30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Arkadaşlar herkese selamlar. Bende 20li yaşlardan beri bu spora başlayıp hayat mücadelesi yüzünden hep bırakanlardanım. Şu an 36 yaşındayım. 8 aydır düzenli devam ediyorum. Fakat korktuğum başıma geldi. Omzumu sakatladım. Henüz doktora gitmedim. Kolumu omuz hizasından yukarı kaldırıp indirdiğimde hem bir ağrı oluyor hemde her defasında kütlüyor. Genç bir arkadaşım o kadar da söylemişti. Abi bu lat enseye çekiş hareketine sakın ağır girme diye. Dinlemedim :(
Sizce ciddi bir sakatlık mı? Ne kadar sürer?

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Paylaştığım linkte sakıncalı egzersizler ve alyernatifleri var. Tabi herkesin kendi tercihidir kesinlikle sakatlanırsınız ya da zarar görürsünüz denilmez ama riskli oldukları için ben bu hareketleri yapmaktan kaçınıyorum kesinlikle.

http://www.kasvekuvvet.net/uzak-durmaniz-gereken-egzersizler.html

Servet DAĞLİ hocam ile calismak !!! Değişim hissettiriyor

12703c7af0f0fd05cbb2e78f23afaf7a.jpg

kan tahlilim çıktı.ama ben karaciğer enzim değerleri(alt ast) söylememe rağmen göremedim acaba farklı birşeyemi bakmam lazım.telefon ettim saglık ocağına gelmeniz lazım dedi.işden geç çıkıyorum gelme durumum yok dedim.yapacak birşey yok dedi.zaten kendi aile hekimim değildi anlayan bir abimiz bakabilirse memnun olurum.
adsızss.JPG

kan tahlilim çıktı.ama ben karaciğer enzim değerleri(alt ast) söylememe rağmen göremedim acaba farklı birşeyemi bakmam lazım.telefon ettim saglık ocağına gelmeniz lazım dedi.işden geç çıkıyorum gelme durumum yok dedim.yapacak birşey yok dedi.zaten kendi aile hekimim değildi anlayan bir abimiz bakabilirse memnun olurum.
Eki Görüntüle 42434
Mali ast falan olmasi lazim karaciğer testinde yapmamislar galiba ama diğer değerler güzel masallah

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bu akşam çok güzel bacak çalıştım.squatta(paralel) 100 kiloyu 2 set 4 er tekrar yaptım yardımsız.bacak sonuna deadlift ekledim 110 kiloyu 4 kere yaptım.motivasyonum yuksek bunların sayesinde.yuzumde bir tebessum var :)
anam ve hatun ne gülüyon kendi kendine diyorlar :):):):)
abi spor okadar güzel birşeyki Akşam evde sessiz sessiz oturuyorum canım sıkılyor, pc tv sarmıyor. eşofmanları giyip atıyorum kendimi denizin kenarına yürüyüş şınav mekik barfiks ne denggelirse 2 saat sonra eve geldiğimde evde çenem düşüyor sürekli muhabbet etmek istiyorum şakalar yapıyorum felan. Sanırım mutluluk hormonunu harekete geçiriyor

abi spor okadar güzel birşeyki Akşam evde sessiz sessiz oturuyorum canım sıkılyor, pc tv sarmıyor. eşofmanları giyip atıyorum kendimi denizin kenarına yürüyüş şınav mekik barfiks ne denggelirse 2 saat sonra eve geldiğimde evde çenem düşüyor sürekli muhabbet etmek istiyorum şakalar yapıyorum felan. Sanırım mutluluk hormonunu harekete geçiriyor
kesinlike aynı duyguları yaşıyoruz.muazzan bir mutluluk hormonu salgılıyor.insan sevdiği işi yapınca motivasyon yuksek olunca gerisi geliyor.stress sinir birşey kalmıyor.hiçbirşeyden pişman olmayan ben bile keşke daha erken tanışsaydım şu işle diyerek pişmanlık duydugum oluyor.[DOUBLEPOST=1458825769][/DOUBLEPOST]
Kafana göre mi yaptiriyorsun yani bunları istiyorum falqn diye .bende yaptircam yakinda sağlık ocağında TSH falan yaparlar mı ki

kafana göre derken doktroa gidiyorum ben spor yapıyorum karaciğer böbrek detaylı bir kan tahlili yaptırmak istiyorum diyorum yapıyorlar abi ücretsiz.ama sınırlı tabi göremediği şeyler vardır muhakkak.daha detaylısı için dahiliyeye gitmek lazım heralde.

Arkadaslar 1 kg lik 4 adet flans plakaya ihtiyacim var nerden bulabilirim
http://www.hepsiburada.com/altis-siyah-dokum-plaka-0-5-p-SPORALTIS177-05
Yaw p.tesiden beri spor yapmadım ya gribim diye küçülmus gibi hissediyorum kasları :) psikolojik muhtemelen

psikolojik abi küçülmek o kadar kolay değil.eğer öyle olsa kimse büyüyemezdi neticede herkes bir şekilde ufak tefek aralar veriyor

Yok yok gidecem yarın galiba spora dayanamicam:)

abi tamamen iyileşmeden gitme bence daha kötü olmada sonra :)
bu arada benim tahlil tamamen çıktı abi bazıları geç çıkıyormuş ondan öyleymiş :) gözüme batan bazı yuksek değerler var nedir ne değildir bilmiyorum buraya yapıştırayımda bakalımda ustalardan yorum gelir.
Adsız.jpg

abi tamamen iyileşmeden gitme bence daha kötü olmada sonra :)
bu arada benim tahlil tamamen çıktı abi bazıları geç çıkıyormuş ondan öyleymiş :) gözüme batan bazı yuksek değerler var nedir ne değildir bilmiyorum buraya yapıştırayımda bakalımda ustalardan yorum gelir.
Eki Görüntüle 42439
Kreatin kinaz kas enzimi kaslar fazla çalıştığı için yüksek çıkabilir bizim sporla ugrasanlarda benimde yüksek çıkıyor ama abartı olursa tehlikeli üre ve urik asit protein ağırlıklı beslenme açısından yüksek çıkıyor bende de aynen yüksekti urik asit çok fazla yükselirse gut hastalığı açısından inceleme gerekebilir bence endişe edilecek bişi yok

Kreatin kinaz kas enzimi kaslar fazla çalıştığı için yüksek çıkabilir bizim sporla ugrasanlarda benimde yüksek çıkıyor ama abartı olursa tehlikeli üre ve urik asit protein ağırlıklı beslenme açısından yüksek çıkıyor bende de aynen yüksekti urik asit çok fazla yükselirse gut hastalığı açısından inceleme gerekebilir bence endişe edilecek bişi yok

TSH ne abi.nette bakdım troid falan yazıyor ama t3 ve t4 ile beraber bakılır yazıyor :) sen bana onu sordun bakılırmı diye bende o yuksek çıktı :)

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Paylaştığım linkte sakıncalı egzersizler ve alyernatifleri var. Tabi herkesin kendi tercihidir kesinlikle sakatlanırsınız ya da zarar görürsünüz denilmez ama riskli oldukları için ben bu hareketleri yapmaktan kaçınıyorum kesinlikle.

http://www.kasvekuvvet.net/uzak-durmaniz-gereken-egzersizler.html
Teşekkürler hocam. Benim yaptığım ve sakatlandığım hareket enseye çekiş. Çalışamadığım için moralim çok bozuk. Arkadaşlarında dediği gibi hemen kendimi hantallaşmış hissediyorum. Göbek problemide var zaten. Umarım çabuk geçer. İnsanı en çok üzen uzun bir süre ara verirsem tekrar dönemem ve bugüne kadar verdiğim emek boşuna gider diye düşünüyorum.

Bu lat pull down one ve enseye çekiş omuza zarar verebiliyor diolar fazla ağırlık girmeden dahq az ağırlık ile çok yavaş yaparak ve daha fazla tekrar ile ayni uyarma yapılmaz mi kaslara

Troid ever ben Onu testestron sandım ondan sordum
testesterona sadece uroloji bakıyormuş abi sordum onu ben :) TSH tek başına yuksek olması birşey ifade etmez dediler t3-t4 ile beraber yorumlanır yazıyor nette.3ü birden yuksek olursa yada çok düşük olursa sorun olurmuş.ama bende tam bilmiyom.
Teşekkürler hocam. Benim yaptığım ve sakatlandığım hareket enseye çekiş. Çalışamadığım için moralim çok bozuk. Arkadaşlarında dediği gibi hemen kendimi hantallaşmış hissediyorum. Göbek problemide var zaten. Umarım çabuk geçer. İnsanı en çok üzen uzun bir süre ara verirsem tekrar dönemem ve bugüne kadar verdiğim emek boşuna gider diye düşünüyorum.
geçmiş olsun hocam.kas hafızası diye birşey var hocam rahat ol kısa sürede eski formuna geri dönersin.
Bu lat pull down one ve enseye çekiş omuza zarar verebiliyor diolar fazla ağırlık girmeden dahq az ağırlık ile çok yavaş yaparak ve daha fazla tekrar ile ayni uyarma yapılmaz mi kaslara
olabilir abi ama ben hafifle ısıtıp ağır giriyom sonradan daha birşey olmadı ama bu olmayacak demek değil :)

Back
Yukarı