30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

neden bişey yazamıyorum?

Afiyet olsun. Cok iyi etmissin. Ben de oyle keyifle yedim ki her lokmasinin tadini cikara cikara:)

Konu basliklari konusunda mod larin daha duyarli davranmalari gerekiyor ama her zamanki gibi daha once acilmis konu basliklarini inceleyip bilgi sahibi olmak icin zaman harcamiyorlar. Ben uye olmadan 1 seneyi askin bir zamanda forumun yarisini okumusumdur. Beslenme nasil olmali hareketlerin isimleri yapilislari zamanlama suplementler gunlukler vs. Bircogu hacimlenmenin, kasli gorunmenin, define olmanin kisa surede ve kolay olacagini dusunuyor. 2 ayda tas gibi vucut yapacaklarini dusundukleri icin bu iki ayi okuyarak zaman kaybetmeden degerlendirmenin pesindeler[DOUBLEPOST=1427011425][/DOUBLEPOST]Bu arada bir resim de ben paylasayim. Hic resmim yok dimi:) dun salonda cekmistim. Neon isiklari biraz fazla o yuzden resim filtreli gibi cikmis:) orjinaldir. Dalga gecmeyin emi:))[DOUBLEPOST=1427011543][/DOUBLEPOST]Resim boyutu buyuk geldi ayarlamaya calisiyorum[DOUBLEPOST=1427011754][/DOUBLEPOST]Eki Görüntüle 37003
Kesinlikle haklısın ama bunu yapan çok kişi var hatta bazen bende yapıyorum kendimi de elestireyim okumayip sorduğum olmuştur ama genelde vakitsizlikden oluyor bendeki

Bu arada sevgili created by loss'un tavsiyesiyle ve önerdiği çalışma programı ile dün akşam full body workout uma başladım aslnda yaptığım 2 li split calismama göre daha çok yoruldum diyebilirm ama kas ağrım fazla yok
Yaptığım hareketler
Bench Press 3×12
Chin up 3 x12 ama bunu ağırlık destekli olan cihazda yaptım kendi ağırlığı mi 3 kez 12 defa indirip kaldırmam çok zor
Barbell overhead press 3 x12
Standing barbell curl 3 x12
Lying triceps extensions 3 x12
Calf Raises 3 x12
Lateral raise 3 x12 (bunu kendi ınsiyatifim ile ekledim çok sevdiğim bir hareket :) )
Sen olarak squat 3 x12 12.5 kg ağırlık ile
Sıralamayi da yazdığım gibi yaptım
Çalışmam 1 saat 15 dk sürdü

Bu arada sevgili created by loss'un tavsiyesiyle ve önerdiği çalışma programı ile dün akşam full body workout uma başladım aslnda yaptığım 2 li split calismama göre daha çok yoruldum diyebilirm ama kas ağrım fazla yok
Yaptığım hareketler
Bench Press 3×12
Chin up 3 x12 ama bunu ağırlık destekli olan cihazda yaptım kendi ağırlığı mi 3 kez 12 defa indirip kaldırmam çok zor
Barbell overhead press 3 x12
Standing barbell curl 3 x12
Lying triceps extensions 3 x12
Calf Raises 3 x12
Lateral raise 3 x12 (bunu kendi ınsiyatifim ile ekledim çok sevdiğim bir hareket :) )
Sen olarak squat 3 x12 12.5 kg ağırlık ile
Sıralamayi da yazdığım gibi yaptım
Çalışmam 1 saat 15 dk sürdü
Siralamamiz bu sekilde ise eklediginiz side lateral raiseyi overhead'in arkasina alin baris bey, barfiks gibi bodyweight hareketler zordur fakat sadece yapmaya calistikca gelistirebilirsiniz, ben size 3x12 yi verirken zaten yapamayacaginizin farkindayim, vucut agirliginda verilen rakamlar hedef rakamlardir yani su an yardimsiz 1 tane cekebiliyorsaniz 1 tane cekin hic bir onemi yok zamanla artacak...

@winston123 mekan guzelmis :) sizde oldukca iyi gorunuyorsunuz...

@Bekci, ben artik okumuyorum desem yeridir, saatlerce okuyup cevap vermeye deyecek birtek baslik veya soru bulamadigim zamanlar oluyor...
Sic Semper Tyrannis

Son düzenleme:
Siralamamiz bu sekilde ise eklediginiz side lateral raiseyi overhead'in arkasina alin baris bey

Sic Semper Tyrannis
Tamamdır öyle yaparım Teşekkürler
Bacak çalışınca büyüme hormonu salgılandigini okudum baya etkili imiş calf raise Ve squat yeterli olacak mı
Birde bilek ve dirsek arasi kol bölümü için be önerirsin standing barbell curl orayida çalıştırıyor mu

Tamamdır öyle yaparım Teşekkürler
Bacak çalışınca büyüme hormonu salgılandigini okudum baya etkili imiş calf raise Ve squat yeterli olacak mı
Birde bilek ve dirsek arasi kol bölümü için be önerirsin standing barbell curl orayida çalıştırıyor mu

Calf raiseden ziyade squat tahmin edebileceginizden cok otede yeterli, forarm(on kol) bircok egzersizde dolayli yoldan devrededir ve calisir buna barbell curlde dahil, bence ekstra calismaniza gerek yok en azindan su an icin, ancak ilerleyen surecte illede yapmak isterseniz tek hareket wrist curl ekleyebilirsiniz...

Sic Semper Tyrannis

Calf raiseden ziyade squat tahmin edebileceginizden cok otede yeterli, forarm(on kol) bircok egzersizde dolayli yoldan devrededir ve calisir buna barbell curlde dahil, bence ekstra calismaniza gerek yok en azindan su an icin, ancak ilerleyen surecte illede yapmak isterseniz tek hareket wrist curl ekleyebilirsiniz...

Sic Semper Tyrannis
Tamam dostum teşekür ederim
Iyi pazarlar

Siralamamiz bu sekilde ise eklediginiz side lateral raiseyi overhead'in arkasina alin baris bey, barfiks gibi bodyweight hareketler zordur fakat sadece yapmaya calistikca gelistirebilirsiniz, ben size 3x12 yi verirken zaten yapamayacaginizin farkindayim, vucut agirliginda verilen rakamlar hedef rakamlardir yani su an yardimsiz 1 tane cekebiliyorsaniz 1 tane cekin hic bir onemi yok zamanla artacak...

@winston123 mekan guzelmis :) sizde oldukca iyi gorunuyorsunuz...

@Bekci, ben artik okumuyorum desem yeridir, saatlerce okuyup cevap vermeye deyecek birtek baslik veya soru bulamadigim zamanlar oluyor...
Sic Semper Tyrannis
Cok tesekkur ederim @Created By Loss mekan aslinda gercekten guzel ancak isiklandirma biraz abartili olmus:))

Cok tesekkur ediyorum. Diyetteyim guya ama kaciriyorum dedigim gibi. Yenge daha resmi gormedi. Gorse kesin disko dicek zaten.:) @Created By Loss un diyet konusunda bana tavsiyeleri olmustu. Azaltarak gidiyorum karboyu. Proteini 200 e cektim. karbonhidrat zamanlamasini kahvaltida, antrenman oncesi ve sonrasi seklinde ayarladim. Bir de cayi sekersiz icemedigim icin tatlandirici kullanmak zorunda kaliyorum. Az buz da degil 1 kupaya 5 tatlandirici atiyorum. Bir kac yerde bu tatlandiricilari vucudun seker gibi alguladigi ve basit seker gibi insulin seviyesini hizli bir sekilde yukselttigini ve ani olarak kan sekeri dusuklugu yaptigini okumustum. Sizin gorusunuz nedir bu konuda. Doktora sormustum seker yerine bunu kullan bu sekerden daha az zararlidir demisti

Cok tesekkur ediyorum. Diyetteyim guya ama kaciriyorum dedigim gibi. Yenge daha resmi gormedi. Gorse kesin disko dicek zaten.:) @Created By Loss un diyet konusunda bana tavsiyeleri olmustu. Azaltarak gidiyorum karboyu. Proteini 200 e cektim. karbonhidrat zamanlamasini kahvaltida, antrenman oncesi ve sonrasi seklinde ayarladim. Bir de cayi sekersiz icemedigim icin tatlandirici kullanmak zorunda kaliyorum. Az buz da degil 1 kupaya 5 tatlandirici atiyorum. Bir kac yerde bu tatlandiricilari vucudun seker gibi alguladigi ve basit seker gibi insulin seviyesini hizli bir sekilde yukselttigini ve ani olarak kan sekeri dusuklugu yaptigini okumustum. Sizin gorusunuz nedir bu konuda. Doktora sormustum seker yerine bunu kullan bu sekerden daha az zararlidir demisti
Şekerden daha az zararlıdır kesin ama dediğini bende okudum vücuda şaşırtıcı etki yapıyormuş metabolizma şeker geldi sanıp ona göre işlem yapıyormuş zero içiyorum arada onu da kestim son 3 aydır kola falan icmiyorum

Tekrar soyluyorum, sekerin her turlusunu hayatinizdan cikarin, cayada alisacaksiniz zamanla, tamamen istikrar ile ilgili bir durum, no sugar no sugarrrr [emoji1]

Sic Semper Tyrannis

Valla 8 aydır bende kestim şeker olayını,ilk başta zor geliyordu şimdi gayet iyi.kahvaltıda az pekmezli tahin yiyorum.kararsızım onudami bir aksam,faydası zararı varmidirki

Valla 8 aydır bende kestim şeker olayını,ilk başta zor geliyordu şimdi gayet iyi.kahvaltıda az pekmezli tahin yiyorum.kararsızım onudami bir aksam,faydası zararı varmidirki
Created by loss kızacak ama bende kahvaltıda baldan vazgecemiyorum :) lor peyniri ile bal kaymak gibi oluyor ama toplamda 1 çorba kaşığı bal bile olmuyordur yediğim o da haftanın 3 günü falan

Back
Yukarı