o zaman bu sporu bırakmak lazım yada sebze meyve yenilen bir spora geçmek lazımOzetlicek olursak, her ne kadar biz sporcular begenmesek, bize uymasa da, super saglikli yasam icin etli ve hayvansal urunlerden mumkun oldugunca kacinmak ve daha cok sebze meyve seklinde beslenmek gerekiyormus.
laktoz bende sıkıntı ya ağız tadıyla süt tüketemiyorum.laktozsuz süt maşallah iki katı paraEt, süt, yumurta...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
maalesef farketmiyor onuda denedim yaşadıgım bölgede hayvancılık yapıldıgı için her zaman bulunuyor.Doğal süt içildiğinde bu sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama her yerde bulmak mümkün değil ne yazık ki
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Haluk Günaydın hoşgeldin öncelikleselam bende aranıza yeni katıldım. kendimce birşeyler katıp kazanmak isterim.
boy 172 kilo 72 ve 10 aydır günde iki bölge + karın çalışıyorum. Son bir kaç aydır da çarşambaları karın çalışmayıp yarım saat koşu bandı.
çok kolay kilo alıp çok kolay kilo veriyorum. 64 kilo ile başladım. bir ara 70 kiloda sabit kalmıştım. o döneme kadar whey kullanıyordum yağlanmadan korkmadan karbonhidratı artırdım iki ayda 75 kilo oldum fakat çok hacimli duruyordum.
Bu aralar fazlalık olan yağları eritme derdindeyim ama 2-3 seneden önce karın kası istemiyorum kesinlikle.
Fotoğraflarda 72 kiloyum. Son bir aydır karbonhidratı çok kıstım. Akşamları 2-3 yemek kaşığı. Diğer öğünlerde aynı şekilde çok az.
Boyum zaten 172 bu sporu yapıp S beden tshirt giymeyi kesinlikle istemem en azından M giyeyim.
Haluk Günaydın hoşgeldin öncelikle
Benziyor kilo boy oranı birbirimize bende 172 68 kilo suan almaya çalışıyorum ama gidim gidim çok dikkatli arttırıyorum kaloriyi 2600 w sabitledim karbo da az alıyorum suan günlük 80-100 gr arası en fazla 4-5 günde bir 180 gr falan yükleme yapıyorum yağ olayina yükledim son zamanlarda sağlıklı yağlara bende haftada 3 gün günde 2 bölge ağırlık diğer 2 gün de kardio ve karın çalışıyorum 5 gün haftada solundayim
Vardiyali çalıştığım için gündüz gidiyorum zaten o açıdan avantajım var genelde programın p.tesi göğüs ve ön kol çarşamba sırt arka kol cuma bacak omuzBeş gün gitmek daha verimli olabilir. Sonuçta göğüs çalışıp ertesi gün yine göğüs çalışmıyorsun kas yine dinleniyor fakat sosyal hayatından gidiyor. zaten çalışan insanlarız.
ben onun yerine mesela göğüs biceps antremanımın sonuna güçlenmek için 5x5 bir izole hareket ekliyorum mesela omuz yana açış. veya sırt triceps anterman sonuna göğüs 5x5 maks ağırlıklarla.
Kreatin in faydasını görüyormuusnHaftasonu 72 kiloydum ne ara 70'e düştüm sabah tartıldım şok oldum. Dün çok ağır girdim kilolara. karbonhidrat neredeyse yok. sadece spordan iki saat önce sıcak çikolataya 60-70gr yulaf ve fındık parçaları karıştırıp tükettim. eve gidince de whey ve kreatinimi aldım. 25lik dumbel bench press bana kolay geldi. Ama 30luk dumbeller ile 8 tekrar çıkmazdı.
ağır antremanın arkasından birde dayanamadım yarım saat hızlı tempo kardiyo yapınca kesin kasdan da kaybettim. çok fena kan ter içinde kaldım. karnım neredeyse dümdüz ama yağ yakımını artık zamana bırakıcam sanırım.
spor sonrası sadece whey ve kreatinmi aldınız normal beslenme yokmuydu?Haftasonu 72 kiloydum ne ara 70'e düştüm sabah tartıldım şok oldum. Dün çok ağır girdim kilolara. karbonhidrat neredeyse yok. sadece spordan iki saat önce sıcak çikolataya 60-70gr yulaf ve fındık parçaları karıştırıp tükettim. eve gidince de whey ve kreatinimi aldım. 25lik dumbel bench press bana kolay geldi. Ama 30luk dumbeller ile 8 tekrar çıkmazdı.
ağır antremanın arkasından birde dayanamadım yarım saat hızlı tempo kardiyo yapınca kesin kasdan da kaybettim. çok fena kan ter içinde kaldım. karnım neredeyse dümdüz ama yağ yakımını artık zamana bırakıcam sanırım.
en şişko benim 1,70 boy 90 k
spor sonrası sadece whey ve kreatinmi aldınız normal beslenme yokmuydu?
Mali sen resmen şişko olmuşsun hkktenspor sonrası sadece whey ve kreatinmi aldınız normal beslenme yokmuydu?
bu arada bende 170 boy 90 kiloyum şişkoyum![]()
Yağ yakmaya etkili galiba ozamanKahvenin ve karbonhidratın katısından çok değil bence. Etkisi illaki oluyor ama son bir iki tekrar ve uzun süre antreman yapabiliyorum. Bir de biraz yağ yakayım kas kaybı olmasın diye aldım ama çok hızlı kilo vermeye başladı şuan omuzlarım bicepslerim yanıyor sanki eriyorlar
Elimdeki suplamentler bitince antreman sonrası günlük süte nesquick karıştırıp içmeyi düşünüyorum.