıyorsak..Normal kilodan yani ilkte rahat kilodan yavas yavas ağırlık takarak zorlayabildiğimiz kadar zorlamalıyız..Tekrar olarakda 10u geçmemeliyiz.En azda 6 tekrar yapmalıyız.Fazlasını veya eksiğini yaparsak kaslarımız büyümez...Çünkü çoğumuz bu sporu amatör olarak yapıyoruz.

Kasları belli bir hacim kazandırmak için body-classic yapılıyor zaten.fitness çılarda yapar.yoksa kas hacim kazanmaz.sonrasında artık 3 ay body den sonra veya daha fazla.isteğe bağlı.fitness a dönüp kasları toplamaya başlıyorlar diye biliyorum.başlangıçta direk az ağırlık çok tekrar yapıldığını düşünmüyorum.

kardeşler çok boş şeyleri tartışıyorsunuz hafif kilolarlada ciddi hacim yapılır örnek: serge nubret(o cüsseye 90 kilo benchin üzerine pek çıkmaz) set aralarını çok kısa tutarak çalışır.
bertil fox çok ağır çalışır set aralarında 2-3 dakika dinlenir sonuçta önemli olan adeleyi zorlaman şaşırtman ve pompalayabildiğin kadar kanı oraya göndermendir...
tek değişmeyen kural beslenme düzenidir.... bu kadar basit

merhaba ben 12 yaşındayım vücut geliştirmeye çok sıkı olarak değil ama kendimce evde belirlediğim set e antremanlarla çalışıyorum tam konunun yeri deil ama ben 3 kg le çalışıyorum barfikste de 9 yapıyorum şav 20 üstü mekik 30 üstü yapıyorum burda çok acemiyim biliyorum ama bnm nasıl çalşmamı önerirsiniz az kilo çok tekrar ilemi yoksa çok kilo az tekrar ilemi eğer çok kilo az tekrar yapmm gerekirse kaç kilo ile başlamamı önerirsiniz

saygılarımla

12 yaş ciddi çalışmalar için çok erken ama press ve çömelme hareketleri dışında hafif kilolarla çalış barfix ve pullower senin boy uzamana yardımcı olur mide çalış. şnav çek bunlar yeterli...

umur35 ve integral, karslikli atismalari iceren mesajlari sildim. Tartismaya devam etmek istiyorsaniz birebir ozelden devam edebilirsiniz. Sizin tartismalarinizi butun forumun okumasina gerek yok. Kavga'nin bile bir adabi vardir, herkesin icinde kavga gerekmedikce edilmez. Etrafiniza ve kendinize zarar vermeyin, lutfen! Yapici elestiri yerine neden isin kolayina kaciyorsunuz, size daha kalitelisi yakismaz mi? Konuyu burada kapatalim.

umur35 ve integral, karslikli atismalari iceren mesajlari sildim. Tartismaya devam etmek istiyorsaniz birebir ozelden devam edebilirsiniz. Sizin tartismalarinizi butun forumun okumasina gerek yok. Kavga'nin bile bir adabi vardir, herkesin icinde kavga gerekmedikce edilmez. Etrafiniza ve kendinize zarar vermeyin, lutfen! Yapici elestiri yerine neden isin kolayina kaciyorsunuz, size daha kalitelisi yakismaz mi? Konuyu burada kapatalim.

Haklısın aneximandros.. Ben mesajlarımı okuyan üyelerimizden özür dilerim.. Bende özelden konuşma taraftarıydım zaten ama o şahsın mesajlarını görünce direk buraya yazmışım.. Hani bende kendime yakıştıramadım desem inanın lütfen.. Biran karşımdakinin seviyesine düşmüşüm sinirle ama konu durduk yere hakaret olunca.. Neyse tekrar özür dilerim konuyu kapatalım..

Arkadaşlar ben 16 yaşındayım.. 176 cm boyum ve 64 kg yim... ben 1 ay bodye gittim... ama pek faydalı olmadı.. yani hiç hacim yapamadım ...özellikle kollarım güçlü olmasına rağmen ince duruyor....Buda benim sinirimi bozuyor..evde hep kol çaşışıyorum... her türlü denedim kollarım güçlü fakat bir türlü kalınlaşmıyor... ne yapmalıyım anlamadım.. lütfen yardım edin

Arkadaşlar ben 16 yaşındayım.. 176 cm boyum ve 64 kg yim... ben 1 ay bodye gittim... ama pek faydalı olmadı.. yani hiç hacim yapamadım ...özellikle kollarım güçlü olmasına rağmen ince duruyor....Buda benim sinirimi bozuyor..evde hep kol çaşışıyorum... her türlü denedim kollarım güçlü fakat bir türlü kalınlaşmıyor... ne yapmalıyım anlamadım.. lütfen yardım edin
sabırsızsın 1 ayda pes etmişsin ne bekliyordunki 1 ayda vücut zaten yeni yeni alışıyor 1 ayda.

ya 1 ay bodye gittim dedim... body bıraktıktan sonra evde çalıştım 1 ay kadar daha... her çekişte 30 tane şinav çekbeiliyodum.. sonra bu 40 oldu.. fakat kollarımda hala hacim artması olmadı benim şikayetim burda...yani demek istiyorumki gittikçe daha fazla ağırlık kaldırıyorum fakat kollarım kalınlaşmıyor bende buna sinir oluyorum ...bench_Okafa_kafa_kafa_

Msjlar güzelce okunur ve karşı taraf anlaşılmaya çalışılırsa olaylar çözülecekte önce eğitim şart.neyse bundan sonra değil umur35 le kimseyle tartışmıyorum özelden de kimseye ayıracak vaktim yok.

ya 1 ay bodye gittim dedim... body bıraktıktan sonra evde çalıştım 1 ay kadar daha... her çekişte 30 tane şinav çekbeiliyodum.. sonra bu 40 oldu.. fakat kollarımda hala hacim artması olmadı benim şikayetim burda...yani demek istiyorumki gittikçe daha fazla ağırlık kaldırıyorum fakat kollarım kalınlaşmıyor bende buna sinir oluyorum ...bench_Okafa_kafa_kafa_

tek bir cevabı vardır...beslemiyorsun vücudunu...

Back
Yukarı