3 ayda ne olur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan redk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

redk

Üye
Öncelikle merhaba Arkadaslar forumu uzun bir suredir misafir olarak takip ediyordum insanlarin spor yapmadan once bilinclenmeye ihtiyaclari var bu yonden sizlere tesekkur eder iyi forumlar dilerim.Lafi uzatmadan konuma geliyim simdi vg ye baslamak istiyorum 3 ay gibi bir surem var bu sure icinde haftanin 4 gunu salon kalan 3 gunde ise muay thai yapmak istiyorum(kardiyo niyetine)vucudum yagli baya boyum 1.75 kilom:85 hedefim 3 ay icinde 70 kilo olmak ee tabi kilo verirken vucudum sekillensin biraz.Beslenme bakimindan uzman doktordan yardim
Alicam sizce bu 3 ay icinde vucudum ne olur? Yasim 16 tam gelisme evremdeyim bunuda goze alirsaniz.ayrica bu 3 ayda agirlikli gogus karin calisicam salonun haricinde evde p90x uygulicam gece yuzmeye gidicem anliyicaginiz kilo vermem sart kafaya koydum kararliyim dumbelllls bu yolda morale ve goruslerinize cok ihtiyacm var tesekkur ederim.
İyi forumlar.

Son düzenleme:
Yaşın daha 16 büyüme evresindesin. Haftanın 4 günü body kalan 3 gün muay thai ve akşamlarıda yüzme yapıcam diyorsun. Atalarımız ne demiş "Azı karar Çoğu zarar". Bu kadar sporla vucudunu yıpratmaktan başka bişey yapmazsın. Öncelikle yaşına uygun olarak uzman dietisyenden beslenme programı edin. Kardio yüzme vs. gibi spor ile kilonu ver. Kilonu verdikten sonra kendini fazla zorlamadan body yapmaya başlayabilirsin.

• Like
Reactions: Azi
Haklisin abi ama body e baslama yasi 14 deil mi yani yasim uygun gibi eylulde 17 olucam kardiyo niyetine muay thai yapcm yuzme zateb hobi yaz icin spor alt yapim var 1 sene boyunca okulun rugby takiminda oynadm ayrica 16 ay wing chun calistm malesef annemin ve babamin yogun is ortami yuzunden duzensiz beslendm her gun hamburger kola yiyen adam ne olur :D duh

Ben 13 yaşında boksa başladım, 14 yaşındada ağırlık yapmaya başladım. 2 senedir aralıksız çalışıyorum şuan aynı yaştayız. Ama inan bence 16 yaşında bile ağırlık yapılmaması gerek ama ben bunu bile bile yapıyorum o ayrı mesele vazgeçemiyorum. Muay thai idmanlarında sıkı çalışırsan zayıflaman mümkün. Çünkü biz boks idmanlarında bile baya bir terliyorduk kalori yakıyorduk. Herşeyden önce şu yemek işini bir düzene sokman gerek. Eğer zayıflamak istiyorsan karbonhidrat, şeker, abur cubur vb. şeyleri kesip protein ağırlıklı beslenmen lazım. Ağırlık çalışmanı tavsiye etmiyorum, haftada 4 gün muay thai 1 günde zevk için havuza gitmek sana yardımcı olucaktır. Ama dediğim gibi herşey diyette biter. Şınav, yumruk şınavı, mekik, barfiks vb. şeyler yapabilirsin uzamanı engellemez.

Son düzenleme:
Agirliktada cok agirlin altina girmycem ki gogus karin olarak fit bir plaj vucudu yapmak istiyorum amacim bu.yardimlariniz icin tesekkurler
Edit:Agirliga neden bu kadr karsisin onu da acklarsan

kış boyunca yat uyu havalar ısınmaya baslayınca kosun bakalım salonlara 3 ayda ne yapabilirim :)

şaka bi yana yazdığın tempoda çalışıpta ölmez sağ kalırsan eğer anca overtraining olursun pek bişey olmaz diebilirim

Öncelikle merhaba Arkadaslar forumu uzun bir suredir misafir olarak takip ediyordum insanlarin spor yapmadan once bilinclenmeye ihtiyaclari var bu yonden sizlere tesekkur eder iyi forumlar dilerim.Lafi uzatmadan konuma geliyim simdi vg ye baslamak istiyorum 3 ay gibi bir surem var bu sure icinde haftanin 4 gunu salon kalan 3 gunde ise muay thai yapmak istiyorum(kardiyo niyetine)vucudum yagli baya boyum 1.75 kilom:85 hedefim 3 ay icinde 70 kilo olmak ee tabi kilo verirken vucudum sekillensin biraz.Beslenme bakimindan uzman doktordan yardim
Alicam sizce bu 3 ay icinde vucudum ne olur? Yasim 16 tam gelisme evremdeyim bunuda goze alirsaniz.ayrica bu 3 ayda agirlikli gogus karin calisicam salonun haricinde evde p90x uygulicam gece yuzmeye gidicem anliyicaginiz kilo vermem sart kafaya koydum kararliyim dumbelllls bu yolda morale ve goruslerinize cok ihtiyacm var tesekkur ederim.
İyi forumlar.

Öncelikle aramıza hoşgeldin.İlk defa bu sporu yapacaksan ilk zamanlar vücudunda bayağa bir ağrı olacaktır en az 2 ve ya 3 ay yani ağrıdan zaten ne muay thai ne de yüzmeyi düşüneceksin.Eyer böyle bir başlangıç yapacaksan tavsiyem ilk 2 ve ya 3 ay ya da ağrılar geçene kadar.Muay thai ve yüzme yi yapma onları daha sonra yaparsın ağrılar geçtikten sonra yapabilirsin.Şimdilik sadece vücut geliştirme ile ilgilen derim.Eyer dediğim gibi yapmazsan sonra çok pişman olursun benden söylemesi.

Pashacan overtraining ne onu bilmiyorum bi aciklarsan svinirim
Fitnessboy abi simdi ben direk body yonelsem kardiyo olarakta muay thai yapsam nasil olur yani wing chunun yaninda birseyler ogrenmek istiyorum.Bodyde de amacim plaj vucudu yapmak dedigim gibi spor alt yapim var.Yardimlarinizi bekliyorum tesekkurler.
Not:kisin ameliyat oldugum icin sadece wing chun yapabildim :D

Son düzenleme:
Fitnessboy abi simdi ben direk body yonelsem kardiyo olarakta muay thai yapsam nasil olur yani wing chunun yaninda birseyler ogrenmek istiyorum.Bodyde de amacim plaj vucudu yapmak dedigim gibi spor alt yapim var.Yardimlarinizi bekliyorum tesekkurler.

Sana ne diyorsam onu yap çekirge:D.Benden demesi kaldıramayacaksın bu kadar yükü özellikle vücut geliştirme yüzünden olacak bu çünkü ağır bir spor heleki yeni başlamışsan zaten yeni başladığın için diyorum.Biraz zaman ver kendine daha sonra diğerlerini de yaparsın wing chun yaptıktan sonra da bir yorulma olacaktır bünye de o yorgun halinle gidersen bu sefer de antremanda fiyasko olabilir yeni başladığın için zaten ilk gün gideceksin diyelim wing chun yapıp ordan vücut geliştirme salonuna ilk gün den o ağrıyı hissedeceksin o zaman sabaha kadar ne yüzme gelecek aklına ne de wing chun.Başladığın zaman haberdar edersin forumdan merakla bekliyorum gelişmeleri.

bu kadar antrenman yaparsan ne tiroidin kalır ne testosteronun ne hipotalamusun eger yapabilirsen tabi bu kadar antrenmanı kemik erimesi bile olur...

bu kadar antrenman yaparsan ne tiroidin kalır ne testosteronun ne hipotalamusun eger yapabilirsen tabi bu kadar antrenmanı kemik erimesi bile olur...

Tamam haklisiniz :D pazartesi carsamba cuma pazar salona gidicem sali persembe cumartesi muay thai ye agir gelirse muay thaiyi birakirim zaten kardiyo olsun die gidicem.bence haftada 4 saat body 3 saat kardiyo(muay thai) agir degil :Dhaksiz miyim?a32

---------- Post added at 13:25 ---------- Previous post was at 12:33 ----------

?? Sizce nasi

Haftada 3 saat yerine hergün bir saat kardiyo yapabilirsin.Ben hergün 1 bir saat kardiyo ve sağlam bir diyetle 2 ayda 12 kilo vermiştim ve kas kaybı da olmamıştı. Sende 3 ayda daha fazlasını başarabilirsin.

O zaman bende haftanin 4 gunu body 3 gunu muay thai hergun kardiyo yaparim zaten oyle agir yukun altina falanda girmiycem bu program bana uygun s
Sizce nasil olur ?

Agirliktada cok agirlin altina girmycem ki gogus karin olarak fit bir plaj vucudu yapmak istiyorum amacim bu.yardimlariniz icin tesekkurler
Edit:Agirliga neden bu kadr karsisin onu da acklarsan
Boyunun biraz daha uzaması gerek ben çalışma derim. Bu benim tavsiyem ben boyumun uzamasını durdurmak için çalışmaya başladım. Şınav, mekik, barfiks vb. şeylerlede fit olabilirsin. Ağır girmeyip vücudunun uzamasını sağlıycak hareketler çalışabilirsin.

Boyunun biraz daha uzaması gerek ben çalışma derim. Bu benim tavsiyem ben boyumun uzamasını durdurmak için çalışmaya başladım. Şınav, mekik, barfiks vb. şeylerlede fit olabilirsin. Ağır girmeyip vücudunun uzamasını sağlıycak hareketler çalışabilirsin.

Haklisin arastirdim baya bi.Siki bir diyetle haftanin her gunu kardiyo yapicam(bazen yuzme bazen kosu).Haftanin 4 gunu agira girmeden hafiften body yapicam.Kalan 3 gunu cok siki bir sekilde muay thai yapicam bench_O

overtraining çok fazla çalışmak aşırı antreman demek
kasların dinlenmesi çalıştırılmasından daha önemlidir.
kaslar çalışırken değil dinlenirsek gelişir sen vücuduna dinlenme toleransı tanımazsan gelişmez gerilersin ..yorgun düştüğünden dolayıda hasta olursun falan filan gibi bi durum
yani yazdıkların fantastik ..

selam oncelıkle aramıza hoşgeldın.ben 86 kıloyla kardıyo ve vg ye basladım suan 73 kıloyum henuz 3. ay daha dolmadı.neler yaptıgımı actıgım onulardan bulabılırsın umarım ısıne yarıyacak onerıler bulursun.

Muay Thai Yapmayı Düşünme Bence Derim En Az 3-4 Ay Ağırlık Çalıştıktan Sonra Ek Bir Spora Başla Yada İlk Muay Thai Yaparak Başla Hem Alt Yapı Olur Tercih Et Daha Sonra Eklersin Üstüne.

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

Kurallar Madde-23'e aykırı başlık açmak!

Madde 23- Forum Üyelerinden Kahinlik Beklemeyin!
Örnek resimler ekleyip ya da beğendiğiniz vücuda sahip insanların isimlerini vererek afaki sorular sormayınız.Ölçülerinizi ya da kendi resimlerinizi verip afaki sorular sormayınız, antreman ve beslenmen programları istemeyiniz.
Bu tür başlıklar kilitlenerek çöpe atılacaktır.
Örnekler :
*Şu kadar süre çalışsam kaç kilo alırım?
*Şu kadar süre çalışsam ölçülerim nasıl olur?
*Bu vücuda supplementsız ulaşılabilir mi?
*Resimdeki gibi bir vücuda ulaşmam ne kadar sürer?
*Resimdeki gibi bir vücuda ulaşmam için neler yapmam lazım?
*Resimdeki sizce steroid kullanmış mıdır?
*Ölçülerime göre beslenme
ve antreman programı verebilir misiniz?
*Sizce bu vücut adam olur mu?
*Sizce bu vücut gelişir mi?
*Bu vücut için hangi supplementları kullanmalıyım? .... vb..
Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı