Alkol Meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MARCELLO

Üye
Sayın arkadaşlar ve değerli forum üyeleri;

Orta düzey bir vücut geliştirmeci olarak alkol konusunda nasıl davranmalıyım ?

Siz alkol alıyormusunuz ?

Mesela haftanın birgünü OFF olduğum günden bir önceki akşam, haftada bir kez 50'lik vodka içiyorum..

Bunun size göre bir zararı varmıdır kaslara ? Zararını engellemek için ne yapmak gerekir ?

İçilen alkolün cinsi önemlimidir ? Mesela bazılarına göre bira, şarap gibi fermante içkiler daha zararlıyken; vodka, rakı gibi distile ve saf içkiler daha az zararlı deniyor..Bu ne kadar doğru sizce ?
[

Son düzenleyen: Moderatör:
Alkol üzerine yapılan araştırmalarda alkolün protein ve glikojen sentezine darbe vurduğu biliniyor. Tabi buda gelişimi olumsuz yönde etkiliyor. Bence en makbulu hiç kullanılmaması , lakin okuduğum makalelerde bazı alkollu içeceklerin yarar / zarar denkleminde çok az daha masum olabileceği yönünde.

Fakat buda amiyane tabirle "kırk katır mı , kırk satır mı " denklemi gibi birşey aralarında ufak farklar olsada şu daha az zararlıdır X içeceğini tercih edebilirsiniz gibi bir söylemi pek doğru bulmuyorum.

Bu sporu yaparken o kadar çok şeyden feragat ediyoruz ki bence alkol bunların yanında önemsiz kalır.Spordan önce çok içmeme rağmen bırakabildim zorlanacağınızı sanmıyorum.Bırakmanız en doğrusu.

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Forumdaki "En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları" isimli baslıgı okumak icin tıklayınız

Arama Kelimeleri :
https://www.google.pl/search?q=alko....0.57j60j62l2.3246j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı