30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Orada da takip listenize fitness body felan eklersen her gün bol bol antrenman programları geliyor değişik değişik

Bunu ogrendigim iyi oldu ben kolay kolay program degistirmiyorum omuz programim hic degismedi mesela 4x8 dumbell press 4x8 shoulderpress devaminda iki izole hareketim vardi. Simdi tek presse dusurup iki ayda bir programi degistirmeyi denicem. Birde omuz icin cok agir basmaktan ziyade fazla tekrar daha iyi gelisim sagliyor diyorlar oylemi acaba

Omuz için gerilimin çok olması lazım diyorlar preslerde dirsekleri hiç kitlemiyecekmişsin ve tam indirmeyeceksin. Tekrar çok olacak ve hareketi çok yavaş yapacaksın diyorlar. Trapez çok kuvvetli omuz hareketlerinden çalıyormuş ondan omuz gelişmesi zor diyorlar . O yüzden çok yavaş gerekirse aralarda durarak çok tekrar ve dediğim gibi iki yönde de tam yapmayacaksın tam inmeyecek ve dirsekler kitlenmeyecek. Kaslar hep kaşığı kalacakmış. Denemek lazım ben o şekilde başladım dumbell press ve lateral raise yapıyorum

Trapez konusuna katiliyorum hatta ben neredeyse hic trapez calismam fotograflardan da belli oluyordur. ayda bir belki.
Presslerde tricepsler yere paralel olacak kadar indiriyorum daha fazla indirmiyorum.

Meraba millet, bu videoyu bugun gordum
Adam bayag detayli kendi sistemini anlatiyor, hedef kitle 40 yas ustu.

Katilirsiniz katilmazsiniz ayri, degisik bir sistem ve bakis acisi var, kendi acisindan oldukca basarili.

3 ay cut, 1 hafta dinlenme, 3 ay bulk 1 hafta dinlenme sistemini oneriyor nedenlerini aciklamis

Sent from my Nexus 9 using Tapatalk

Bunu ogrendigim iyi oldu ben kolay kolay program degistirmiyorum omuz programim hic degismedi mesela 4x8 dumbell press 4x8 shoulderpress devaminda iki izole hareketim vardi. Simdi tek presse dusurup iki ayda bir programi degistirmeyi denicem. Birde omuz icin cok agir basmaktan ziyade fazla tekrar daha iyi gelisim sagliyor diyorlar oylemi acaba
Ana pres hareketi onemli burda sakatlanmayacakkadar agir girebilirsen iyi.
Izole hareketler agirdan cok tekrar onemli ama cokta hafif olmayacak.
Ha cok sey farkedermi orasi muamma.

58ce9d417e7cafec054de07010fd6d4a.jpg

Torbalar nerdesiniz ☺☺☺☺

Back
Yukarı