bench_O Selam ben her gun calısıyorum ama kafamı karıstıran bırsey var
cok calısmak ıyımı kotumu bende anlamadım? daha ıyı sonuc almak ıcın ne yapmak lazım ben vucudumu begenmıyorum henuz performans dusuklugu yasıyorum acaba bu her gun calısmamdanmı kaynaklanıyor sadece protein tozu kullanıyorum baskada hıc bırsey tskler saygılar sevgıler
-Çok çalışmak iyi mi kötü mü...Bu soruyu sorduğuna göre bu işe yeni başladığını düşünüyorum.Senin durumundaki biri için karışık,işi bilenler içinse gayet basit bir soru.Elimden geldiğince basite indirgeyerek sana yardımcı olmak istiyorum. (Bu işi çok iyi bildiğim iddiasında değilim.Ama bu konuda birkaç cümle yazacak kadar bilgiye ve tecrübeye sahip olduğuma inanıyorum.)
-Zaten yukarıdaki yazılarda bu açıklanmış.Ancak insan düşündükçe,ince eleyip sık dokudukça esas temellerden uzaklaşıyor,çizgiyi aşıyor,bir türlü işin içinden çıkamıyor.
-Bu sporda başarı sağlamak için gerekenler;
*İstek
*Fedakarlık
*Sabır
*Para
*Bilgi
*Tatmin edici idmanlar
*Beslenme
*Dinlenme
-Somut birkaç tavsiye verecek olursam;
*Çok çalışmanın miktarı kişiden kişiye,amaca göre değişir.Eğer kişi bu spora yeni başlamışsa haftanın her günü çalışıyorsa bu onun için çok(aşırı-gereksiz-zararlı) çalışmadır.Eğer kişi bu spor için temelini atmış,belli bir seviyeye gelmişse haftada 6 günlük idman onun için uygundur.
*Çok (aşırı-gereksiz-zararlı) çalıştığını nasıl anlarsın?
-Bu işten sıkılmaya başladığını düşünüyorsan...
-İdmana giderken üfleyip püflüyorsan,ayakların seni geri geri götürüyorsa...
-İdmana başlarken sağın solun eski idmanlardan kalan ağrılarla doluysa...
-Önceki idmanlarda kullandığın kiloları,kullanamıyorsan...
-Gece yatağa yattığında seni aşırı derecede rahatsız eden ağrılar hissediyorsan...(Ki tatlı ağrılar da vardır.Bunu derecesinden hissedebilirsin.Bu tatlı ağrılar herşeyin yolunda olduğunu gösterir.)
Aşırı çalışmışsın demektir.