bir sorum olacak. bu drop setler atıyorum lateralde 7.5 - 5 -2.5 yaptık drop set 12 şer tekrar her kiloda ardarda. bunu 3 kez mi yapacagım 1 kere mi ?[DOUBLEPOST=1392306266][/DOUBLEPOST]Tamamen izole, trapezin hiç etkilenmediği bir omuz egzersizi aklıma gelmiyor. Zaten anatomik olarak bu pek de mümkün görünmüyor. Omuz çalışmak için kolları illaki bir şekilde aşağıdan yukarı kaldırman gerekiyor. Bu safhada özellikle yan omuz egzersizlerinde illaki trapez çalışır.
Ancak trapezi harekete en az şekilde dahil etmek için tekrarlar nizami yapılmalı. Yana açışlarda kollar omuz seviyesinden yukarı kaldırılmamalı. Zaten egzersiz nizami yapılırsa bu olmaz. Bu şekilde dikkatli olunursa trapezlerin gelişimi dert edilecek kadar olmaz.
drop setleri bir kez mi yapacagız yoksa yanlarındaki sayı kadar mı ? örn: 3x12 lateral drop set te 1 kere agırlık düşürerek yaptık bunu 3 set mi yapmalı ?Barın aşağıya indirilmemesi omuzu iyi vurmaktan çok sakatlamamakla ilgili bir önlem. Arnold gibi genetiği olan bir adam bu şekilde çalıştığında sağlam kalabilir belki. Ya da eklemleri koruyacak diğer önlemlerle bunu yapmaya gerek kalmayabilir. Ama çoğu sporcu bu şekilde rotatorları koruyamıyor. Uzun süren ağrılar yüzünden omuzlarımızı çalıştıramassak da iri omuz başlarına sahip olamayız. İşin en garanti yolu barı fazla indirmemek. Daha fazla indirerek kası ekstra germek isteyenler, shoulder press makinası, dumbell pressi ya da military pressi tercih edebilirler.
orta ve ileri seviyeler için olan programda 5 hareket var peki bunları yapınca trapez de yeterince gelişir mi? yoksa dar tutuş row yaparak 6. hareketi de ekleyelim mi?
Öncelikle herkese iyi eğlenceler ben 6 aydır bu sporu yapıyorum ve sorum şu olacaktı abi ... Bu saydığın omuz hareketleri Setler+Tekrarlar her Vücut tipine uygunmudur ? Mesela ben ectoyum malesef :/
danismak istedigim bi konu var (pek konumuzla alakasi yok ama)
Antrenman ortalarinda (genelde biceps) kollarimi tam olarak acamamaya basliyorum bu normal mi sebebi nedir acaba cunku agrilara neden oluyor duz tuttukça kolumu
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
dumbell shoulder press ön omuz içindir. Onun yerine yapılacak hareketler ise military press, behind the neck press vb. kısaca "overhead press" varyasyonlarıdır. Ayrıca front raise de ön omuzu çalıştırır fakat ön omuz göğüs günü yeterince yorulduğu ve bir de overhead press uygulandığı için ön omuza bir de front raise çok ağır gelecektir ve overtraininge sebep olabilir.omuz başlarına top şekli vermede ve hacimlendirme konusunda; "dumbell shoulder press" hareketinin etkisi ne ölçüde geçerlidir arkadaşlar? bu konuda işe yarar mı?
bir de, shoulder press hareketi hangi başka omuz hareketinin muadili olup, yerine ikame edilebilir?
şimdiden teşekkürler.
dumbell shoulder press ön omuz içindir. Onun yerine yapılacak hareketler ise military press, behind the neck press vb. kısaca "overhead press" varyasyonlarıdır. Ayrıca front raise de ön omuzu çalıştırır fakat ön omuz göğüs günü yeterince yorulduğu ve bir de overhead press uygulandığı için ön omuza bir de front raise çok ağır gelecektir ve overtraininge sebep olabilir.
omuzu en geniş gösteren kısım yan omuzlardır. O yüzden asıl önemli hareketler lateral raise ve wide grip upright row'dur. Neck press ve shoulder press aynı şey zaten. Eğer bunlardan birini koyacaksan front raiseyi çıkar derim ben.
bend over dedigin bent over lateral raise degil mi?
şöyle daha iyi olur:
1 Lateral Raise
2 Upright Row
3 Shoulder Press
4 Bent Over Lateral Raise
estagfirullahtam olarak buyarından itibaren uygulamayı düşünüyorum. bakalım sonuçlar ne olacak.
![]()
çok çok teşekkürler dostum, eksik olma![]()
estagfirullahBenim kendi omuz programımda öyle zaten ben trapezi omuz günü girdigim için ek olarak bir de barbell shrug var. Yukarı yazdıgım aslında benim programım
![]()