http://urun.n11.com/tirmanis-malzem...N9FBBrz0k8ldHoH07WTpw8bRtAFRhv5nlgaAoJP8P8HAQPink hocam bu magnezyum olayını nerden tedarik etcez strapsiz benim gidebildiği kadar gitmesi lazım
Şu an 75 kg 3x5 yapıyorum gerek yok gibi değil mi ?http://urun.n11.com/tirmanis-malzem...N9FBBrz0k8ldHoH07WTpw8bRtAFRhv5nlgaAoJP8P8HAQ
şuradan bulabilirsin , spor mağazalarında daha ucuza da vardır. uzun süre yeter , en ağır setlerinde kullanırsın sadece.
eğer strap kullanmadan yaptıysan mixed grip'e sonraki antrenmanında geç çünkü double overhand yani normal tutuşla potansiyelindeki ağırlığı kaldırma şansın yok. tebeşir gerekli bir şey değil ama fayda sağladığı kesin , yani ağırlığı yeterince iyi kavrayamadığını farkediyorsan , bar elinden kaymaya başlıyorsa tam performansınla deadlift yapma şansın yok. bu yüzden tebeşir faydalı oluyor ama mixed grip'i deneyince rahatladığını görürsün tebeşir şu an için gerekli değil.Şu an 75 kg 3x5 yapıyorum gerek yok gibi değil mi ?
Ayrıca ne zaman mixed grip yapmaya başlıyayım ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hadi bakalım yarın deniyeceğimeğer strap kullanmadan yaptıysan mixed grip'e sonraki antrenmanında geç çünkü double overhand yani normal tutuşla potansiyelindeki ağırlığı kaldırma şansın yok. tebeşir gerekli bir şey değil ama fayda sağladığı kesin , yani ağırlığı yeterince iyi kavrayamadığını farkediyorsan , bar elinden kaymaya başlıyorsa tam performansınla deadlift yapma şansın yok. bu yüzden tebeşir faydalı oluyor ama mixed grip'i deneyince rahatladığını görürsün tebeşir şu an için gerekli değil.
tekirdağ'da olan varsa katılıp şansını deneyebilir ama bu gerçek powerlifting yarışması değil tabi ki. türkiye'ye powerlifting federasyonu kurulacağı söyleniyor doğruluğu varsa eğer çok iyi olur.ocağın 30 unda Tekirdağ Şarköy de bench press ve deadlift yarışması varmış. Relativde 1. olanlar dubai ye gidiyormuş.
LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi daha acemiler. Önceki yarışmada çimende deadlift yapmışlar. Yakında bir yerlerde olsa, bir de yaş sınırını düşürseler ben de katılırdım da. En azından tecrübe olurdu benim için.tekirdağ'da olan varsa katılıp şansını deneyebilir ama bu gerçek powerlifting yarışması değil tabi ki. türkiye'ye powerlifting federasyonu kurulacağı söyleniyor doğruluğu varsa eğer çok iyi olur.
sorma o yarışma cidden amatör işiymiş jüriler bile kuralları bilmiyorlardı , ya da kural koymak istememişler. yine de dediğin gibi en azından tecrübe oluyor.Abi daha acemiler. Önceki yarışmada çimende deadlift yapmışlar. Yakında bir yerlerde olsa, bir de yaş sınırını düşürseler ben de katılırdım da. En azından tecrübe olurdu benim için.
LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ama ilkinde de dört dörtlük olmasını beklemek bence biraz hayal olur hocam. Bence bu yönde bi adım atılması bile gerçekten mükemmel bişey. Ben zamanla çok iyiye gideceğini düşünüyorumsorma o yarışma cidden amatör işiymiş jüriler bile kuralları bilmiyorlardı , ya da kural koymak istememişler. yine de dediğin gibi en azından tecrübe oluyor.
Usta sana şey sorcam benim ellerim çok küçük ve aşırı terliyor böyle oluncada bench ve deadlift zulüm oluyor,hook grip e baş parmağım yetişmiyor düşün küçüklüğünü ve bench yaparken barı kavrayağamadığım için ellerim açılıyor,wristle deadlift yapıyorum 2 senedir falan ama tutuş gücüm çok gelişmedi bu yüzden.Ne tavsiye edersin.magnezyum işe yararmı?sorma o yarışma cidden amatör işiymiş jüriler bile kuralları bilmiyorlardı , ya da kural koymak istememişler. yine de dediğin gibi en azından tecrübe oluyor.
magnezyumsuz barı tutmak çok zor edinirsen faydası büyük olur. hook grip konusunda başparmağının tamamını kavrayabilmen gerekmiyor , 1-2 parmakla ucundan dokunabilsen bile yeter. özellikle de başparmağın tırnağına magnezyum tozu sürmenin çok faydası olur. tırnakta sürtünme daha fazla oluyor tozu sürünce o da epey yardımcı oluyor. el büyüklüğü o kadar da kritik bir durum değil hook grip için , sonuçta bir sürü 50 kilo altı kısa boylu halterci kız var onlar snatch grip ile tutabiliyorsa herkes tutabilir bence. deadlift'e özel kavrama gücünü artırabilmek için yapabileceğin en iyi şey barbell holds yani barı elinden kayana kadar tutmak.Usta sana şey sorcam benim ellerim çok küçük ve aşırı terliyor böyle oluncada bench ve deadlift zulüm oluyor,hook grip e baş parmağım yetişmiyor düşün küçüklüğünü ve bench yaparken barı kavrayağamadığım için ellerim açılıyor,wristle deadlift yapıyorum 2 senedir falan ama tutuş gücüm çok gelişmedi bu yüzden.Ne tavsiye edersin.magnezyum işe yararmı?
Maalesef olmadı,baş parmağımın ucuna yetişebiliyorum,oda 60 kg deadlifte bile açıldı,yapcak bişey yok wrist devammagnezyumsuz barı tutmak çok zor edinirsen faydası büyük olur. hook grip konusunda başparmağının tamamını kavrayabilmen gerekmiyor , 1-2 parmakla ucundan dokunabilsen bile yeter. özellikle de başparmağın tırnağına magnezyum tozu sürmenin çok faydası olur. tırnakta sürtünme daha fazla oluyor tozu sürünce o da epey yardımcı oluyor. el büyüklüğü o kadar da kritik bir durum değil hook grip için , sonuçta bir sürü 50 kilo altı kısa boylu halterci kız var onlar snatch grip ile tutabiliyorsa herkes tutabilir bence. deadlift'e özel kavrama gücünü artırabilmek için yapabileceğin en iyi şey barbell holds yani barı elinden kayana kadar tutmak.
Doğru çok kalın,yeni gym e geçicem belki ordaki normal kalınlıktadır.Bide ben wristle bi el ters bi el düz tutuş yapmıyorum ikisiylede düz tutuyorum ondanda kayıyor olabilir.Bugün kapalı gidiceğim yer yarın sırt günü,deniyim yazarımbence salonundaki barın kalın olma ihtimali yüksek , önceki salonumdaki bar da olması gerekenden çok daha kalındı ve ne hook grip ne mixed grip hiçbir şey yapılmıyordu.
kalın barlar hiç bükülmüyor nerdeyse evet. bu konudaki eski 222 kg videomdaki bar da kalındı ve hiç bükülmüyordu , mixed griple tutarken bile çok zor oluyordu kalınlığından , hook grip zaten imkansızdı bu barla. deadlift'e özel texas deadift bar oluyor powerlifting yarışmalarında , onlar ince ve uzun oluyor hem tutması daha kolay hem de ekstradan büküldüğü için yerden kaldırma anını çok kolaylaştırıyor en az 10-15 kg ekliyor.Doğru çok kalın,yeni gym e geçicem belki ordaki normal kalınlıktadır.Bide ben wristle bi el ters bi el düz tutuş yapmıyorum ikisiylede düz tutuyorum ondanda kayıyor olabilir.Bugün kapalı gidiceğim yer yarın sırt günü,deniyim yazarım[DOUBLEPOST=1463654354][/DOUBLEPOST]Bide barlarda başka sıkıntı var,hiç mi eğilmez.235 denedim max,onda bile hafif bükülme bile olmadı.Bu bizim için çok büyük dezavantaj bence.