30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

YUSi , protein 2 katı alman gerekir saçmalığının doğru olmadığını ben kendim test ettim.87 kiloyum , günlük aldığım protein miktari 100 maksimum 110-120 gramdır , son 2 yıldır protein tozu kullanmıyorum , kalori hesabı dışında bir hesap yapmıyorum ve protein tozu kullandıgım - aşırı protein almaya çalıştığım çaylaklık dönemlerime göre % 150 daha fazla gelişim sağlıyorum belki bu durum dikkatini çeker

YUSi , protein 2 katı alman gerekir saçmalığının doğru olmadığını ben kendim test ettim.87 kiloyum , günlük aldığım protein miktari 100 maksimum 110-120 gramdır , son 2 yıldır protein tozu kullanmıyorum , kalori hesabı dışında bir hesap yapmıyorum ve protein tozu kullandıgım - aşırı protein almaya çalıştığım çaylaklık dönemlerime göre % 150 daha fazla gelişim sağlıyorum belki bu durum dikkatini çeker
@StormBlast, hosgeldin...

Hafi bakalim kolay gelsin benim leg day bugun saat 7de [emoji5]

İsin icinde enjeksiyon yok ise kg basina 1.4/1.5 yeterli fazlasina gerek yok yani size 130-140 gr kafi, yormayin kendiniz bu kadar...
Harika bir antreman oldu,yarın leg day yapıp bende pazartesi oğlanla devam edicem:)
Eski ağırlıklar geri geliyor yavaş yavaş buda güzel motive kaynağı oluyor.bugün oğlan sabah kendi yaptı antremanı ben gececiyim saat 13 gibi kalktım.
Bu toz olayı için arkadaşlara bir örnek vermek istiyorum.Protein tozu normal beslenebildiğimiz sürece gereksiz fakat yeri geldiğindede gerekli diyelim.
Misal:
Bugün 13 de kalkmışım ve saat 14:00 -14-30 gibi antremanda olmam gerek,en son öğünü 8 saat önce almışım, güzel bir kahvaltı yapsam yumurtalı yulaflı antreman saatine kadar sindirimin bitme şansı yok ne yaptım yarım elma ve bir ölçek toz aldım kalkınca,başka bişiy yemedim çok güZel antremanımıda yaptım,gelince bir bardak üzüm suyuyla 150 gr lor yedim,birazdanda yemeği hazırlıcam 1 saat sonrada ana öğünü yerim,gece çalışmasaydım antreman öncesi öğünü o saate ayarlayabilirdim o zaman toz a gerek kalmazdı.
Beslenme konusunda makro saymıyorum sadece protein sayıyorum günlük 120-150 gr protein alıyorum 100 kg civarındayım hatırlatıyim.kh olarak neler yememiz gerektiği hepimizin malumu zamanla onunda ölçüleri otomatiğe bağlanıyor zaten,yanlız diyette farklı o dönemde makrolarım fix ve daha ölçülü tam ölçüler.ha diceksinizki becerebiliyormusun? Hayır diyet konusunu beceremiyorum biyerlerde hata yapıyorum ama bunuda henüz bulamadım.hata nerde?ya makrolarda yada düzende,yada zaman olarak kısa bilmiyorum haziranda tekrardan denicem:):)[DOUBLEPOST=1426348929][/DOUBLEPOST]
Gözümüz yollarda kalmıştı:)hoşgeldiniz:)

Hoşbulduk Created By Loss , Bekci . İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim ancak pek sık girme fırsatım olmuyor öyle arada bir aklıma eserse yaziyorum :) YUSİ az önce bir mesaj yazmıştı onu editlemiş sanırım ama karışıklık olmaması adına cevap vereyim ; 184 e 87 kiloyum yani kilo vermeye değil tam tersine temmuza kadar 88-89 civarına ulasmayi hedefliyorum Allah nasip ederse

Hoşbulduk Created By Loss , Bekci . İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim ancak pek sık girme fırsatım olmuyor öyle arada bir aklıma eserse yaziyorum :) YUSİ az önce bir mesaj yazmıştı onu editlemiş sanırım ama karışıklık olmaması adına cevap vereyim ; 184 e 87 kiloyum yani kilo vermeye değil tam tersine temmuza kadar 88-89 civarına ulasmayi hedefliyorum Allah nasip ederse

Olsun arada birde olsa aramizda olmanizdan sahsim adina onur duyuyorum, insallah en kisa zamanda hedeflerinize ulasirsiniz...

bilgi için sağol @StormBlast.

sanırım bu iş herkese göre farklı oluyor, benim anladığım bu.

yani herkesin kullanabileceği belirli bir kalıp yok, herkes den biraz biraz, deneyip kendin için en doğru olanı bulmak en iyisi.

aldık geçtik tozu, 2 ay sonra bakarız, o zaman sonuçları yazarız, fayda ve ya zarar. şimdi ne desek boş. bu zamana kadar hemen hemen hergün (3.5 ay) tavuk&mantar ve yumurta 3 lüsü ile 10 kilo verdim, yolun bundan sonrasın da toz desteği alacağız bakalım mayıs sonuna kadar neler olacak.

iyi geceler herkese
en cok tercih edilen protein tozu bu sanırım
Optimum Gold Standard Whey Protein Tozu 2273 Gr
kullanan var mı tevsiye edermisiniz.bir de bunları yurt dışından falan daha ucuza getirebiliyormuyuz

Yurt dışından kargo ile getiremiyorsunuz.Sporcu gıdalarının getirilmesine yasak getirilmişti ama eğer bir tanıdığınız varsa yurt dışında onun araclığı ile getirebilirsiniz.Ben Almanya'dan kuzenime weider getirttim.Burda 290 civarı bir fiyatı vardı ben 175 lira gibi bişeye aldım.Aynı şekilde optimumda amerika piyasasında 50 dolar gibi bir fiyata alınabiliyor.

Turkiye vucut gelistirme fitness ve bilek guresi federasyonu, daha yazacak cok sey var oraya ama bu kadar karakter sigiyor [emoji5]

su anki amac ne? Kutle korumak icinse kg×2/2.2 gr yeterli hacim kg×2.5 definasyon sa onu daha detayli konusmak lazim...
Ooo bayagi afiliymis:) bu arada bilek guresi ile ilgili bayagi baslik acan olmustu. Orada yorum yapmadin diye hatirliyorum.

Amac definisyon tabi ki yaz yaklasiyor. Roidli ve roidsiz beslenme ve antrenman tavsiyeniz nasil olur[DOUBLEPOST=1426366190][/DOUBLEPOST]
hesaplayıp durmaktan sıkıldım kardeş, fazla mal göz çıkarmaz, dedik aldık işte :)[DOUBLEPOST=1426344369][/DOUBLEPOST]
yine yanlışlıkla yazığımı sildim tekrar yazıyım.
yazdıklarıma bakma barış, bende beslenemiyordum, aynı dediklerini yaşadım.

sonra ne uğraşıyosun dedim. araştırdım durdum, hangi marka, yok yağ oranı, yok şeker oranı aranıp duruyordum.
girdim supplementler sitesine, gezini duruyordum, baktım "kardiyo kombinasyonu" yazıyor. ne uğraşıyorsun bak adamlar hazırlamış senin için dedim.
L-Carnitin kullanıyordum zaten bitmek üzereydi.
sonra fiyata bir baktım, yuhh dedim, sonra nasıl olduysa 9 taksit vermişim siparişi.

bitti gitti işte.

Stacker Europe Whey Isolate 1500 Gram marka aldım ben.[DOUBLEPOST=1426344642][/DOUBLEPOST]

kardeş cidden hergün bunları yapabiliyorsan helal olsun sana :)

öğlen tavuk yazmışsın, ara öğün tavuk yazmışsın,akşam tavuk yazmışsın :) benim bu şekilde beslenme şansım sıfır.

hadi diyelim ki beslendik, kilo vermek için 1.700 civarı kalori almam lazım, bu sefer de ordan gol yerim.

Allah sana kolaylık versin.
Aslinda tabi kalori hesabi yapmak gerekiyor ancak kaloriyi nerden karsiladigin da cok onemli. Bu 1700 kaloriyi abur cuburdan da alabilirsin saglikli beslenerek de. Ayrica 1700 kalori cok dusuk degil mi. Ben bu kadar kalori alsam 1 haftada 3 4 kilo veririm saniyorum.

Son düzenleme:
Ooo bayagi afiliymis:) bu arada bilek guresi ile ilgili bayagi baslik acan olmustu. Orada yorum yapmadin diye hatirliyorum.

Amac definisyon tabi ki yaz yaklasiyor. Roidli ve roidsiz beslenme ve antrenman tavsiyeniz nasil olur[DOUBLEPOST=1426366190][/DOUBLEPOST]
Aslinda tabi kalori hesabi yapmak gerekiyor ancak kaloriyi nerden karsiladigin da cok onemli. Bu 1700 kaloriyi abur cuburdan da alabilirsin saglikli beslenerek de. Ayrica 1700 kalori cok dusuk degil mi. Ben bu kadar kalori alsam 1 haftada 3 4 kilo veririm saniyorum.
Bilek güreşi ile ilgilenmiyorum o yüzden o konulara cevap yazmıyorum, definasyon ile ilgili roidlimi roidsizmi onu belirleyelim bence önce ona göre bir cevap vereyim :)

Ben kendi makromu yazayım.
180 cm boy, 86 kg. yağ oranı %12,5 civarı.
SABAH :

2 tam yumurta : 13 gr Protein, 1 gr Karbonhidrat, 10,6 gr yağ = 156 kcal
6 yumurta beyazı : 21.5 gr Protein, 1.2 gr Karbonhidrat, 0 gr. yağ = 102 kcal
75 gr. yulaf ezmesi : 9,4 gr. Protein, 46 gr. Karbonhidrat, 9,4 gr, yağ 5.2 gr = 275 kcal
30 gr. çiğ yer fıstığı : 8,4 gr Protein, 4,5 gr. karbonhidrat, 15.7 gr. yağ = 180 kcal
200 ml yarım yağlı süt : 7.2 gr Protein, 9,6 gr. Karbonhidrat, 3 gr. yağ =94 kcal
1 adet muz : 1.2 gr. protein, 27 gr. karbonhidrat, 0,3 gr. yağ = 105 kcal

ARA ÖĞÜN 1 (öğleden önce) :
2 dilim çavdar ekmeği : 4,4 gr. protein, 25 gr. karbonhidrat, 1,6 gr. yağ = 134 kcal
50 gr. kaşar peyniri : 13,5 gr. protein, 0,8 gr. karbonhidrat, 12,5 gr. yağ = 170 kcal
3 dilim hindi salam : 4.3 gr protein, 0,8 gr karbonhidrat, 3,7 gr. yağ =56 kcal

ÖĞLE :
350 gr tavuk göğüs haşlama : 81 gr. protein, 0 gr. karbonhidrat, 4,1 gr. yağ = 385 kcal
300 gr. bulgur pilavı : 11 gr. protein, 67 gr. karbonhidrat, 7,6 gr. yağ = 390 kcal
2 Adet ayran : 4 gr. protein, 5,6 gr. karbonhidrat, 4 gr. Yağ =76 kcal
Salatalık-domates : 0 geçelim

ARA ÖĞÜN 2 :
150 gr tavuk göğüs haşlama : 34,4 gr. protein, 0 gr. karbonhidrat, 1,7 gr. yağ =165 kcal
100 gr. bulgur pilavı : 3,6 gr. protein, 22 gr. karbonhidrat, 2.5 gr yağ = 130 kcal
1 Adet ayran : 2 gr. protein, 2,8 gr. karbonhidrat, 2 gr. Yağ = 38 kcal

AKŞAM :
200 gr et ya da tavuk ya da 300 gr balık : 55 gr protein, 0 gr. karbonhidrat, 13 gr yağ =374 kcal
1 kase yoğurt : 8,5 gr protein, 11,4 gr karbonhidrat, 7,9 gr. yağ =149 kcal
1 dilim kepekli ekmek : 2,3 gr. protein, 12,2 gr. karbonhidrat, 1 gr. yağ = 67 kcal

TOPLAMLAR:
Hayvansal Protein : 244,4 gr (Kilo Başına 2,84 gr.)
Bitkisel Protein : 40,3 gr
Karbonhidrat : 236,9 gr (Kilo Başına 2,72 gr.)
Yağ : 96,4 gr
Toplam Kalori : 3046 kcal

Ben bu kalorilerle ancak şu andaki kilomu koruyabiliyorum. Düşünün artık :)

wow :)[DOUBLEPOST=1426368421][/DOUBLEPOST]

protein tozu kullanmayalım mı hocam ?

whey protein tozu
bcaa
glutamin
kreatin

bu 4 lüde işe yaradığını hissettiğim tek ürün kreatin oldu.

ürünler bitince bırakayimmi kullanmayı ne dersiniz ?

ters bir karar vermiş sayılmam umarım ?

Ro

Roidli olarak belirtirsen sevinirim
bende aldim cevabimi ama gecmis ama gelicek icin:):):)[DOUBLEPOST=1426369140][/DOUBLEPOST]
wow :)[DOUBLEPOST=1426368421][/DOUBLEPOST]

protein tozu kullanmayalım mı hocam ?

whey protein tozu
bcaa
glutamin
kreatin

bu 4 lüde işe yaradığını hissettiğim tek ürün kreatin oldu.

ürünler bitince bırakayimmi kullanmayı ne dersiniz ?

ters bir karar vermiş sayılmam umarım ?
birak bosuna para verme,bu yazdiklerinin icinde gercekten etkili olabilicek bir tek kreatin var,oda ucuz olmasi dolayisiyla etkisiyle kiyaslaninca kullanilabilir diyorum:)

Bekçi hocam bırakayım o zaman. Az parada değil hani. Eşim 4 aylık hamile oldu, ALLAH ın izni ile inş saglikli hayırlı bir evlat olur. Dualarınızı esirgemeyin. Parasal harcamaları kontrol altına almaya başladım. Çocuk için sigarayı da bıraktım. 2 haftadır temizim çok şükür.

Eğer bu tozlar olmadan da gelişim sürecekse almanın para harcamanın bir alemi yok. Bitince almayayım en iyisi.

Bekçi hocam bırakayım o zaman. Az parada değil hani. Eşim 4 aylık hamile oldu, ALLAH ın izni ile inş saglikli hayırlı bir evlat olur. Dualarınızı esirgemeyin. Parasal harcamaları kontrol altına almaya başladım. Çocuk için sigarayı da bıraktım. 2 haftadır temizim çok şükür.

Eğer bu tozlar olmadan da gelişim sürecekse almanın para harcamanın bir alemi yok. Bitince almayayım en iyisi.
Allah anali banali büyütsün insallah!
Vermeyin colugunuzun cocugunuzun rizkini tozmus,hapmis gercekten diyorum bakin bu basligin ilk mesajindan beri bende dahil bicok üstadimiz ayni seyi sölüyor deymezzzz,yazik verilen paraya.

@fuigo ne zaman olduğunu hatırlamıyorum ama bir başlıkta şöyle birşey yazmıştım onu tekrarlayayım burada, ben suplemente para vermiyorum bildiğin beleş yani, buna rağmen nadir zamanlar ve bazı ürünler dışında kullanmıyorum...

Israrla kullanmam gerektiğini söylüyor etrafımdaki hocalar. Hani ürünü onlardan alsam dicemki reklam yapıyor. Ürünleride hep internetten alirim.

Bitince almıyorum o zaman.

Back
Yukarı