Uzun zamandır foruma girmiyordum hocam biraz geç cevap verdim kusura bakma.
Benim aralıklarla 2 yıllık bir geçmişim var ancak 5x5 i uygulamaya başlayana kadar hep salondaki hocaların verdiği programları uyguladım.
Konunda bahsettiğin gibi salondaki herkese aynı program yazılıyor zaten

Bu programlarla belli bir seviyeye geldim ancak sonrasında genelde hep yerimde saydım ve durum hevesimi kırdı ve spora düzenli gitmedim.
Öte yandan 5x5'e başladığımda ağırlıklar sürekli arttığı için sürekli spora gidesim geldi hiçbir gün kaçırmak istemedim sürekli devam ettim.
Ciddi anlamda güç kazandım aynı zamanda hacimde kazandım.
Gözle görülecek ciddi değişimler elde ettim.
Sana tavsiyem 5x5'i uygulaman olur ancak bilmiyorum yeni başlayan birisi için uygun olur mu olmaz mı diye.
Çünkü yeni başlayan kişiler genelde kendisini salondaki diğer kişiler ile kıyaslayarak ulan bu adam 50 kg kaldırıyorsa ben 55 yaparım gibi olaylara giriyorlar.
Bu bakımdan sakatlıklar yaşayabilirsin eğer programın tavsiye ettiği ağırlıklar ile başlayarak programı düzgünce uygular ve hareketleri doğru formlarda uygulamaya özen gösterirsen bir sıkıntı olmaz.[DOUBLEPOST=1497396591][/DOUBLEPOST]Bir süredir foruma girme fırsatı bulamadım.
12.Hafta 3.Gün'ü de tamamladım ancak tarihini unuttum
--------------------------------------
Squat: 5x1 132.5 kg
2x1 132.5 kg
2x1 132.5 kg
2x1 132.5 kg
2x1 132.5 kg
Overhead Press: 5x1 60 kg
3x1 60 kg
3x1 60kg
3x1 60 kg
3x1 60 kg
Deadlift: 1x5 117.5 kg
Oruçlu olarak ilk antrenman tecrübemdi.
Oruçlu olmak ciddi anlamda performansımı etkiledi hiç halim yoktu.
İstisnasız her antrenman öncesi de düzgün beslendiğim için alışık olmadığım bir durumdu bu halsizlik.
İlk defa ciddi anlamda zorlandım ve söve söve antrenmanı tamamladım

Deadlift hariç full fail oldum.
Squatta fail olmak ciddi anlamda canımı sıktı ve motivasyonumu bozdu çünkü çok iyi gidiyordum ama dediğim gibi oruçlu olmak ciddi anlamda etki yaptı.
Ancak faillerde olayın bir parçası alışmak lazım.
13.Hafta 1.Gün (13.06.2017)
----------------------------------
Squat:
5x1 132.5 kg
3x1 132.5 kg
3x1 132.5kg
2x1 132.5kg
2x1 132.5kg
Bench Press:
5x5 82.5 kg
Barbell Row:
5x5 75kg
Fat Grip Farmers Walk:
1dk x 4 25 kg
Önceki seferden oruçlu antrenman tecrübem oluştu biraz daha iyi bir antrenmandı öncekine göre.
Bu sefer 5 tekrarı ilk sette çıkarttım ve çok zorlanmadım.
Ancak 2.sette çömelirken biraz denge kaybım oldu 3. tekrarda biraz korktum sakatlanmamak adına ağırlığı yerine koydum.
Diğer setlerde de çok zorlamadım kendimi squat yine fail olmuş oldu.
Bench press son set hariç kolayca çıktı son sette biraz yardım aldım ve bitirdim.
Barbell rowuda sıkıntısız tamamladım.
Ancak biraz grip kuvvetimin yetersiz olduğuna kanaat getirdim ve farmers walk yaptım.