faciaa
Üye
Benim anlamadigim seker kotu deniyor ama antreman sonrası alınıyor kilo yag yapmaz mi
LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
HTC One X+ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim anlamadigim seker kotu deniyor ama antreman sonrası alınıyor kilo yag yapmaz mi
LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba arkadaşlar. Isim geregi spor salonuna aksamlari gidiyorum. Ve spor bittiginde saat 22.00 oluyor. Amacim kilo vermek oldugu icin bu saatte spordan sonra ne yemeliyim. Sporda 1 saat kardio ve hafif kilo cok tekrar antrenman yapiyorum.
Benimde sporum 22-23 arası bitiyor.Kilo vermeye çalışıyorum.Spordan hemen sonra hafif antreman yaptıysam 1,ağır yaptıysam 2 kutu yarım yağlı çikolatalı süt içiyorum(Kaslarımın biten glikojen depolarını doldurmak ,kas yıkımını minimuma indirmek için). Hemen uyuyacaksam sadece yoğurt,uyumayacaksam 4 tane yumurta beyazı ya da tavuk göğüsü ve az miktar karbonhidrat alıyorum. Vücudun spordan sonra bu besinlere ihtiyacı var,gece olsada yemek yemeye çekinme.
Çikolata 1 kutu 2 kutu derken ? Bir kutu 50gr ise 2 kutu hatta bir bile hergün kilo verme dönemimde fazla gelebilir. Ne kadar yarım yağlı falan desek'de bunlarda 20-25gr yağ ve 30gr şeker mevcut, yanında getirdikleri kaloride cabası ve post workout için'de pek uygun sayılmaz sert ve katılar parçalanıp işlenmesi zaman alır.
Bana kalırsa çikolatayı çıkarıp onun yerine sıvı bir gıda ekleseniz üzüm suyu-elma suyu gibi daha iyi olur ve tavuğu ve yumurtayi'da aksatmayın, zira yediğiniz çikolatalarda 4 yumurta beyazı 150gr tavuk birazcık karb'dan çok daha fazla kalori,yağ,şeker ve çok daha az protein mevcut.
Tabi bu benim görüşüm ben bu işlerin uzmanı falan değilim burada öğrendiklerimi söylüyorum.
Edit.. Büyük fail olmuş yazıyı yeniden okurken fark ettim çikolata yerine çikolata'lı süt içtiğinizi yazmışsınız. Ben 2 paket çikolata yediğinizi sandim bu adam ne yapıyor diye düşündüm bir anda.![]()
bende düzelticektim sizi ama farketmişsinizçikolatalı süt çok favori bir spor sonrası besini,araştırabilirsiniz
![]()
Kendileri benimde favori ürünümdür, gerci kakao'dan yapılan her ürün benim favorim'dirancak içerisindeki yağ oranı yüzünden uzak durmaya çalışıyorum. Yarım yağlısını görmedim şuana kadar.
Ben antreman sonrası 150 gram kadar Lor peyniri ve domates biber yeşil soğanı karıştırıp baharatlayip yiyorum.. Ekmek yada başka bişey yemiyorum yanına. Bunla beraber soda içiyorum
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O zaman Ton balıklı salata ve yanına meyve suyu içmek lazım ama amacım önce yağ oranımi düşürmek ilk etapta.. Ama casein konusunda haklısınız bundan sonra Ton Balığı veya yumurta beyazı yerimCasein proteini gibi geç sindirilen bir protein iceren lor yerine(gerçi kimi insanlar içinde whey oldugunu da söylüyor) yumurta beyazı yesen,sodanin yerinede glikojen depolarini dolduracak basit şekerli bir icecek icsen daha iyi sonuclar alabilirsin.sodayı daha sonra da icebilirsin.
GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
O zaman Ton balıklı salata ve yanına meyve suyu içmek lazım ama amacım önce yağ oranımi düşürmek ilk etapta.. Ama casein konusunda haklısınız bundan sonra Ton Balığı veya yumurta beyazı yerim
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Pişmiş ağırlığı daha azdır. Çünkü kasaptan aldığın halinde su da var. Pişerken bir miktar su kaybı oluyor.ya ben 1 kg tavuk gogsu aliyorm 2 gune boluyorum ama 500 grami izgarada pisirince hic bana 500 gram gibi gelmiyor daha az gibi geliyor sanki ama kasapta bakinca tam 1 kg yani tartiyi mi ayarliyor acaba anlamadim
peki hangi haline göre hesaplıcaz o zaman?Pişmiş ağırlığı daha azdır. Çünkü kasaptan aldığın halinde su da var. Pişerken bir miktar su kaybı oluyor.![]()