30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Ben bu gogus isini barbell yerine dumbbell ile devam etsem daha mi az gelisir acaba ?

Tabiki barla daha fazla gelişim olur
Çünkü daha ağır girebilir kasa daha çok baskı yaparsın.
Dumbell preste etkilidir ama temel olanı barla yapılan prestir
Ben dumbellada bardaki gibi kaldırırım dersen o başka

Sent from my iPhone using Tapatalk

bence barla daha yuksek kilolara çıkıldıgı için gelişime katkısı daha fazla olur kanısındayım.değişmeli yapılabilir aslında bir hafta birisi diğer hafta birisi gibi.[DOUBLEPOST=1457472725][/DOUBLEPOST]
hiç birşey olmaz abi rahat yaparsın.
bu lat pulldown ve omuz press için.enseye ve öne yapmak arasındaki fark tam olarak nedir?ben yapıyom bunları bazen ikisinide tek programda ama bir türlü net farkını anlayamadım?
Bende bilmiyorum :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Haftaya mi başlayım yani ne fark etcek ki sonuçta 1 hafta sonra denk gelecek aynı grup

ptesi ulusal göğüs günü :):)
barbell curl 21 unutma babam ilk fırsatta dene yorumlarını bekliyorum :)
Aynen abi pazartesi direk göğüsle başlıyoruz:)
Deneyeceğim abi sağlam pump yapmam lazım :) kolda ölçü almak istiyorum artık takıldı 37 cm e ileri gitmiyor.[DOUBLEPOST=1457511478][/DOUBLEPOST]
Haftaya mi başlayım yani ne fark etcek ki sonuçta 1 hafta sonra denk gelecek aynı grup
Bölgesel çalışacağın için pazartesi başlamak daha mantıklı abi, dinlenme günü ve antrenman günlerinin belli bir günü düzeni olur en azından.

Mali67 dedigi gibi dunya pazartesi gogus gunu, gicik oluyorum sira var az bekle vs.. gibi muhabetler donuyor, bende pazartesi bacak-omuz, carsamba gogus-pazu, cuma sirt-arka kol giriyorum pek cakismiyor kimseyle gayet memnunun

LG-P725 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Aynen abi pazartesi direk göğüsle başlıyoruz:)
Deneyeceğim abi sağlam pump yapmam lazım :) kolda ölçü almak istiyorum artık takıldı 37 cm e ileri gitmiyor.[DOUBLEPOST=1457511478][/DOUBLEPOST]
Bölgesel çalışacağın için pazartesi başlamak daha mantıklı abi, dinlenme günü ve antrenman günlerinin belli bir günü düzeni olur en azından.
olur olur sağlam pump olur 21 ile.ama bunu her idmanda yapmak doğru olurmu onu bilmiyorum.kol idmanını değiştir olmazsa farklı birşeyler yap.beslenmeni artır protein alımını falan belki farklılık kola yarar.
Mali67 dedigi gibi dunya pazartesi gogus gunu, gicik oluyorum sira var az bekle vs.. gibi muhabetler donuyor, bende pazartesi bacak-omuz, carsamba gogus-pazu, cuma sirt-arka kol giriyorum pek cakismiyor kimseyle gayet memnunun

en iyisini yapmışsın abi.yoksa milletle kafa yormak zorunda oluyon bekliyon falan çekilmiyor.şimdiye kadar bana bir kaç kere denk geldi ondada dumbılle yada smitch makinede çalıştım göğüsü.
Ust goguse de faydasi olur umarim

üst göğüse etki etmesi için incline sehpada çalışılması lazım abi.yoksa barla yada dumbılla yapılıyor olması ust göğüse farketmez.

Evet iyi tespit ozaman ben de bugun göğüs ve kol ile basliyim:) bana da bahane oldu bak

olur olur sağlam pump olur 21 ile.ama bunu her idmanda yapmak doğru olurmu onu bilmiyorum.kol idmanını değiştir olmazsa farklı birşeyler yap.beslenmeni artır protein alımını falan belki farklılık kola yarar.

en iyisini yapmışsın abi.yoksa milletle kafa yormak zorunda oluyon bekliyon falan çekilmiyor.şimdiye kadar bana bir kaç kere denk geldi ondada dumbılle yada smitch makinede çalıştım göğüsü.

üst göğüse etki etmesi için incline sehpada çalışılması lazım abi.yoksa barla yada dumbılla yapılıyor olması ust göğüse farketmez.
Ust gogus ve fly incline yapiyorum, ustune bi de cable crossover :)

Ben ust gogus icin tek hareket oda paralel barda dips yapiyorum fena vuruyor goguslerime

abi o alt göğüs içindir üst göğüse vurduguna eminmisin?[DOUBLEPOST=1457522094][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1457522209][/DOUBLEPOST]
göğüs programım
barbell bench press
incline barbell bench press
dumbell incline press
incline dumbell fly
high cable crossover yada dips
Öğle yemegim

Eklentiler

• IMG_20160309_125825.jpg
    IMG_20160309_125825.jpg
    128,8 KB · Görüntüleme: 361
Bende alt göğüs olarak çalışıyordum bu hareketi, üst göğüsü çalıştırmak için ayaklar 45 60 derece yukarı bakmalı.
paralel dips vucut öne eğik kollar açık olursa alt göğüse vurur
kollar kapalı vucudu one eğmeden yaparsan arkakola vurur.diye biliyorum ve bu şekilde yaparak yazdıgım yerleri hissediyorum ben.
birazda ön omuza yük biner.acaba üst göğüsle on omuza binen yukumu karıstırdı?

Back
Yukarı