İdman Sonrası Ne Yenmeli?

1 saat degil,30dk sonra yemen yeterli olacaktir.antremandan sonra aldigin seker yıkımı durduracaktir. Vucut yemekten sonra 3 saat boyunca protein salgilamaya devam eder. Antremandan sonra kaslarin proteinsiz kalmaz.yeni baslayan biri oldugun icin cok etkilenmezsin. İleri seviyede bir sporcu olsaydin,kas kütlenin miktarına oranla daha cok etkilenebilirdin ve bu sebeple protein tozu kullanman gerekebilirdi. İcin rahat olsun.spordan sonra al sekerini,30dk sonrada proteinli bir yemek ye,keyfine bak ;)

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
çok teşekkür ederim çok aydınlatıcıydı. Bu arada ben boyuma göre zayıfım karbonhidrat tozu kullanmayı düşünüyorum onuda mı bir yıl sonra kullanmaya başlym whey ile beraber ?daha erken kullanmak istiyorum çünkü yaklaşık 15kg eksiğim var

neden bir yil beklemen gerekiyor ) idmana da bir yil sonra basla ne kaybedersin yani anlican spor yapmaya basladinmi proteinde kullanirsin karbonhidratta ama karbonhidrat her seyden herzaman bulabilirsin ama yemek yeme sikintin var zamanin yok kullan yemek yemen normalse 5-6 ogun gibi yiyebiliyorsan bosa para harcabis olursun tabi birde asiri karbonhidrat ve asiri yaglanma soz konusu onun icin aldigin degerleri bil yeter ve her ogun 30 gr proteini gecme bu yeterliir !!

Arkadaşlar merhaba. Ben 2 gündür fitness yapıyorum 176 boya 67 kiloyum kollarım çok zayıf ve iştah sorunu çekiyorum. İdmandan önce ve sonra neler yemeliyim? Ayrıntılı anlatır mısınız? Forumda şeker ihtiyacı konusu falanda gördüm hem protein karbonhidrat olarak hem de şeker konusunda antrenmandan çıktıktan sonra ne yemeliyim?

Arkadaşlar merhaba. Ben 2 gündür fitness yapıyorum 176 boya 67 kiloyum kollarım çok zayıf ve iştah sorunu çekiyorum. İdmandan önce ve sonra neler yemeliyim? Ayrıntılı anlatır mısınız? Forumda şeker ihtiyacı konusu falanda gördüm hem protein karbonhidrat olarak hem de şeker konusunda antrenmandan çıktıktan sonra ne yemeliyim?
su anda ne istersen onu ye sadece aksamlari sekerli tatliya fazla yuklenme yeter once bi miden buyusun vucudun buyur )) idman oncesi 2 saat once makarna pilav yaninda tavuk et yumurta eger idmana yarimsaat kala kuru uzum ve varsa protein tozu yada amino asit sonrasinda gene pilav makarna tarzi muz kuru uzum protein amino ve 1.5 -2 saat sonrA gene yemek ye ne istersen ok boyle basla ilerledikce bilgin de ilerler neler yapman gerektiginide ogrenirsin kolay gelsin !! eger olculu istiyorsan beslenmeyi kilo basina 1/5 protein 6-8 gram karbonhidrat alican !! proteini 30 grami gecme ogun basina karbonhirat da sabahtan yuksek aksama dogru kucult gramaji idmandan sonra yani !!

Arkadaslar benim boyum 180 kilom 68 ama vucudumda yag var hala yuzde 17 gibi bir oran ne yapacağımı bilemiyirum ,yesem yaglanacagim diye korkuyorum yemesem kas gelisimi saglayamiyoum , ozellikle su ant sonrasi seker konusu bende yaglanmaya sebep olur mu ve nasıl bir besleme önerirsiniz bu konuda uzman olanlar

Konuyu baştan sona okudum ama yağ yakma döneminde antrenman sonrası üzüm suyu, içmeli mi yoksa içmemeli miyim, çelişkiye düştüm.

antrenmanımı sert bir şekilde yaptıktan sonra 1 adet orta boy olgun olmayan muz ve 25 gram whey protein ve 5 gram glutamin alıyorum. (suyla birlikte) ortalama 1 saat sonra da beyaz pirinç ve tavuk göğsü bol yeşillikle ve yanında 150 gram civarı yoğurt tüketiyorum.

Sy
"Antreman sonrası süt içmek çok anlamsız olur. Cunku sutun sindirimi epey zaman alır. Genellikle antreman sonrasında kana hızlı karısan karbohidrat ve protein kaynakları alınmalıdır.

Sindirim açısından whey protein ( peynir altı suyu ) proteinin cok hızlı sentezlenmesınden dolayı antreman sonrası hemen alınmalıdır.

sekerli urunler icin en iyi zman Antreman sonrasıdır. kortizol hormonunun etkinliğinin yok olması icin ve insulin hormonunun yukselerek mevcut seker ve sentez edilen amino asitleri kas glikojen depolarına ve mevcut parcalanan kas liflerinin onarılması açısından alınması gerekiyor.

Mıktarı abartmamak elzemdir. Antreman sonrası alınabilecek en iyi enerji kaynağı ise glikozdur.

Eğer alınabiliyorsa türklokumuda aynı islevi görecektir."

Söylenenlerin büyük kısmı doğru; fakat birkaç düzeltme yapmak istiyorum.

Öncelikle antrenmandan hemen sonra protein tozu içilmemeli.

İlk önce sıvı halde bir basit karbonhidrat alınamlı, üzüm suyu gibi.

Asla ve asla katı bir şeker türü tüketmeyin. Lokum çok yanlış bir örnek olmuş burada.

Antrenman sonrası vücudu beslemeye çalışan kanı alıp midenize yollamış olursunuz. Bu hiç istemeyeceğiniz birşey.

Karbonhidrat alımından 20-30 dakika sonra ise protein tozu alınabilir.
Syn. Sleepy forumda gezinirken yazina denk geldim acaba suya katilan çay şekerinin ne kadar miktara ne kadar şeker olacağını belirtirmisin[DOUBLEPOST=1407633060][/DOUBLEPOST]Sayfalardir okuyorum biri sevabina üzüm suyu yerine ant. Sonrasi daha maliyetsiZ ne alabilirim soyleyebilir mi

Son düzenleme:
Merhabalar ben 15 yaşındayım. Spor salonuna gitmekteyim orada bana idmandan sonra bol protein almamı söylüyorlar idman sonra neler yiyim söylerseniz çok sevinirim kolay eglsin iyi çalışmalar
(bu arada yasımın ufak olması sebebiyle ilaç kullanmıyorum )

Pek tecrübem olmadığıni baştan belirtmek isterim ama suplementler ilaç değildir söylemeden yapmayacağım. Daha yeni olduğun için suplement kullanmana su an gerek yok diye düşünüyorum. Beslenmeye gelince foruda bununla ilgili bir cok yazı mevcut arattirarak bulabilirsin. Kolay gelsin

Antreman sonrasi iso whey+creatine
Ardindan karbonhidrat icecegi (uzum suyu vs mevye orani %50 nin uzerinde olan bi marka)
Muz
45-60 dk sonra tavuk gogsu

Jay cutlerin aynisini yapiyorsan yanlis yapiyorsun. Neden dersen hemen anlatayim. Simdi Jay cutler 130kg lik off sezonluk adamcik. Bu adamin bir porsiyon protein ihtiyaci 50-60gram. genelde 50gram ok dir cünkü mesela günther 50gram aldigini söylüyor ve fazla aldiginda degisen hic bir sey olmadigini Muscle fitness de yazmis. Fazla alinca vücut onu atuiyormus kullanmiyormus.

Antremandan 1-2 saat önce söyle güzel bir bol proteinli ve bol bol k.hidratli yiyecek alirsin.
Antremandan 15 dakika önce Aminoasit tabletleri alirsin eger yoksa sorun degil .
Antremandan hemen sonra protein tozu alirsin(toplam 35gram protein olsun) Ha bu arada Whey Protein ISolat yada Protein MIX olsun söyle biyolojik degeri 105 ile 127 lerde gezen bir deger.
Antremandan 1 saat sonrada proteinli ve k.hidratlai bir yemek yersin ve o günü mükemmel bir sekilde tamamlarsin.

(Sakin yemekleri 15-25 dakika kala yeme . En önemlisi antremandan sonra yemektir. Ona daha cok önem ver ve saglam proteinleri antremandan sonra mutlaka al.)

Bende antremandan hemen sonra optimum gold whey içiyorum alşam21:30 gibide evde oluyorum tavuk göğsü veya bakliyat tarzı şeyler yiyorum ve en az 4 bardak çay içiyorum yanındada yulaflı bisküvi yiyorum şeker krizine girdiğim için bilmiyorum doğrumu yapıyorum yağ yakmak istiyorum ne yapmalıyım??

Back
Yukarı