Tamam teşekkürler
Bu ayakta bar ile yaptığım omuz çalışması biraz belimi zorluyor diye oturarak dumbell ile çalışmayı tercih ediyorum
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Omurgayi sabitlersen bir sorun olmayacaktir, eger durusta bir hata yoksa yinede belinde agri oluyorsa core bolgen biraz gucsuz demektir, yinede oturarak kendini daha rahat hissediyorsan oyle yap ama barla yap [emoji6]
Sic Semper Tyrannis
ohp de stabil durmak için en önemli püf noktalar;ayaktayken barı squat racktan alıp geri çekildiğimizde core bölgemizi,quad-hamstringlerimizi,kalça-anüs ümüzü kasıp(anüs bölgesi için en doğru tabir vakum olur heralde,bu bölgeyi vakumlamak lazım glutes kaslarını sıkmak lazım) harekete başlamak.bu şekilde sağlam bir temel elde etmek lazım.yoksa ilk başlangıçta oturarak dumbella yaptığımız egzersizin kilolarına oranlayarak ağır girmeye çalışırsak ve vücudumuzu böyle stabil pozisyona getirmeyi bilmiyorsak omurga için büyük sıkıntılar doğurabilir.
formu oturttuktan sonra zaman geçtikçe hareketi yaptıkça core bölgesinin güçlenmesi için çok büyük faydaları olacaktır,benim favori omuz hareketim ohp.