30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

servet mali bu tabaklar hepsi haşlanmış mi oluyor bana bi günlük örnek menu atarmisuniz
abi ben sabahları kalkar kalkmaz bir ölçek protein tozu içiyorum.15-20dakka sonrada yumurta haşlama,omlet yada yulaf ezmesi yiyorum yaklaşık gune 40-50gr proteinle başlıyorum.öğlen kuru bakliyat yersem akşam et yiyorum et yersem akşamada kuru bakliyat yada hafif şeyler yiyorum.kuru bakliyatla eti karıştırıncada guzel oluyor abi aynı anda bitkisel ve hayvansal protein bir yerde okumuştum bu şekilde daha yiyi protein sentezleniyormuş.et ve balığı ızgara yada fırında yiyorum.yağda kızartma falan kesinlikle yemiyorum.kuru bakliyat yapıldımı 2-3 gun yetiyor sabah dukkana gelirken getiriyorum.ara öğünlerde kuru yemiş yiyorum genelde gunluk en az 4l su içiyorum.idman sonrası bu aralar haşlanmış yumurta peynir çay falan tuketiyorum :) valla abi hanım ne yaptıysa yemiyorum ben baya alıştırdım sağolsun oda pek ısrarcı olmuyor işime yaramayan şeylerde :) en çok sorunu annemde yaşıyorum :) sürekli kızıyor bana bu yaşdan sonra kasmı olur ne edecen bunları ne gerek var hiçbirşey yemiyon sen falan vb :)
çokda işime gelmezse dışarıda yıyorum :) arada hamur işi falan kaçdıgı oluyor ister istemez.:) oturup yazdıgım bir menum yok abi ama kabaca bu şekilde besleniyorum ben :) gunluk 150 gr protein altına düşmüyom gerimakroları saymıyorum ama tahmini 300-350 gr karbo 80-100 gr yağ alıyorumdur heralde.uzun ve dağınık oldu abi kusura bakma:oops:

buraz oldu ama iyi oldu[emoji106]
burada sıkıntı et abi pişirme derdi oluyor soguk tuketilmiyor.
yoksa gerisi kolay bulgur pilavı ve kuru bakliyatı hanıma fazla yaptırınca 2-3 gun yetıyor :) ben onları soguk seviyomda:)
olmazsa akşam spordan geldiğimde elimden geldiğince yazmaya çalışırım birşeyler.
daha bilgili arkadaşlar hata varsa düzeltirlerse memnun olurum.

naçizane birşeyler yazmaya çalışayım.benim beslenmem bu mantıkla gidiyor abi ne kadar doğrudur yanlıştır bende bilmiyom ama çevremden netten öğrendiklerim çerçevesinde böyle yapıyorum.yanlışım varsa düzeltilirse bende doğrusunu öğrenmiş olurum eleştiriye açık bir konu :) bu tutarsa antremanımıda yazarım :p:p:p
sabah kahvaltısı ( yaklaşık 50gr protein oluyor)
sabah kalkar kalkmaz 1 ölçek protein tozu
off günleri yumurtalı omlet (sarıları ayırmıyorum ben)
idman gunleri yulaf+süt (tatlandırma adına kuru meyve atılabilir yada tarçınlada güzel oluyor)
öğle-akşam yemeği (yaklaşık 50'şer gr protein) bunlardan bir öğün kesin et olacak.imkan varsa iki öğünde et olabilir kuru bakliyatla aynı anda iki protein türüde alınmış olur yanına karboınhidrat.
kuru bakliyat+ bulgur piavı+yoğurt
kuru bakliyat+et yemeği
makarna+ton balığı
makarna+lor peyniri
balık ızgara
et ızgara
gram yazmıyorum onları kendi çekerine göre ayarlaman lazım.ben ortalama besin türüne göre 300-400 gr tüketiyorum.bazen sapıtıyom 500gr falan oluyor :):):)
gunluk 4-5 lt su içiyorum. bol meyve özellikle kivi bu aralar hergun bir tane yiyorum.1 bardak yeşil çay kesin bazen iki oluyor.bazende bitki çaylarından karışım yapıp içiyorum.
kuru bakliyat yanında yoğurt et yemeği yanında salata yemeye çalışıyorum abi.yoğurt etin emiliminimi azaltıyormuş.
idmanlardan sonra geceler uzun olduğu ve idmandan erken geldiğim için sabaha kadar aç kalmamak için proteinli birşeyler kesin yiyorum bunlarda genelde balık,et,yumurta oluyor kuru bakliyat kesinlike yemiyorum o saatte.
idmana gitmeden eğer öğle yemeği erken yersem 2 saat önce yukarıda yazanlardan birini yine yiyorum.bazen muz yiyorum idmana gitmeden güzel etkisi oluyor bende.idmandan 15dakak önce bcaa içiyorum bazen sade kahve içiyorum onun peşine idmanda daha dinç tutuyor beni.idman sonrası protein tozu kesin içiyorum.bacak idmanları sonrası iki ölçek içtiğim bile oluyor bazen.
ortalama 350-400gr karbonhidrat 80-100 gr yağ, 2000-2500 kalori arası çıkıyor.bir kaç kere hesapladım sonra üşendim sadece protein hesaplıyom takip ediyom.karbonhidrat yağ kalori saymıyorum ben :)
sağlıklı yağlar adına kuru yemiş tüketiyorum sadece onuda her zaman değil genelde idman günleri gunluk 100gr yiyorum :)
bu şekilde off gunlerde 3 öğün 150gr, idman gunleri 4 öğün 200gr protein almış oluyorum yuvarlak hesap.
haftada bir olmazsada iki haftada bir kesin serbest takılıyom ne bulursam yiyorum canım ne çekerse :)
bu kadar yenen şeyin yanında yasaklarda var :)
alkollu içeçecekler
beyaz şeker elimden geldiğince uzak duruyorum.
abur cubur yağlı ve şekerli gıdalar (tatlı, poğaça,cips,bisküvi,çikolata vb.)
işlenmiş gıdalar (sucuk sosis salam vb.)
soda hariç asitli içecekler (cola,fanta vb.)
tuz aramam olsada olur olmasada olur yemeklerde yokluğunu hiç aramadım.onun yerine baharat kullanmak daha cazip acılılar hariç :)
benim yaptıklarım bunlar 1 yıldır aşağı yukarı.ben memnunum bu sistemden şimdilik.kazasız belasız sporlar.

Bem evde olmadığım zaman genelde döner porsiyon yiyorum en masumu oymus gibime geliyor sonuçta işlenmemiş et guvendigimiz bir yerden ise tabiki yanında da bulgur pilavı

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
dönerdeki yağdan ötürü yemiyorum ben onu abi.acaba o yağın bir zararı varmdıırkı. hayvansal yağ tüketilebilirmi?

beslenmem iyi olmamasına ragmen grip başlangıcı nedeniyle bu hafta spora mola vericem.burnum tıkandı zaten :)
vucudumda bir eziklik kırgınlık var.tamamen yıkılıp hasta olmak istemiyorum.vücudumu dinlendirecem.
vucut direncini artırmak için tavsiye edebileceğiniz multivitamin yada mineral falan varmı? yada sizin kullandıgınız birşey abiler?

Benim kullandığım en etkili işaç çiğ sarmısak yutmak her derda deva
Geçmiş olsun Allah şifa versin

Sent from my iPhone using Tapatalk
3 gundur zencefil ıhlamur nane limon sarımsak kaynatıp içiyorum.vucut ısısı baya yukseliyor bununla :)
sabahları kalkınca nefes yolları kötü oluyo ama gün içi toparlıyor.salona gidip sağlam bir terleme ile atılabilir ama bakalım birkaç gun daha böyle takılayım.doktora gitmekde istemiyorum standart şeyler verir yollar :):)

Ewet hocam omer abdulhamid, zeynep yagmur tam iyilesemesiler

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kardeşim Allah acil şifa versin inşallah. yapabileceğim bişey varsa telefonum var. Elimden ne geliyorsa yaparım. Ankara'dayım biliyosun.[DOUBLEPOST=1453200177][/DOUBLEPOST]işlerden fırsat bulup da pek giremiyorum :( kendime yeni bir beslenme planı hazırladım. Şu anda kilom 84. Yağ oranı yaklaşık % 12,5 - 13. loss/bekçi/Servet ve diğer arkadaşlar. değerlendirirseniz çok sevinirim.
Supplement olarak GH max , Komplex A.A., BCAA ve Kreatin kullanıcam.
Ekran Alıntısı.JPG

sarı ile işaretli kısımlar bitkisel protein. Gerçi tablonun en başındaki öngördüğüm oran ve miktarları tam anlamıyla yakalayamadım. 1 gr protein ve 1 gr karbonhidratın 4 kalori, 1 gr yağın da 9 kalori olması sebebiyle 3000 kalori öngörmüştüm. Ancak alt makrolarda özellikle karbonhidrat miktarını yakalayamadım. Yulafı artırsam (çavdar ekmeğini azaltarak) yine bu dengeyi kuramıyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Kardeşim Allah acil şifa versin inşallah. yapabileceğim bişey varsa telefonum var. Elimden ne geliyorsa yaparım. Ankara'dayım biliyosun.[DOUBLEPOST=1453200177][/DOUBLEPOST]işlerden fırsat bulup da pek giremiyorum :( kendime yeni bir beslenme planı hazırladım. Şu anda kilom 84. Yağ oranı yaklaşık % 12,5 - 13. loss/bekçi/Servet ve diğer arkadaşlar. değerlendirirseniz çok sevinirim.
Supplement olarak GH max , Komplex A.A., BCAA ve Kreatin kullanıcam.
Eki Görüntüle 41358
sarı ile işaretli kısımlar bitkisel protein. Gerçi tablonun en başındaki öngördüğüm oran ve miktarları tam anlamıyla yakalayamadım. 1 gr protein ve 1 gr karbonhidratın 4 kalori, 1 gr yağın da 9 kalori olması sebebiyle 3000 kalori öngörmüştüm. Ancak alt makrolarda özellikle karbonhidrat miktarını yakalayamadım. Yulafı artırsam (çavdar ekmeğini azaltarak) yine bu dengeyi kuramıyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum.
Adaşım benim nbr :)

sağol adaşım iyi sayılırım. sen nasılsın. nası gidiyo bakalım. bu arada somona çok para harcıyosun bak hanımla bozuşma :)
İyi abi ne olsun
67 den 71 e çıktım 4-5 ayda pantalonlarda hiç bir degisiklik yok sıkma falan ama tshirt ler s giyiyordum artık m ye geçtim demekki bel göbek duruyor üstler genişliyor istediğim gibi :) güzel kilo aldığımı düşünüyorum 75 e kadar cikicam bakalm Göbeksiz :)
Somon pahali evet ama.metroda Norveç alabaligi diye bir balık. Satılıyor kilosu 22 tl fleto valla ayırt edilemez somon dan renk tad aynı

Back
Yukarı