mali67
Üye
ilginç sebebi ne acaba abi? ben 1 yıl oldu başlayalı hep piramit yapıyorum.kaslı vucudumu ona borçluyumpiramit belcika da en az 2..3 yil sonra tavsiye ediyolar

ilginç sebebi ne acaba abi? ben 1 yıl oldu başlayalı hep piramit yapıyorum.kaslı vucudumu ona borçluyumpiramit belcika da en az 2..3 yil sonra tavsiye ediyolar
servet hoca biliyordur belki.yada sen arkadaşına sorsana abi sana zahmet sebebini öğrenelim merak ettim.bilmiyom onu 3..5 kişi öyle dedi biri samimiyim tecrübe li hatta solonun sahibi
ben bütün hareketlerde uyguluyorum hiç bir zararını görmedim.
overhead press hariç ters piramit yapıyorum abi.ağırdan başlıyorum ağır derken çokda değil 10-12,5kilo ile başlayıp 5 kiloya kadar iniyorum ama tekrar saymıyorum tükenene kadar.bu şekilde randıman alıyorum ama herkes randıman alıcak diye kural yok.salonda birisi var 140kg bench yapıyor front raise 12,5 lateral raiseyi 7,5 kilo rear deltoid çalışmıyor sırtta çalışıyor demişti. ama çok tekrar bir ara sormuştum 30 tane falan yapıyıom demişti.herkesin stili farklı demekki o öyle randıman alıyor.Deltoid sikinti olmuyor mu piramitte ? Ben 6 kiloluk dumbbell ile yavas yavas yapiyorum salincak etkisi yaratmadan, son seti bitiremiyorum acidan
Sent from my iPhone using Tapatalk
overhead press hariç ters piramit yapıyorum abi.ağırdan başlıyorum ağır derken çokda değil 10-12,5kilo ile başlayıp 5 kiloya kadar iniyorum ama tekrar saymıyorum tükenene kadar.bu şekilde randıman alıyorum ama herkes randıman alıcak diye kural yok.salonda birisi var 140kg bench yapıyor front raise 12,5 lateral raiseyi 7,5 kilo rear deltoid çalışmıyor sırtta çalışıyor demişti. ama çok tekrar bir ara sormuştum 30 tane falan yapıyıom demişti.herkesin stili farklı demekki o öyle randıman alıyor.
Recovery programlar var onları deneyebilirsin format Atılsa bile silinen dosyaları kurtarabiliyosunab iler body ile alakası yok ama bilen vardır diye düşünüyorum.2 tb lik haricim var içi komple film dolu son zamanlarda kopylama işlemleri çok yavaşladı ve bazı filmleri açınca takılma donma oluyor pc kitlenip kalıyor mecbur reset atmak zorunda kalıyorum.zannımca kötü sektörler oluştu format atılıp kötü sektörler düzeltilmeli ama içindeki film arşivim var.bu sorunu içindeki filmleri kaybetmeden duzeltme şansım varmı?
video dosyaqsı olsa bile randımanlı olmuyormuş abi onlar.video dosyaalrı 2-3 gblik genelde.Recovery programlar var onları deneyebilirsin format Atılsa bile silinen dosyaları kurtarabiliyosun
Pes Etmek İçin Bahane Çok Ama Asla Pes Etmek Yok
mali67 şunu denedinmi;ab iler body ile alakası yok ama bilen vardır diye düşünüyorum.2 tb lik haricim var içi komple film dolu son zamanlarda kopylama işlemleri çok yavaşladı ve bazı filmleri açınca takılma donma oluyor pc kitlenip kalıyor mecbur reset atmak zorunda kalıyorum.zannımca kötü sektörler oluştu format atılıp kötü sektörler düzeltilmeli ama içindeki film arşivim var.bu sorunu içindeki filmleri kaybetmeden duzeltme şansım varmı?
başladı bakalım ne olacak abi saol.[DOUBLEPOST=1454804141][/DOUBLEPOST]defrag başladı. %48,76 bölünmüş dosya varmış.tahmini bitiş süresi şimdilik 45 dakka yazıyor ama artıyor süreklimali67 şunu denedinmi;
Bilgisayarıma gir haricinin harfi ne ise o kısıma gel, mouse sağ tuş ile bas, açılınca altta özelliklere gir, ordan araçlar, ordan önce hata denetimini yap sonrada disk birleştirme (defrag) seç, sabırlı ol kahve falan iç bekle bakalım nolcek![]()
abi şu saat itibariyle %14 olmuşönemli değil ne demek, evet biraz sabretmek gerek normal, en iyisi uyuman bencede iyi geceler)
Teşekkürler paylaşım içinAntreman sonrasi beslenme ile ilgili bir konuda yazi hazirlayip paylastim, buraya da kopyaliyorum isteyen arkadaslar okuyup faydalanabilir..
Oncelikle glikoz nedir ,nerelerde ne sekilde depolanir ona bakmak lazim
Yedigimiz butun besinler glikoza cevrilerek kana karisir ve pankrestan salgilanan insulin hormonu ile kaslara karacigere tasinir ve fazlasi da yag olarak depolanir.
Karacigerde glikojen yaklasik olarak 70-100 gr arasi depolanirken kaslarda bu oran daha fazladir 800-900 grlara kadar cikabilir.kanda da yaklasik 5 gr kadar glikojen depolanir.
Kaslarin glikojen depolama kapasitesi sporcularda 1.5 -2 kata kadar yukseltilebilir. Kas lifleri icerisindeki fibriller buyudukce kas lifleri buyur kas lifleri buyudukce glikojen depolama miktari da artmis olur.
Kaslarin yeterli miktarda glikojenle dolu olmasi her sporcu icin onemlidir.
Ozellikle vucut gelistirme sporcusu icin yeterli glikojenle dolu olmayan kaslar ,bag zedelenmelerine,eklem sakatliklarina,performans dusuklugune ve kas spazmlarina neden olurlar.
Duzenli bir sekilde vucut gelistirme yapan sporcular icin glikojen depolarinin dolu olmasi ve antreman esnasinda bosalan glikojenin yerine yeniden konulmasi hayati onem tasir. Burada sadece bosalan depolari doldurmak degil ayni zamanda kaslarin glikojen depolama kapasitesini de arttirmak amactir.
Gun boyu uygun diyetle sporcu karbonhidrat ve protein tuketimi ile yeterli miktarda beslenmelidir.Ama antremandan sonrasi da ozel bir onem atfeder.
1-1.5 saatlik antremanda kaslarin glikojen depolari tamamen bosalmaz ama yapilan antremanin siddetine gore %40-50 oraninda bu depolar bosalir.
Bu depolarin yeniden doldurulmasi kaslarin yeniden toparlanmasi ve diger antremana hazir hale gelmesi acisindan onemlidir
Recovery (toparlanma)denilen bu surecte kaslarin potansiyel olarak glikojen depolamaya ve glikojen sentez oranini arttirmaya en musait zamani antremandan hemen sonradir.
Antremandan hemen sonra alinan karbonhidrat antremandan 2 saat sonra alinana gore daha fazla glikojen depolamayi saglamaktadir(konu ile ilgili hacettepede 3 tıp profesorunun yayinladigi makalede " yabanci yayinlari ki bu yayinlar ozellikle sporcular icin arastirmalar yapan yayinlar" buna vurgu yapilmistir.)
Antremandan hemen sonra alinan karbonhidratlar neden yuksek ve orta glisemik indekse sahip olmalidir?
Burada insulin hormonu (anabolik bir hormondur)devereye giriyor.Yukarida glikojen icin en islevsel zamanin antremandan hemen sonra oldugunu soylemistik;basit karbonhidratlar burada insulin salgilatacak ve insulin hormonu da kandaki glikozu vucudun en buyuk glikojen deposu olan kaslara hizlica tasiyacaktir.
Peki insulin hormonu yag depolar mi?gun icerisnde uygun diyetle beslenilmis ise (fazla karbonhidrat tuketilmemisse)antremandan hemen sonra alacagimiz basit karbonhidrat(yillardir en sert diyetlerimde bile 100-150 gr tuketirim yuzde %6 yag oranimda dahi tukettigmde definisyonumu bozmamistir altada resim paylasacagim)bosalan glikojen depolarimizi doldurmaya ancak yetecektir.
Yani antremandan hemen sonra alacaginiz 100 gr kadar hurma,pekmez,sutlac(bir kase) yag olarak depolanmaz gun icerisinde kalori alimina dikkat etmisseniz,insulini salgiltarak kaslarin yeniden ve hizlica glikojen depolarinin dolmasini saglar.
Yuzde 6 yag oranim ve her antremandan sonra yaklasik 100 gr basit karbonhidrat tukettigim formum(gun icerisinde kalori alimina dikkat ederek,steroid diyenler olacaktir,steroidde kullansaniz kalori alimina dikkat etmezseniz asla define olamazsiniz yapanlar bilir..
Ben haftada 3 gün full body çalışan bir yaşlı olarak her antreman sonrası 5 dk ısınma 15 dk yüksek tempoda koşu 3 dk da soğuma olarak 23 dk kardio yapıyorum c.tesi pazar eşime hizmet ediyorumYahu ortayaslilar karin kasi idmanini nasil yapiyonuz.agirliklami yoksa tekrar sayisini artirarakmi.idman sonumu,kardiyo gunumu,yanlarla ayni gunmu.nasil gelisim aldiniz,bana bi akil verin
HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben suan karın kaslarını güçlendirmek amaçlı hiç bişey yapmıyorum yani squat dışında o Biraz etkili oluyor sanırım kaslar görünmedigi sürece ne yazar güçlü olması benim derdim toplam yağ oranı ni azaltmak ama uzun zamana yaydim yani acelem de yok dengeli beslenip sporumu yaptıkça gider diye düşünüyorumBaris tamamda abs mekik,crunch,barfixe asilip ayak cekme falan.ya senin isin zor yahu senin bos vaktinde yoktur simdi
ben 6 aydır ne karın ne kardio yapıyorumYahu ortayaslilar karin kasi idmanini nasil yapiyonuz.agirliklami yoksa tekrar sayisini artirarakmi.idman sonumu,kardiyo gunumu,yanlarla ayni gunmu.nasil gelisim aldiniz,bana bi akil verin
4 gun split body geri kalan 3 gun evde çoluk çocuk takılyorum.hatunla uzakdoğu dizileri izliyozBen haftada 3 gün full body çalışan bir yaşlı olarak her antreman sonrası 5 dk ısınma 15 dk yüksek tempoda koşu 3 dk da soğuma olarak 23 dk kardio yapıyorum c.tesi pazar eşime hizmet ediyorum![]()
durum bundan ibaret
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi