servet dağlı
Üye
Gayet dusuk gozukuyor bence 12-13 lerde gibi gorunuyor
Olctururseniz burdan paylasin ,arkadaslar icinde olcu olur..
Gayet dusuk gozukuyor bence 12-13 lerde gibi gorunuyor
7. aya girdim, gobegimi eritmek icin ugrasiyodum ve daha gecen gun ilk defa 64kg bench press yapabildim. Zayiflarken agirlik kolay artmiyor haklisinbence mantıklı abi.amaç guç ve hacım kazanıp beli inceltmek.naturel şartlarda 1 yılda beslenme dinlenme sağlam antremanla 4-5 kilodan fazla kas yapılmaz deniyor.en mantıklısı clean bulk gitmek ama o zamanda ağırlıklar hızlı artmıyor abi yavaş yavaş yukseliyor motivasyonu ona göre yuksek tutmak lazım.
Sagolasin servet hocaDostum;
Sirt kaslarini barbell rowing dumbell rowing gibi hareketler yogun calistirir.ozellikle sirtin en buyuk kas grubu olan latissimus dorsiyi.
Ust kanat dedigin yerde latissimus dorsinin ustundeki teres major kasi;bu kasi da lat pull down,lat pull front,barfiks ve her turlu ustten cekis calistirir..
Trapezler icin barbella upright rowing 4x15
Dumbel shrug 4x20
Seklinde calisabilirsin..
Fırsat sitelerinde falan var aslında ordan alınabilir .yada eşim Diyetisyene baslicak aybasinda belki şirinlik yapıp bir ölçüm yaptirabilirim. İnternette bir alet satılıyor kumpas gibi Pergel gibi ismini unuttum yağ kalınlığına bakarak gobekte mesela yağ oranını çıkarıyor nekadar gerçekçi bilemem denenebilirsadece o kağıdı çıkarmaya 50 aldı abibasşka birşey yok yorum falan yok kağıdı çıakrdı verdi yallah dedi
![]()
caliper yağ ölçüm cihazı abi onun adı.emin değilim ama vucudun değişik yerlerine bakıp daha sonra onun ortalamasını alıyorlar galiba.ne kadar güvenilir tartışılır en iyisi servet hocaya ölçtürmek o gözle iyi ölçüyorFırsat sitelerinde falan var aslında ordan alınabilir .yada eşim Diyetisyene baslicak aybasinda belki şirinlik yapıp bir ölçüm yaptirabilirim. İnternette bir alet satılıyor kumpas gibi Pergel gibi ismini unuttum yağ kalınlığına bakarak gobekte mesela yağ oranını çıkarıyor nekadar gerçekçi bilemem denenebilir
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
göbek erimiyorsa en iyisi göğüsleri şişirmekErimeyen gobek yapmislar, gitmiyo benimki
Sent from my iPhone using Tapatalk
En güzeli aynada kendine bakmak abi .dediğin gibi o alet gobekte çok. Çıkar Sırtta az çıkar birqz şaibeliBarış o aletle yapılan ölçülerde her bölgede farklı ölçüm Çıkıyor.Ben çalışma esnasında pump halindeyken damar belirginligine bakıyorum.eger damarlarimi giremiyorsam yağ oranimda sıkıntı var gibi geliyor.
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bence senin göbek olayını takıntı yapmaktan ziyade omuz sırt ve göğüs hacimlenmesi lazım.zaten bunlar olunca göbek ve bel bölgesi daha az dikkat çekiyor .Bu yüzden yağ yakimi ve kardiyo takintisindan kurtulup biraz hacimlenmek lazım diye düşünüyorum.gerci bu yaşlarda hem yağ yakimi hem kas yapımı yirmili yaşlara göre iki katı Zor bu yüzden bu yaşlarda başlanan spor için iki katı azim ve çalışma lazım.yani onların yedigininin yarısını yiyip iki katı çalışmak gibi.[emoji4].ama şunu söyleyeyim 44 yaşında spora başlayıp 47 yaşımda bu hale gelinebiliyosa bu iş imkansız değil.sadece biraz zaman.7 ay oncesi
![]()
![]()
![]()
![]()
Yag tahmini ve 7 aylik gelisim yorumu alabilir miyiz mumkunse
Bence senin göbek olayını takıntı yapmaktan ziyade omuz sırt ve göğüs hacimlenmesi lazım.zaten bunlar olunca göbek ve bel bölgesi daha az dikkat çekiyor .Bu yüzden yağ yakimi ve kardiyo takintisindan kurtulup biraz hacimlenmek lazım diye düşünüyorum.gerci bu yaşlarda hem yağ yakimi hem kas yapımı yirmili yaşlara göre iki katı Zor bu yüzden bu yaşlarda başlanan spor için iki katı azim ve çalışma lazım.yani onların yedigininin yarısını yiyip iki katı çalışmak gibi.[emoji4].ama şunu söyleyeyim 44 yaşında spora başlayıp 47 yaşımda bu hale gelinebiliyosa bu iş imkansız değil.sadece biraz zaman.
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dostumservet ağa bu ihtiyarin sirt derken sence yağ orani nedir Eki Görüntüle 41555
sizede iyi haftalar.Herkese hayırlı haftalar
Sent from my iPad using Tapatalk
aynen o heyecanı bende 13 aydır hiç yitirmedim.akşam olsada göğüs önkol çalışsam diye bekliyorum sabırsızlıkla8. aya girdim hala heycanlaniyorum spora giderken, umarim motivasyonumu kaybetmem
Bugun gogus+biceps gunu [emoji123]