alpaslanözden
Üye
nisan 74 doğumluyum ben de herhalde buradaki yaşlıyım diyen çoğu arkadaştan yaşlıyım
. 41. yaş bitiyor ve 6. ayımı tamamladım ağırlık çalışmalarımda. evde yaklaşık olarak 112kg toplam plaka var 2 kısa dumbell, 168cm barbell leg aparatlı düz bench sehpası var. yaklaşık 6 aydır haftada 3 gün(bazen 2) 70-75 dakika süren program yapıyorum. 6 ayda 92 kilodan 85 kiloya düştüm. ilk yarım saat 3*20 tamsquat(50kg) , 3*12 owerheadpress(50kg) , 3*15deadlift(50kg) yapıyorum ondan sonra 10-15 tekrarlık ağırlıklarla benchpres setleri curl setleri ve row setleri yapıyorum toplamda 20 set hareketle vücudumdaki glikoz bitiyor. 6 ay önce başladığım 30 kilo ağırlıkları 50 kiloya çıkardım. oldukça iyi geliştiğimi düşünüyorum. aslında amacım kilo vermekti . çok aşırı zorlanmıyorum ancak squat seti sonrası 1.5-2 dakika kadar resmen nefes nefese kalıyorum. birtek squat gerçekten çok zorlayıcı olmakta ama diğer hareketler o kadar zorlamıyor. yaşımdan ola gerek antremana başlamak biraz isteksizce oluyor ama 1 saatin sonunda duşta aynaya bakınca soğuk 40cm gelen kolları 42 cm ve kızarmış görünce gerçekten mutluluk hormonu tavan yapıyor ve çalışmış olduğuma çok seviniyorum. sabahları yataktan uçarak kalkıyorum artık işyerinde iltifatlar geldikçe daha farklı oluyor eski göbekli halimi asla özlemeyeceğim düşünüyorum. uzun sözün kısası harekette bereket var ve sporun yaşı yok bence.