Aşırı Çalışma (Overtraining)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Coleman
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
gercekten cok onemlı bılgıler bunlar bu sporla ılgılenen herkesın bılmesı gerekır tşkler bilgiler için

Benim anlamadığım birşey var şimdi bir kas bir hareketi 100 tekrar yapıyor ama hacmi küçük diğer bir kas da 20 tekrar yapıyor ama hacimli

O zaman küçük olan kas büyük olandan güçlü olmuyormu neye göre büyüyor kaslarımız veya küçük olan kas büyük olandan nasıl daha güçlü oluyor.

ama o yaptığı 20 tekrarı kaç kilo ile yapıyor..kaçırdıgın kısım orası..100 tekrarda daha az kilo basabilirsin...dolayısıyla daha güçsüz olur...

mesela ben;
p.tesi gögüs ön kol calışıyorum
salı günü sırt arka kol
çarşamba sırt ve büyük bölümü cardio
perşembe gögüs ön kol
cuma sırt arka kol

çalışıyorum haftasonu ise off yapıyorum.

yanlış mı yapıyorum simdi ?

Yok demek istediğim örneğin mekik,şınav

Yani 100 mekik çeken bir insanın 20 mekilk çekenden daha güçlü olması gerekmezmi sonuçda o kas aynı hareketi 5 kat fazla yapıyor

Ancak hacim olarak 20 tekrar yapanın kasları daha çok gelişiyor bunun sebebini anlayamıyorum.

Benim anlamadığım nokta çok fazla hareket, set ve tekrar koyalım programımıza. Bu idman çok yorucu geçecektir. Ama örneğin göğüs antremanından sonra 2-3 gün göğüs çalışmazsak ve yeteri kadar kaliteli beslenip, dinlenirsek ( uyku düzeni vs. ) neden overtraining olalım ? Genel kanı bir kası fazla çalıştırırsan overtraning olabilirsin. Ben şahsen buna inanmıyorum.

Sonuçta ne kadar çok set ve tekrar koysak bile yeteri kadar dinlendirirsek ve beslersek overtraining olunmaz. Yani benim görüşüm bu yönde

Bildiğim Kadarıyla sürekli aralıksız hergün antrenman yapmak kasları geliştirmekten çok kaslara zarar veriyor arkadaşlar. bu yorumda bunu gayet kapsamlı bir şekilde anlatıyor teşekkürler emeğine sağlık :)

kaç senedir çalısırım bir kere bile surantrene olmadım. kasın ne istediğini anlamalısınız. dinlemelisiniz kası.kasılmada yasadıgımız artan gerilme eger tekrarlar cok uzatılırsa kaybolur. işte bu gerilim kaybedilmemeli.... aslında bunu anlatmanın baska bir yolunu bulamadım.yani kendi vucudumu oyle bir dinlerimki idmanı nerde kesip nerde baslatacagımı cok iyi bilirim. bu zamanla algıladıgım bir şey. ama en basitinden ozeti su olur : kasılmayı kaybetmeden azami tekrar ve kilo kullanılmalı. bu surantrene olmamanın en oenmli anahterı bence

Kaslardaki ağrı ve yanma hissi 24 saat içinde geçmezse az protein tozu aldık anlamına mı gelir? Protein tozu ve kreatin kullanıyorum. Yeterli protein alındığında kaslardaki yanma hissi kaç saat içinde geçer?

kasta ağrı yanma olur normaldir...uzun süre kas çalışmamışsa...
veya yeni başlamışsan.
24 sürer veya daha fazla...bunun beslenmeyle alakası yok...
vücudun direnciyle, onarmasıyla ilgili...alışkanlığıyla ilgili...
Proteini ağrı kesici gibi göremezsin...
protein al veya alma bir sonraki antrenmanda ağrın olmaz vücut antrenmanlara alışır...

herkeze merhaba uzun bir sure sonra ne var ne yok bakalım dedım eskı moderotorluk yapdıgım bır sıte bu denlı nuyumesı gayet guzel

Yok demek istediğim örneğin mekik,şınav

Yani 100 mekik çeken bir insanın 20 mekilk çekenden daha güçlü olması gerekmezmi sonuçda o kas aynı hareketi 5 kat fazla yapıyor

Ancak hacim olarak 20 tekrar yapanın kasları daha çok gelişiyor bunun sebebini anlayamıyorum.
O 20 yapan ağırlıkla yapıyor o yüzden. Ağırlık arttıkça tekrar düşüyor, ağırlık arttıkça kaslar daha çok zorlanıyor.

Back
Yukarı