30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

bu konuyu başka bir başlık tada yazmıştım ama önemli olduğunu düşündüğümden burada da yazıyorum:
neden beyaz ekmek tüketmemek lazım?
İşin sırrı ekmeğin ununun çok işlenmiş undan yapılmasıdır.
Böyle olunca glisemik indeks yüksektir.
Buda insülin drencini olumsuz etkiler.
Buda zincirin diğer ve son halkası olan yağlanmaya sebep verir.
Yani işin özü insülindir.
İnsülinin bozulnası çoğunlukla göbek ve simit olarak bize geri döner.
Bu tür çok işlenmiş undan yapılan ekmekten uzak durmak lazım.
Onun yerine yulaf bulgur vb kaliteli karbo tercih edilmeli
burada püf noktalar var
İnsülin öcü değildir. Tam aksine kaslarımızın ihtiyacı olan aminoasitleri ve glikozu kaslarımıza taşır.
Ancak sadece bunu yapmaz.
Ayrıca yağ sentezindede insülin devreye girer.
Eğer insülin seviyesi normalin üstüne çıkarsa bu sefer kandaki yağlar besinler vs vücutta depolanmaya başlar. Buda simit ve göbek olarak bize kendini gösterir.
Yani insülin kas gelişimi için gereklidir ancak fazlası kaslara gitmesi gereken besinlerin yağ olarak depolanmasını sağlayacağından yarar yerine zarar verir.
Sadece çok ağır antrenman sonrası eknek vb yenilebilir diyenlerde var ancak ben bu zamanda yediğimiz ekmeğin hormon yapımızı bozacağına inandığından kesinlikle düzenli olarak yenmemesi gerektiğine inanıyorum

bu konuyu başka bir başlık tada yazmıştım ama önemli olduğunu düşündüğümden burada da yazıyorum:
neden beyaz ekmek tüketmemek lazım?
İşin sırrı ekmeğin ununun çok işlenmiş undan yapılmasıdır.
Böyle olunca glisemik indeks yüksektir.
Buda insülin drencini olumsuz etkiler.
Buda zincirin diğer ve son halkası olan yağlanmaya sebep verir.
Yani işin özü insülindir.
İnsülinin bozulnası çoğunlukla göbek ve simit olarak bize geri döner.
Bu tür çok işlenmiş undan yapılan ekmekten uzak durmak lazım.
Onun yerine yulaf bulgur vb kaliteli karbo tercih edilmeli
burada püf noktalar var
İnsülin öcü değildir. Tam aksine kaslarımızın ihtiyacı olan aminoasitleri ve glikozu kaslarımıza taşır.
Ancak sadece bunu yapmaz.
Ayrıca yağ sentezindede insülin devreye girer.
Eğer insülin seviyesi normalin üstüne çıkarsa bu sefer kandaki yağlar besinler vs vücutta depolanmaya başlar. Buda simit ve göbek olarak bize kendini gösterir.
Yani insülin kas gelişimi için gereklidir ancak fazlası kaslara gitmesi gereken besinlerin yağ olarak depolanmasını sağlayacağından yarar yerine zarar verir.
Sadece çok ağır antrenman sonrası eknek vb yenilebilir diyenlerde var ancak ben bu zamanda yediğimiz ekmeğin hormon yapımızı bozacağına inandığından kesinlikle düzenli olarak yenmemesi gerektiğine inanıyorum

Sadece aile kahvaltilarinda ( hsonlari) 2 dilim cavdar yada tam bugday yiyorum, 9 ay oldu epey kurtuldum gobekten ve simitten [emoji5]

9a13375f3ea23dc3dc98d6a18bb75879.jpg

Bu sabahtan itibaren bende tamamen kestim sırada tatlı var Öyle her zaman tüketmiyorum ama görünce dayanamıyorum inşallah onunda üstesinden gelicem [emoji4]

Pes Etmek İçin Bahane Çok Ama Asla Pes Etmek Yok
şeker bir numaralı düşman abi.ama ilalki bende arada bir kaçak yapıyorum.onuda hakkettiğimi düşünüyorum.arada kaçak yapmayan yoktur musabik falan olması lazım insanın,onların bile belki ayda bir kaçak yaptıgı oluyordur.sporu zevk için yaptıgımız için ölçüyü iyi ayarlayıp eziyete dönüştürmemek lazım yoksa soğukluk girer araya o zaman çok daha kötü olur.

Cogu sabah nesfit ve light sut ile kahvalti ediyorum, zarari var midir acaba

Sent from my iPhone using Tapatalk
besin değerlerini bilmediğim için net birşey demek yanlış olur bir ara denemek için 1 paket almıştım maalesef sonu husran oldu :)
bunların bazılarında şeker oranı yuksek oluyor içinde ne var bilmiyorum ama insanın yedikçe yiyesi geliyor.süte falan gerek yok çerez gibi abi başına oturuyon sürekli yiyon :):) tok tutma hissi vermiyor o zaman glisemik indeksi yuksek oluyor gibi birşey çıkıyor ortaya.bir yulaf gibi değil.o yuzden iyi birşey oldugunu zannetmiyorum.bir dahada almadım zaten, alacagımıda zannetmem abi :)

besin değerlerini bilmediğim için net birşey demek yanlış olur bir ara denemek için 1 paket almıştım maalesef sonu husran oldu :)
bunların bazılarında şeker oranı yuksek oluyor içinde ne var bilmiyorum ama insanın yedikçe yiyesi geliyor.süte falan gerek yok çerez gibi abi başına oturuyon sürekli yiyon :):) tok tutma hissi vermiyor o zaman glisemik indeksi yuksek oluyor gibi birşey çıkıyor ortaya.bir yulaf gibi değil.o yuzden iyi birşey oldugunu zannetmiyorum.bir dahada almadım zaten, alacagımıda zannetmem abi :)
Yulaf karistiriyorum icine, lifalif iyi oluyor karistirinca

Kızımla müzik çalışmalarına başladık işte canlı performans :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hahaha bu süpermiş, arada yollayın böle :)[DOUBLEPOST=1459360738][/DOUBLEPOST]
Benim aklım yüzde 21 de ne etcez bakalm ya 67 kilo iken yüzde 16 imiş 72 oldum yüzde 21 olmuş yani yağ da almışım tabiki hesapta okadar temiz besleniyorum

yaw benim gecen aylarda 20 çıkmıştı yağ oranı senin nasıl olsun, eğer sen 20 isen ben 30 um :) ıhh göçtük[DOUBLEPOST=1459360887][/DOUBLEPOST]
ben yinede sadece yulaf tuketme taraftarıyım abi.
sabah olsada yulaf yesek çok severim keratayı

Yok mali toplam oran soyluo sadece

bende zannetmem abi senin %20 oldugunu makinede bir sıkıntı var yada.
şöyle düşündüm belki mantıksız olabilir bilmiyorum abide.belki toplam yağ oranını artıran farklı bir bölge vardır göbekde yağlanma yoktur ama bacaklarda vardır gibi olurmu böyle birşey bilmiyorum ama?
son 3-5 gundur benimde burnum tıkalı uyku kalitem düştü.sabahları hep yoırgun kalkıyom yatakdan.hatta zor kalkıyom.geniz dolu falan.

şöyle düşündüm belki mantıksız olabilir bilmiyorum abide.belki toplam yağ oranını artıran farklı bir bölge vardır göbekde yağlanma yoktur ama bacaklarda vardır gibi olurmu böyle birşey bilmiyorum ama?
son 3-5 gundur benimde burnum tıkalı uyku kalitem düştü.sabahları hep yoırgun kalkıyom yatakdan.hatta zor kalkıyom.geniz dolu falan.
Geçmiş olsun öncelikle
Ya benim bacaklar oldukça ince ama göbek ve sırt ta yağ var ne bilim başka cihazda aynı sonucu Verdi kafamı takmiyorum suan yavaş yavaş düşer heralde napim :)

Bölgesel olarak fark ettirebilir bende öyle düşünüyorum

Geçmiş olsun öncelikle
Ya benim bacaklar oldukça ince ama göbek ve sırt ta yağ var ne bilim başka cihazda aynı sonucu Verdi kafamı takmiyorum suan yavaş yavaş düşer heralde napim :)

sağolasın abi zannımca şifayı kapacagımöyle görünüyor :)hapşır aksır burun tıkalı geniz doluyor sabahları :):):)
sırtta büyük bölge ya abi oradakı oran toplam oranı yukseltiyor olabilir.benim aklıma bu geldi :)
Bölgesel olarak fark ettirebilir bende öyle düşünüyorum

göbege bakınca %15-16 gibi duruyor :) benimde göbege bakınca %20 altı yok demiştim ama vucutta 13,7kg yağ var 7,5kg göbekde olunca öyle görünüyor diğer yerler düşürüyor toplam yağ yuzdesini

Sonuçta bölgesel zayıflama diye birşey olmadığı için yine kardio :)
Bu arada mali senin videoda ki sistemi yaptım 8 set kağıda yazdım falan ama 8 seti tamamlayamadim orda basit duruyor ama adamı fena zorluyor bide üstüne bacak çalıştım önümüzdeki günlerde tarifsiz ağrılar beni bekliyor :) geçen hafta hastayım diye calisamamistim

Sonuçta bölgesel zayıflama diye birşey olmadığı için yine kardio :)
Bu arada mali senin videoda ki sistemi yaptım 8 set kağıda yazdım falan ama 8 seti tamamlayamadim orda basit duruyor ama adamı fena zorluyor bide üstüne bacak çalıştım önümüzdeki günlerde tarifsiz ağrılar beni bekliyor :) geçen hafta hastayım diye calisamamistim

ağır abi o idman :) onu yaptımı başka şey yapılmaz :) yada alıştırma adına yavaş yavaş yapacan önce 2 set yapacan sonra 4 falan diye.çünkü sağlam kondisyon lazım bence ona.nefes nefese kalıyor insan onda

Back
Yukarı