bu depo işlemi sırasında alınan besinlerden gelen (yakılmyana kaloriler) fazla kaloriyi yağa çevirirken dopalayacağı yeri yağın cinsine (yani aldığı besinin yapısına göre) seçebiliyor.
Nasıl yani? Mesela pirinçten alınan kaloriler kalçaya, bulgurdan aldıklarını göbeğe mi gönderiyor?
ama ben bunu bilimsel olarak bir yerde ne okudum ne duydum ne çalışmasını gördüm.
Normaldir. Gördüm deseydiniz kaynak sorabilirdim.
umut arkadaşımıznda anoreksiya ya yakın olduğunu hiç düşünmüyorum.
1.85 boy, 59 kilo, kemikler tamamen ortada, testosteron seviyesi düşük, yüksek kilodan geldiği için tekrar kilo almak korkusuyla bu kiloyu korumaya çalışıyor...Ben doktor değilim, anoreksiyanin tam olarak kapsamına girip girmediğini bilemiyorum ama fotoğrafa bakar bakmaz aklıma gelen şey anoreksiya oldu ve bu kadar zayıfken hala kilo almaktan korkması psikolojisinin düzgün olmadığını zaten ispatlıyor. Bilimsel bir kanıt olmasa da yüz ifadesi de zaten benim için çok şeyin cevabı. Bu kadar düşük testosteron seviyesinde vücudun normal fonksiyonlarını idame ettirebilmesi zaten zor ve geç yara iyileşmesinden zaten Umut da bahsediyor. Düşük enerji, çabuk yorulma, bütün vücudu "ben besinsiz kaldım" diye bağırıyor. Sosyal sorunlar yaşadığından da şüphem yok. Peki bu anoreksiya tanımına girmiyor diyelim, bunun adı "dortlambaç" olsun. Adının ne olduğu önemli değil, bu adamın kilo alması lazım ve birkaç kilo değil, çok kilo alması lazım.
@
umut3504 , dile getirilme tarzını beğenmesen de eğer işine yarayacak bir şey duymak istiyorsan @
requ.'ya kulak ver. Sert söylese de doğru söylüyor. Kilonu korumaya değil kilo almaya ihtiyacın var. Gücünün, kuvvetinin yerine gelmesi, enerjinin artması, tekrar yaralarının normal hızda iyileşmeye başlaması buna bağlı. Soruna cevap vereyim, günlük kalori ihtiyacını aşmadığın sürece evet kilonu korursun. Şimdiki gibi bir deri bir kemik olursun. Şimdiki kadar enerjisiz, güçsüz, çabuk yorulan, moralsiz birisi olursun. Oysa kilo alırsan sağlık sorunların düzelir, enerjin, gücün artar ve emin ol sınava da daha düzgün hazırlanırsın. Şunu da ekleyeyim, umarım bunu agresif algılamazsın, normal bir kiloya gelince insanların sana daha saygı duyduklarını, her konuda daha çok yardımcı olduklarını rahatlıkla göreceksin. Kendine güvenin çok daha yükselecek, hayatın kolaylaştığını göreceksin. Buraya açtığın ilk konuda hacim almak istediğini söyledin, demek ki durumundan memnun değilsin. Kaldı ki memnun olsaydın da sadece yanılsama olurdu.