İdman Sonrası Ne Yenmeli?

Amacim yağsız fit bir vücut kaslarin belirgin olduğu vucut , büyüme genisleme gibi amacim yok

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar. Isim geregi spor salonuna aksamlari gidiyorum. Ve spor bittiginde saat 22.00 oluyor. Amacim kilo vermek oldugu icin bu saatte spordan sonra ne yemeliyim. Sporda 1 saat kardio ve hafif kilo cok tekrar antrenman yapiyorum.

Benimde sporum 22-23 arası bitiyor.Kilo vermeye çalışıyorum.Spordan hemen sonra hafif antreman yaptıysam 1,ağır yaptıysam 2 kutu yarım yağlı çikolatalı süt içiyorum(Kaslarımın biten glikojen depolarını doldurmak ,kas yıkımını minimuma indirmek için). Hemen uyuyacaksam sadece yoğurt,uyumayacaksam 4 tane yumurta beyazı ya da tavuk göğüsü ve az miktar karbonhidrat alıyorum. Vücudun spordan sonra bu besinlere ihtiyacı var,gece olsada yemek yemeye çekinme.

Benimde sporum 22-23 arası bitiyor.Kilo vermeye çalışıyorum.Spordan hemen sonra hafif antreman yaptıysam 1,ağır yaptıysam 2 kutu yarım yağlı çikolatalı süt içiyorum(Kaslarımın biten glikojen depolarını doldurmak ,kas yıkımını minimuma indirmek için). Hemen uyuyacaksam sadece yoğurt,uyumayacaksam 4 tane yumurta beyazı ya da tavuk göğüsü ve az miktar karbonhidrat alıyorum. Vücudun spordan sonra bu besinlere ihtiyacı var,gece olsada yemek yemeye çekinme.

Çikolata 1 kutu 2 kutu derken ? Bir kutu 50gr ise 2 kutu hatta bir bile hergün kilo verme dönemimde fazla gelebilir. Ne kadar yarım yağlı falan desek'de bunlarda 20-25gr yağ ve 30gr şeker mevcut, yanında getirdikleri kaloride cabası ve post workout için'de pek uygun sayılmaz sert ve katılar parçalanıp işlenmesi zaman alır.

Bana kalırsa çikolatayı çıkarıp onun yerine sıvı bir gıda ekleseniz üzüm suyu-elma suyu gibi daha iyi olur ve tavuğu ve yumurtayi'da aksatmayın, zira yediğiniz çikolatalarda 4 yumurta beyazı 150gr tavuk birazcık karb'dan çok daha fazla kalori,yağ,şeker ve çok daha az protein mevcut.

Tabi bu benim görüşüm ben bu işlerin uzmanı falan değilim burada öğrendiklerimi söylüyorum.

Edit.. Büyük fail olmuş yazıyı yeniden okurken fark ettim çikolata yerine çikolata'lı süt içtiğinizi yazmışsınız. Ben 2 paket çikolata yediğinizi sandim bu adam ne yapıyor diye düşündüm bir anda. :D

Çikolata 1 kutu 2 kutu derken ? Bir kutu 50gr ise 2 kutu hatta bir bile hergün kilo verme dönemimde fazla gelebilir. Ne kadar yarım yağlı falan desek'de bunlarda 20-25gr yağ ve 30gr şeker mevcut, yanında getirdikleri kaloride cabası ve post workout için'de pek uygun sayılmaz sert ve katılar parçalanıp işlenmesi zaman alır.

Bana kalırsa çikolatayı çıkarıp onun yerine sıvı bir gıda ekleseniz üzüm suyu-elma suyu gibi daha iyi olur ve tavuğu ve yumurtayi'da aksatmayın, zira yediğiniz çikolatalarda 4 yumurta beyazı 150gr tavuk birazcık karb'dan çok daha fazla kalori,yağ,şeker ve çok daha az protein mevcut.

Tabi bu benim görüşüm ben bu işlerin uzmanı falan değilim burada öğrendiklerimi söylüyorum.

Edit.. Büyük fail olmuş yazıyı yeniden okurken fark ettim çikolata yerine çikolata'lı süt içtiğinizi yazmışsınız. Ben 2 paket çikolata yediğinizi sandim bu adam ne yapıyor diye düşündüm bir anda. :D

bende düzelticektim sizi ama farketmişsiniz :D çikolatalı süt çok favori bir spor sonrası besini,araştırabilirsiniz ;)

bende düzelticektim sizi ama farketmişsiniz :D çikolatalı süt çok favori bir spor sonrası besini,araştırabilirsiniz ;)

Kendileri benimde favori ürünümdür, gerci kakao'dan yapılan her ürün benim favorim'dir :D ancak içerisindeki yağ oranı yüzünden uzak durmaya çalışıyorum. Yarım yağlısını görmedim şuana kadar.

Kendileri benimde favori ürünümdür, gerci kakao'dan yapılan her ürün benim favorim'dir :D ancak içerisindeki yağ oranı yüzünden uzak durmaya çalışıyorum. Yarım yağlısını görmedim şuana kadar.

Çikolatalı sütlerin çoğu yarım yağlı.Ben bimdeki dost çikolatalı sütü alıyorum.İçinde renklendirici yok,yarım yağlı.Aynı şekilde SEK sütünkide yarım yağlı.Zaten ikisi aynı fabrikada üretiliyor diye biliyorum.Diğer ürünlerin çoğunda süt tozu var.Ülkerinki baya vitaminli ama tadını pek beğenmedim:D

Ben antreman sonrası 150 gram kadar Lor peyniri ve domates biber yeşil soğanı karıştırıp baharatlayip yiyorum.. Ekmek yada başka bişey yemiyorum yanına. Bunla beraber soda içiyorum

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben antreman sonrası 150 gram kadar Lor peyniri ve domates biber yeşil soğanı karıştırıp baharatlayip yiyorum.. Ekmek yada başka bişey yemiyorum yanına. Bunla beraber soda içiyorum

Casein proteini gibi geç sindirilen bir protein iceren lor yerine(gerçi kimi insanlar içinde whey oldugunu da söylüyor) yumurta beyazı yesen,sodanin yerinede glikojen depolarini dolduracak basit şekerli bir icecek icsen daha iyi sonuclar alabilirsin.sodayı daha sonra da icebilirsin.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Casein proteini gibi geç sindirilen bir protein iceren lor yerine(gerçi kimi insanlar içinde whey oldugunu da söylüyor) yumurta beyazı yesen,sodanin yerinede glikojen depolarini dolduracak basit şekerli bir icecek icsen daha iyi sonuclar alabilirsin.sodayı daha sonra da icebilirsin.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
O zaman Ton balıklı salata ve yanına meyve suyu içmek lazım ama amacım önce yağ oranımi düşürmek ilk etapta.. Ama casein konusunda haklısınız bundan sonra Ton Balığı veya yumurta beyazı yerim

diet dönemindeyim şimdi aklıma takılan şu oldu bu spor sonrası ve sabah kaltığımda almam gereken basit şeker %100 meyve suyu içicem (üzüm) ama bir bardak yeter mi ? birde spordan önce ağırlık idmanından önce yani 100 gram lapa kepekli bulgur yanında light ton balık spor sonrası ise meyve suyu protein tozu 1 saat sonrada hangi karbo almam lazım proteinle birlikte beyaz pirinç makarna gibi bir şey mi yoka yine esmer pirinç yada bulgur tarzı bir şey mi

Antremandan 2 3 saat öncesinde 150gr tavuk ve gramını bilmiyorum ama 5 yemek kaşığı yağsız tuzsuz pilav yiyorum. Antremandan 15 dk önce kreatin alıyorum
Antreman bittikten sonra 10 dk içerisinde nitrotech 1 buçuk ölçek alıyorum karnımın doyduğunu hissediyorum daha sonra gece meyve tüketiyorum 1 elma ya da muz. ( sabahları 5-6 tane yumurta beyazı ve peynir yiyorum)
öğlen ise ne yemek varsa az yiyorum

Antremanlarımı genelde akşam 19.00 ya da 20.00 sıralarında yaptığımdan antreman bitti mi saat epey geç oluyor ve ayrıca bir karbonhidrat almıyorum. Sizce bu zararlı mı?

174 boy 78 kilodayım. 3 aydır hiç kaçırmadan sürekli şekilde sporumu yapıyorum. ama 3 yıllık da geçmişim olduğundan altyapı sağlam.

Merhabalar; 6 7 aydır haftada 3 gün ağırlık antrenmanıma devam etmekteyim antrenman saatlerim 19.00-20.30 arası antrenmandan sonra ne yemeliyim? 6 kilo kadar fazlam var o yüzden kilo almak istemiyorum, ben genellikle antrenmandan sonra 200 gr kadar tavuk göğsü tüketiyorum yağsız bir şekilde birazda pirinç pilavı yiyorum, protein tozu kullanmıyorum ama ne kadar doğru bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Okuduğum kadarıyla meyve suyuda içmem gerekiyor. Nasıl bir kombinasyon izlemeliyim birde yediğim tavuğun gramı fazlamı yoksa iyi mi? Son olarak tavuk eti yemenin göğüs sarkıttığı söyleniyor ama hurafe mi gerçek mi bilemiyorum çok fazla duydum okudum bi sıkıntı olmasında kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Tavuk göğsü dışında başka ne önerirsiniz protein olarak? Biraz cahilim bu konuda kusura bakmayın. Teşekkür ederim.

O zaman Ton balıklı salata ve yanına meyve suyu içmek lazım ama amacım önce yağ oranımi düşürmek ilk etapta.. Ama casein konusunda haklısınız bundan sonra Ton Balığı veya yumurta beyazı yerim

Türkiye' de lor peynirleri peynir altı suyundan üretiliyor. Yani whey proteini.
Tavsiyem idman sonrası üzüm suyu(muz, jelibon da olur) + whey; 1,5 saat kadar sonra da tonbalıklı makarna tüketmeniz yönünde.
Tonbalığını da fazla tüketmemek gerek. Kanserojen maddeler içerebiliyor. Haftada 1-2 defadan fazla almamak faydanıza. Bu öğün için tavsiyem tavuk + bulgur yanına yeşillik brokoli vb. olabilir.
Gramajlarını hedefinize ve güncel durumunuza göre siz ayarlamalısınız.
Afiyet olsun.

ya ben 1 kg tavuk gogsu aliyorm 2 gune boluyorum ama 500 grami izgarada pisirince hic bana 500 gram gibi gelmiyor daha az gibi geliyor sanki ama kasapta bakinca tam 1 kg yani tartiyi mi ayarliyor acaba anlamadim

ya ben 1 kg tavuk gogsu aliyorm 2 gune boluyorum ama 500 grami izgarada pisirince hic bana 500 gram gibi gelmiyor daha az gibi geliyor sanki ama kasapta bakinca tam 1 kg yani tartiyi mi ayarliyor acaba anlamadim
Pişmiş ağırlığı daha azdır. Çünkü kasaptan aldığın halinde su da var. Pişerken bir miktar su kaybı oluyor.;)

Yaş 19, kilo 63, boy 178. Vücudumun üst kısmı yağsız fakat bacak basen kalça bölgeleri yağlı. Hacim kazanmak için 2 aydır salona gidiyorum. Beslenmem genel olarak su şekilde ;
Kalkar kalkmaz bir adet muz
Yarım saat sonra kahvaltı;
4 yumurta beyazı iki sarısının içine 100 gr lor atıp yağsız omlet yapıyorum. 3-4 zeytin, yağsız beyaz peynir yeşil çay ve üç dilim uno sofra ekmeğiyle kahvaltıyı bitiriyorum.
Ara öğün olarak bir avuç kuru üzüm veya fındık..
Spordan bir buçuk saat önce bir tabak bulgur pilavı yanına yogurt sebze yiyorum. Spordan hemen sonra çikolatalı süt, yarım saat sonra da yine bir tabak bulgur üç yumurta beyazi ve bir adet haşlanmış tavuk göğsü yiyorum. Yatana kadar arada yine meyve yerim. Gece yatmadan önce 50 gr yağsız beyaz peynir yiyorum.
Yorumlarsaniz sevinirim :)

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

klasik olacak belki ama bir sorum var. karın ve bel bölgesinde ki yağları yakmak için karbonhidratı kesmeli miyiz? örneğin, 1.80 boyum var ve 72 kiloyum. %12 de yağ oranım var. sabahları yulaf ezmesi yerim her gün ve yumurta falan işte. Öğlen ise sırf protein alırım ama ara öğünün de 2 dilim premium çavdar ekmeğinin arasına light ton balığı koyup yiyorum. akşam da klasik ev yemeği yerim. Cla da kullanmama rağmen karında ki o kalın deriden kurtulamadım. sabah ve ara öğünde aldığım karbonhidratı kesmeli miyim? bir de p90x3 yapıyorum, hergün yarım saat sürüyor. sonrasında ve öncesinde protein alıyorum ama antreman sonrası bir de üzüm suyu içiyorum fakat antreman sonrası genelde yemek yemiyorum. yeterli mi acaba bu beslenme?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back
Yukarı