ErdoganOzgur
Üye
Allah sakatlık vermesin.Bu form bu ağırlık muazzam.
ohp'de bacakları kullanmadan vücut ağırlığı kadar kiloyla 1 tekrar yapabilen kişi genel olarak kuvvetlidir denebilir anlaşılan o ki sen de o noktayı aşmışsın , 210 deadlift de iyi bir sayı üzerine durursan eminim çok daha ötesini görürsün210 kg yu denedim bugün 5-7 cm kalkdi. Ama overhead pressin daha kuvvetli olmali arkadas bende bile 80 kg x 5![]()
powerlifting tekniğini kullanmaya başlayınca 10 kg falan artırırsın diye düşünüyorum şu an aslında 180 yapabilecek potansiyelin var yani. ben 180'i göremem diye düşünüyorum170 kg sonunda oldu çok şükür konu açtım
bu arada pink zeppelin bence sen süper bir powerliftersin bak benim 39 ay oldu sen 39.ayında rahat 180 kg basarsın beni geçersin 18 ayda 135 kg muazzam bence
hocam öyle düşünme ben senin benchte çok daha fazla ilerleyeceğine inanıyorum. 135 te takılır birden fırlar 155 e az takılır sonra bir anda uçarsın yukarılarapowerlifting tekniğini kullanmaya başlayınca 10 kg falan artırırsın diye düşünüyorum şu an aslında 180 yapabilecek potansiyelin var yani. ben 180'i göremem diye düşünüyorumağırlığımı 100 kiloya falan çıkarsam belki bir ihtimal ama daha fazla yağlanmak istemiyorum.
Dediginiz kişi sanırım brain Shaw oluyorbir tane strongman vardı. İlk deadliftinde 180 kg kaldırmış. Öncesinde rugby oynuyordu galiba.
LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam tam hatirlatamasam da brain Shaw diye biliyorum bir yarışmasında hakkında öyle bir şey soylemislerdi sanırım hatta hayatında hiç strongman tarzı çalışmadan cevresinin de onerileriyle girdiği ilk yarışmasını kazandı diye biliyorumbrian shaw basketbol ile başlamıştı diye hatırlıyorum ama belki o olabilir. muhtemelen eline ilk kez ağırlık aldığında 180 kg deadlift yapmıştırben aylarca squat çalıştıktan sonra yapabilmiştim.
Hocam bu deadlifti bi dahaki antrenmanda yandan da çeker misiniz formunuzu merak ettim destrapsız yapmayı planlamıştım ama tebeşirimi evde unutmuşum bu yüzden strap ile çektim , karşılığında da kemer takmadım:beklediğimden daha yavaştı ama yine de kolay hissettirdi. sonbaharın başlarında sakatlanmadan önce 235 ile max yapabilmiştim. şimdi kemerli ve mixed grip ile yine 235 çekebilirim diye düşünüyorum herhangi bir kaybım yok. plakalar pound cinsinden bu yüzden plakalar kilograma göre 8-10 kg daha ağır.
tamam çekince yollarım.formum kilitleme kısmı dışında olması gerektiği gibi diyebilirim. kilit kısmında kalçamı ileri itirmem ve hareketi tamamlamam gerekiyor şu an formumdaki nispeten eksik olan kısım o , kalçam kilitlendikten sonra üst vücudumla çekmeye devam ediyorum. belki diğer powerlifterlar gibi bacağıma bebek pudrası sürseydim işe yarayabilirdi , kilitlemeyi kolaylaştırır.Hocam bu deadlifti bi dahaki antrenmanda yandan da çeker misiniz formunuzu merak ettim de
aynen deneyeceğim teşekkürler ama işte ektomorf yapıda olmak da dezavantaj şu an bulk yapıyorum zaten 180 76 kilodayım 85 90 kiloya ulaşmya çalışcam bu kış ağır da çalışmaya gayret gösteriyorum tabipowerlifting'e dair en güzel şeylerden birisi alt vücudun iyi derecede büyümesi. quadricep ve postür zinciri dediğimiz bölgede ( hamstring - glute- spinal erector ) eksik kalmış olan vücutçulara tavsiyem low bar squat ( barın trapeze değil de arka omuza yerleştirilmesi , bu sayede %10-20 arası daha fazla ağırlık kaldırabilirsiniz ) ve conventional deadlift yapmaları.