1 tane tavuk göğüsünde ne kadar protein var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raydenpr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Marketlerden banvitin filan plastik tabağında tavuk göğüsünü alıyoruz içinde 2 ve ya 3 parça et oluyor bu tavuk göğüsünün 1 tanesinde kaç tane protein var

kaç tane protein vardır? hmm güzel soru 100 gramlik tavuk için dusunelim 24ü bir protein molekülünün ağırlığına böl kaç adet protein olduğunu bulursun :D

genelde onların tek parçası 150-200gram falan oluyo. yani 36-48gram arası protein vardır. üstündeki gramaja parça sayısını böl işte

Arkadaşlar bunu şu şekilde tekrar soralım madem 100 gram pişmemiş tavuk göğüsünü suda haşlayıp yediğimizde kaç gram protein almış oluruz ? Bu konuya bilimsel bi açıklama getirecek arkadaşın elini öpeyim ya :) Herkes ayrı kafadan birsürü şey söylüyor? yok pişmiş ayrı,pişmemiş ayrı .v.s. Soru basit lütfen cevap verecekler bana kaynak göstersin "100 gram pişmemiş tavuk göğsünü kaynar suda haşlayıp yediğimizde vücudumuza kaç gram protein almış oluruz" ? Cevapları (kaynak göstererek) lütfen alayım.

Arkadaşlar bunu şu şekilde tekrar soralım madem 100 gram pişmemiş tavuk göğüsünü suda haşlayıp yediğimizde kaç gram protein almış oluruz ? Bu konuya bilimsel bi açıklama getirecek arkadaşın elini öpeyim ya :) Herkes ayrı kafadan birsürü şey söylüyor? yok pişmiş ayrı,pişmemiş ayrı .v.s. Soru basit lütfen cevap verecekler bana kaynak göstersin "100 gram pişmemiş tavuk göğsünü kaynar suda haşlayıp yediğimizde vücudumuza kaç gram protein almış oluruz" ? Cevapları (kaynak göstererek) lütfen alayım.
duyduğum en saçma soru bu.senin metabolizmana bağlı bunun kaç gramını sindireceği,ayrıca çiğ yiyemeyeceğine göre bunu bilsen de bişey değişmeyecek...uzun süre pişmediği veya yakılmadığı sürece protein değerini kaybedeceğini sanmıyorum.

duyduğum en saçma soru bu.senin metabolizmana bağlı bunun kaç gramını sindireceği,ayrıca çiğ yiyemeyeceğine göre bunu bilsen de bişey değişmeyecek...uzun süre pişmediği veya yakılmadığı sürece protein değerini kaybedeceğini sanmıyorum.
Soruyu tekrarlıyayım istersen kaç gram sindirebiliriz değil soru, kaç gram almış oluyoruz hani bu bi ölçme makinası varya onla ölçüldüğünde haşlanmış tavuk ne kadar protein barındırır kaçgr ? Kaç gramını sindiririz değil ? Anlatabildim umarım.

çok uzun süre pişmedikçe tavuğun kaybedecegi tek şey sudur. diyelim ki 100gr tavuk pişince 50gr oluyor. o 50gr tavuktaki protein miktarı pişmemişle aynı

Soruyu ya ben anlatamıyorum yada siz anlamıyorsunuz tekrar soruyorum ve örnek bi cevap veriyorum
Soru : "100 gram pişmemiş tavuk göğsünü kaynar suda haşlayıp yediğimizde vücudumuza kaç gram protein almış oluruz" ? Cevapları (kaynak göstererek) lütfen alayım. ?
Cevap şu şekilde olacak örneğin : 456 gr - kaynak : Tubitak, kaynak adresi : www.tubitak.com.tr.org./yusjsm/jsjsjds/osdodsk
Gibi bir cevap bekliyorum. Anlayan arkadaşlar lütfen.

http://fitnessvezayiflama.blogspot.com.tr/2011/05/en-ucuz-protein-yemegi.html

Buradan bakabilirsiniz.. Protein bar da bana kaldı :)[DOUBLEPOST=1412672151][/DOUBLEPOST]Tabi ne kadar bilimsel olduğu tartışılır
Bu sitedeki yazıyı kimin yazdığı bile belli değil hocam adı bile yazmıyor :) bu şekilde biçok sitede kaynak var ama hiçbirinde ben bilimsel bi açıklama yada araştırma sonucu birşey bir bilgi bulamadım. Lütfen konu hala güncel sağlam bilgi lazım ?

dostum pişince artmıyor ya. ya şimdi diyelim ki 100gr tavuk pişince 50gr oluyor icinde 35gr protein var. 100gr pisince agirligi 50gr oluyor ama protein degeri degismiyor. 100gr pismis tavuk = 200gr pismemis gibi adamlar pişmiş degerini yaziyor
umarim anlatabilmisimdir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı