Uzun zaman sonra merhaba arkadaşlar, kimler forumda kaldı kimler gitti bilemiyorum. Hatırlarsanız ardı ardına gelen sakatlıklar sonucunda ciddi bir form değişimi ve hipertrofi sürecine girmiştim. Bu süreçte okulun da inanılmaz yoğunlaşması ve malum kapanmalar nedeniyle ciddi aralar vermek zorunda kaldım. Daha önce de bahsettiğim üzere özellikle Bench Press özelinde ciddi bir form değişimine gitmiştim. Artık barı kontrollü indiriyor (düşürmüyor), meme ucu yerine onun biraz daha altına indiriyor ve tutuşumu da daraltıyordum. Bu adaptasyonu sağlamam beklediğimden de uzun sürdü ancak kesinlikle değdi. Bu form değişimini yapmadan önce RPE5-6 ağırlıklarda bile rotator cuff'larımı çok feci sakatlıyor ve aylarca antrenman yapamaz hale geliyordum. Ancak üstteki değişimlerin sonucunda artık RPE11 diyeceğimiz kadar kendimi zorladığım ağırlıklarda dahi en ufak omuz ağrısı yaşamadan antrenman yapabiliyorum. Ki yaşadığım ağır sakatlık süreçleri sonucunda bu sporda en önemli şeyin oyunda kalmak ve sakatlanmamak olduğunu acı şekilde de anladım.
Son postu attığım günden beri antrenman sistemim epey rezildi, ciddi aralar vermek zorunda kaldım sürekli. Sadece son 1 aydır ciddi şekilde antrenman kaçırmadan bir şeyler yapabildim ve uzun zamandır beklediğim bazı pr'ları geç de olsa aldım. Şu süreçleri sakatlanmadan geçirebilseydim her şey çok daha iyi olabilirdi...
90 KG BP 3X10 PR RPE9. (Maalesef videonun devamı yok instagrama attığım için.)
100 KG BP 3X5 PR RPE10. (Çekecek tek arkadaş spotta başımda beklediğinden video yok ama sonraki haftalarda çekip atarım belki.)
Dünyanın en kötü göğüs genetiğine sahip insanlarından birisi olarak, artık StrengthLevel ve SymmetricStrength'e göre Advanced seviyenin kapısını çalmak beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Elbette düzgün genetikli ve daha iyi çalışan birisi çok daha kısa sürede benim bu yaptıklarımı başarırdı. Ancak benim gibi haftada 2 idmanı ancak yapan birisi için gayet mutluluk verici sonuçlar oldu.)
Eski DL PR'larımı çook daha düşük RPE'lerde tekrarladım bu hafta (
hatta 130kg 3x5 pause yapmam gerektiği yerde son seti 8 rep yaptım.) Bu haftadan sonra her hafta pr alacağım. 160x5'e kadar kesin gideceğimi öngörüyorum, hayalim ise 170x5'i görmek. Ancak formu bozmadan bunu gerçekleştirmek ne kadar mümkün olacak birlikte göreceğiz.
Hatırlarsanız menisküs yırtığımdan dolayı boş barla dahi squat yapamıyordum. Hala da yapamıyorum ve bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Ancak bir nebze telafi etmek için Bulgarian Split Sq haftada 3 defa ağır yapıyorum.
40'AR KG BULG SPLIT SQ 10 REP PR.
35'ER KG BULG SPLIT SQ 3X10 PR.
Artık bir dahaki postu ne zaman atarım bilmiyorum, bu postu hangi dostlar görür onu da bilmiyorum. Benim için de Afka abiye benzer şekilde TUS süreci başlamış durumda. Hedef de yüksek olunca zaten az zaman ayırabildiğim bu spora zaman ayırmak daha da zorlaşıyor. Haftada 1-2 idman bile olsa bırakmadan basmaya devam etmeyi hedefliyorum. Herkese selamlar, kendinize iyi bakın.