30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Bugün antremanda yoktu salona gidiyim grup halinde spinning var ona katılıyim dedim.kardio yapıcamya aklımca,
Allah beni nasıl biliyosa öyle yapsın 45 dakika sürüyor ama,o 45 dakikada anamdan emdiğim süt burnumdan geldi,kardioda resmen dibe vurmuşum,grup halinde olunca kendine yedirip bırakamıyosunda,abooooo mahvoldum.Yanımda 65-70 yaşında amca pedal çeviriyor ufff bile demezken ben ağzım dışında heryerimle soludum.
Daha öncede yapmıştım ama demekki kardioda dibe vurmuşum,45 dakika boyunca nabzım sanmıyorum 150 den aşağı düşmüş olsun.Arada yazık içimden birde hocaya küfrediyorum yeter ulan bitir artık diye,sanki adamın bir suçu vafmış gibi.
Kıssadan hisse arkadaşlar,herşey demiri kaldırıp indirmek değilmiş,kardioyada önem vermek gerekiyormuş,120-130 kg la benc yaparken uff demezken iki pedal çevirince 70 lik amcanın maskarası oldum:)
Bulkda yapsak diyette yapsak bi şekilde araya bu kardioyu eklemek yapmak gerekiyor.

ben 26. dakikada bırakmıştım siz gene iyiymişsiniz :)

Suçluluk hissi.Bir antremanı kaçırınca bütün çabaların boşa gideceği hissi.Bu aynen diyetin tam ortasında koca bir porsiyon kaymaklı baklava yiyip sonradan ben naaaaptım hissi gibi bişiy.
Yok sanirim dopaminle ilgiliymis,belli sure duzenli antrenman yapinca vucut bi takim mutluluk veren horminlar salgisini arttiriyomus vs... Yani temelde sigarayla ayni etki bagimlilik yapiyor.ant boslayinca depresyon etkisi yapiyor

Gunaydin arkadaslar ,diyette karbosuz gecen gunler sonrasi tikabasa karbo yuklendim vucut kendine geldi .Glikojen iyi bisi
935647db3fb19d6eac256ba31d674bc7.jpg
cc1d19253ac95dc1c6d72baa1a5eadcc.jpg

Bu spordaki 8. ayımdayım. Hayatımda ilk kez ağırlık idmanı yapıyorum. Hala yeterince tepki alamadığım kas gruplarım var. Göğüs de bunlardan biriydi. Haftada 3 kez göğüs idmanına döndüm ve aynı kol çalışmamda olduğu gibi süper dönüşler elde ettim.

Paylaşmış olduğum diyetimin 16 günlük sonuçlarını diyetisyenimle birlikte aldık. Sonuç benim açımdan mükemmel oldu.

3.8 Kg. Yağ yakımı
2.2 Kg. Kas Kazanımı
% 17 den % 13 e inen yağ oranım.

Keyfim 10 numara. Hocaya güvenmekle ne denli doğru karar almışım. Ayrıca % 13 yağ oranı ile kol ölçüm soğuk 38 oldu.
Açken flat dumbell press de 30 + 30 kg. 6 tekrar yapabilecek bir güce de eriştim.
Çok şükür herşey güzel gidiyor. Diyetin ay bitimindeki sonuclarını tekrar paylaşırım.

Sonuç olarak kazandığım tecrübeden şunu söylebilirim. Karbo ve Proteini yüksek tutup kaloriyi - 500 ile - 1000 arasında sabitleyin. İdmana girdiğinizde ise ölümüne girin. Ben nefes nefese kaliyorum idmanda. Karşiliğini görmek de beni ziyadesiyle mutlu etti zaten.
0qEmlY.jpg

Son düzenleme:
Sabah bende tartıldım akşam buraya eklerim,benim ölçüm felan yaptırma imkanım pek yok,tartı ve ayna ne derse odur benim için.Fuigo verdiğin değerler çok realist gelmedi bana 16 gün için.Eğer ölçüm doğruysa tabiki harika bir sonuç.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

kas kütlesi su alımıyla karişik olabilir. Kas kütlesininde çeşidi var kaliteli kas ve yumuşak doku kasları diye. Yani yağ dışı etlenme. Böyle düşünebilir. Sonuçların realistik gelmemesi normaldir. İnsanlara aşırı çalışıyorum dediğimde de aldığım kol ölçüleri normal gelmemişti. Şuan % 13 yağ oranı ile 38 cm. kol bence bütün bunların cevabıdır.
Sonuç olarak hayvan gibi çalışıyorum, millet set arası sohbet ederken benim düşündüğüm sadece bi sonraki ağırlık oluyor. 1 dakika dinlenme payı ile dur durak yok. Bileklerim sürekli ağrı içinde buna rağmen salona girdiğimde özel bir ritüel şeklinde idmanımı tamamlıyorum. Mental ve fiziksel olarak yüksek konsantrasyon sağladım. İnşallah bozmadan devam ederim.
Umarım herkes istediğini en kısa sürede elde eder. Bol Şans :)

Bu arada bu yağ yakımına karşılık yaptığım kardiyo şu şekildedir ;

haftada 5 gün idman.

giriş 5 dakika koşu bandında yürüyüş ısınma.
çıkarken :
5 dakika % 15 egimli koşu bandında yürüyüş
5. dakika eliptik cihazı şeklinde

yani günlük toplam kardiyo sürem 15 dakikadır.
zaten kardiyo sevmiyrim demir seviyrim :)

Suçluluk hissi.Bir antremanı kaçırınca bütün çabaların boşa gideceği hissi.Bu aynen diyetin tam ortasında koca bir porsiyon kaymaklı baklava yiyip sonradan ben naaaaptım hissi gibi bişiy.
Abi p.tesi çarşamba cuma calisiom genelde bugün gidemedim diye kudurdum resmen akşamdan buzluktan somonumu bile indirdim ama annemin bikaç işi vardı onları halletmek zorunda kaldım yaptığım plana uyamayinca çok sinir oluyorum. Gece eve gelip kardio bile yapmayı düşündüm ama komşulara yazık :) neyse cumartesi pazar çalıştım vardiyam vardı kuru gıdalara biraz fazla yüklendim sandwich döner durum döner köfte falan bu duygu beni mahvetti :) beni timarhaneye yatirsalar acaba spor salonu varmı diye düşünürüm bu kafayla :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı