Beslenme Konusunda Tavsiyeler

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Fitness a başladım 1 ay gittim salonda sorun oldu başka yere taşındı 1 ay içerisinde 12 kilo verdim 12 kilo verdiğim günlerin en son haftası L cartinin yağ yakıcı mango aromalıları olanlardan idman öncesi içtim beslenmeme kendi çapımda dikkat ettim şimdi salon tekrar açıldı 1 ay ara vermiştim 3 kilo almışım 112.3 kiloydum 12 kilo vermiştim 100 kiloya düşmüştüm 103 üm şuanda. Şuandaki beslenme şeklim;

Kesinlikle 8 saat uyku uyuyorum ne az ne daha çok.

Sabah kahvaltısınında beyaz peynir 1 dilim kepek ekmeği 4-5 adet zeytin 1 domates ve şeker ilavesiz 1 bardak karışık meyve suyu(saat 12:00)

Saat 14.30 - 15.00 gibi sebze yemeği light yoğurt turp ve domates tarzında besleniyorum(tavuk göğsü ızgara yada haşlama olabiliyor bazı günler)

Saat 17.00 meyve yiyorum yada süt filan içiyorum kalori içermeyen şeylerle besleniyorum.

Saat 18.00 - 19.00 gibi spora başlayıp 3 veya 3 buçuk saat süren idman bitişinde eve geldiğimde yoğurt yada salata yada sebze yemeği varsa çok az bi şekilde yiyorum

Fitness çalışma programım;

Kilom: 103 kg
Boyum: 1.78 cm
Yaş: 20

20-30 dk aralığında cross
20 dakika bisiklet
30 dakika bazen 40 dakika olabiliyor band da program 7 level 10
50x4 abdominal 22.5 kg
20x10 butterfly 22.5 kg
20x10 göğüs(aletin ismini unuttum ) 22.5 kg
50x4 sırt 22.5 kg
40x3 diz çekme
100x3 sopa
100x3 dumbel ile sağa sola eğilip kalkıyoruz ismini unuttum hareketin


Çalıştığım şekil bu sadece bunları yapıyorum şuanda bu arada yağ yakıcı kullanmıyorum bu hafta alıcam bakalım beslenmemde ve programımıda bir sorun varmı acaba?
 
Supersetli calıştığım gogus - sırt günü antrenman sonuna doğru şekerim fazlasıyla düşüyor. Göz kararması ve halsizlik bi anda belli ediyo.

Ant günleri 250-300 gr arası karbonhidrat tüketiyorum, ant 2 saat once 100 gr yulaf, ant yarım saat önce 45 gr carbopure, ant sonrası 250 ml üzüm suyu ve 45 gr carbopure..

Gogus- sırt antrenmanım

Incline bench press 3x 12 10 8
Rowing (ikisi supersetli) 3x 12 10 8

Incline fly 3x 12 10 8

Bench press 3x 12 10 8
Pull down (ikisi supersetli) 3x 12 10 8

Pactoral machine 3x 12 10 8
Barbell rowing (supersetli) 3x 12 10 8

Barfiks 3x max

250-300 gr karbonun iyi oldugunu dusunuyorum, acaba ant sırasında kan sekerim neden dusuyo? Bunu onlemek icin ant sırasında basit seker mi tüketiyim? Üzümsuyu ya da powerrade falan?
 
Arkadaşlar şuan haftada iki gün vg yapıyorum.Ama vejeteryanım hayvansal ürün olarak et ve yumurta tüketmiyorum, peynir,yoğurt,süt vs. yiyiyorum.Her gün balık yağı,multivitamin,b12 kullanıyorum ayrıca hardline pro gainer siparişi verdim kilo almak için acaba bu şekilde beslenip sporuma devam etmemde bir sıkıntı varmıdır ?
Birde daha önce kan sayımı yaptırdığım doktor değerlerin iyi olduğunu söylemişti.Acaba yeterli beslenip beslenmediği kan testi yeterli olur mu ?Yoksa başka testlere ihtiyacım var mı ?
 
Son düzenleme:
Ben spora yeni basladım diyebilirim merak ettigim bi soru var bu işi yaparken ne kadar yag almamız gerekiyor yagla kasın ters orantıda oldugunu duydum bu dogrumu yada dogru olan ne ?
 
Arkadaslar badem,ceviz ici ve findigi ara ogunlerde yiyebilirmiyiz yag yakmak icin bunlardaki yaglara ihtiyac varmis ama nasil olacak ben anlamadim yardimlarinizi bekliyorum tesekkur ederim
 
Ne lapası ne de yağlısı pirinç yerine az zeytinyağlı bulgur pilavı tavsiye ederim. Karbonhidrat ihtiyacınız için. Pirinçten her zaman uzak durun derim. Beyaz şeker yemekten farkı yok pirincin. Basit karbpnhidrat olduğundan vücutta direkt yağ olarak depolanır lapa dahi olsa. Kaldı ki doğal yağlar testosteron üretmek için ihtiyaçtır. Bu sebeple zeytinyağlı bulgur pilavı uygundur bodybuilding yapan sporcular için.
 
Arkadşlar ton balıklarını yumurtayı pilav makarna falan idmanlardan önce mi yiyeceğiz sonramı??Birde makarnayı yaparken salça felan atarsak yağ oranı yüksek oluyor.Makarna nasıl yapacağız???
 
arkadaşlar yaşım 34 vücut geliştirmeye yeni başladım, beslenme ile ilgili tavsiyeleriniz nelerdir. sizce direk protein tozu takviyesi kullanmalı mıyım? yaşım gereği takviye ihtiyacı daha fazla mı olur?

beslenme ve ağırlık programın var mı? yoksa oluştur varsa paylaş. Kilon boyun ölçülerin ne bilmiyorsan ölç. Biliyorsan paylaş. Hedefin amacın ne? Yoksa oluştur. Varsa paylaş.
 
elinize sağlık,
benim sormak istediğim ben 5.ayıma girdim. protein hem antreman öncesi ve sonrası alıyordum. bazı yazılarda yemekten sonrada alınabildiğini okudum. beslenme sırasında günlük protein kulanımı nasıl olmalıdır.
 
elinize sağlık,
benim sormak istediğim ben 5.ayıma girdim. protein hem antreman öncesi ve sonrası alıyordum. bazı yazılarda yemekten sonrada alınabildiğini okudum. beslenme sırasında günlük protein kulanımı nasıl olmalıdır.

Günlük protein ihtiyacini biliyorsan ve bunu dogall yollardan alabiliyorsan protein tozunu(sanirim bunu kastediyorsun protein demekle)sadece antremman sonrasi alman yeterli olucaktir ki oda olmazsa olmaz degildir.Protein tozlari bir ek besindir bu ne demek?ilave besin demek bunu almis oldugun bir ana yemegin üstüne ilave etmenin bir manasi olurmu?????
 
Ne lapası ne de yağlısı pirinç yerine az zeytinyağlı bulgur pilavı tavsiye ederim. Karbonhidrat ihtiyacınız için. Pirinçten her zaman uzak durun derim. Beyaz şeker yemekten farkı yok pirincin. Basit karbpnhidrat olduğundan vücutta direkt yağ olarak depolanır lapa dahi olsa. Kaldı ki doğal yağlar testosteron üretmek için ihtiyaçtır. Bu sebeple zeytinyağlı bulgur pilavı uygundur bodybuilding yapan sporcular için.
Kesinlikle katılıyorum. Ben de oyle yapıyorum. Pirinç insulini bir anda yükseltiyor ve bu da vücutta yağ depolanmasını arttırıyor. Fark ettiyseniz pilav yedikten sonra cok geçmeden acıkırız :D pilavda bulgur , makarnada kepekli tercih etmemiz lazım. Yulaf da sabah öğünlerinde cok iyi geliyor.
 
Arkadadlar bir sey sormak istiyorum bn normalde acikmam ayriva onceden kilo almaya calistigim icin baya pilav yiyordum ve cidden yag olustu gobekte kolda felan simdi bunlari vermek istiyorum neredeyse hic karbongidrat tuketmiyorum pilav makarna patates ekmek seker un vs sadece hafta ici okula ekmek arasi bir seyler goturuyorum bunun disinda gine 3 4 ogun boyunca sut iciyorum antrenmandan once meyve ve sut antrenmandan sonra da ayni sekilde sizce dogru bir beslenme sekli midir

GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Arkadaslar merhaba. Daha onceden bi kac ay spor yapmisligim var. Fakat spor yaparken adam akilli bi diyet uygulamadim. Sadece yemeklerden kistim. Pilav ekmek makarna pasta borek gibi seyler yemedim. Simdi ise uzun bi aradan sonra spora geri donuyorum fakat bu sefer diyet uyguluyacagim. Ve is yerime yemegimi kendim goturucegim.
Fakat benim nasil bi yemek duzeni yapma hakkinda net bi bilgim yok. Gunlerdir karistiriyorum yazilari ama tatmin edici bi yanit bulamadim o yuzden araniza katildim.

Oncelikle boyum 1.81 kilom 97 98.

Kendim gecen gun bi alisveris yaptim bunlardan hangilerini yemeliyim hangilerini yememeliyim yardimci olun lutfen. Yada siz bana en uygun diyeti soyleyin.

Sabahlari yemek icin eti'nin kahvaltilik yulafi var onu aldim sutle karistirip iki yumurta beyazini ve bir sarisini, yarim yagli peynirle birlikte bir dilim cavdar ekmegini yiyecegim.

Oglen ise evde hazirlamis oldugum yarim kilo tavuk ve pirinc lapasini yiyecegim.

Daha sonra oglenden biraktigim tavuk ve pilavimi saat 4 gibi yiyip 1 saat sonra yag yakicimi icip saat 5 bucuk gibi sporuma basliyacagim.

zayiflamak istiyorum ve ayni zamanda kas yapmakta. Bunun icin benim yaptigim program uygun mudur. Benim anlamadigim nokta; Yani tavuk agirlikli mi beslenmem gerekiyo. Bu bende kilo yapmaz mi ? Simdiden cevaplariniz icin tesekkur ederim. Ayrica bir sorum daha var is yerimdeki fitness salonunda calisacagim fakat ordaki aletler biraz eski ve bisiklet yok. Oturmali bisikletlerden var ve eliptic var. Bunlar kosu bandina destekleyici kardiyo saglar mi bana ?
 
Merhabalar.
2,5 aydır spor yapıyorum. Bir dönem l carnitine kullandım. Faydası yok diye düşünüyordum fakat bıraktıktan sonra farkettim ki kendimi spor esnasında ve sonrasında yorgun hissetmeye başladım. Kaldırdığım ağırlıkta çok gelmeye başladı. Göbek bölgemde hala yağlanma var. Bu sebepten gıda tüketme konusunda çok titizim. Proteini bile çok gönüllü yemem. Farkettimki enerji takviyesine ihtiyacım var. Spor saat 6 7 8 civarlarinda yapıyorum. Öncesinde ve sonrasında ne yemeliyim. Spor esnasinda enerji ihtiyacımi nasıl karsilarim?
Saygılar

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Merhabalar.
2,5 aydır spor yapıyorum. Bir dönem l carnitine kullandım. Faydası yok diye düşünüyordum fakat bıraktıktan sonra farkettim ki kendimi spor esnasında ve sonrasında yorgun hissetmeye başladım. Kaldırdığım ağırlıkta çok gelmeye başladı. Göbek bölgemde hala yağlanma var. Bu sebepten gıda tüketme konusunda çok titizim. Proteini bile çok gönüllü yemem. Farkettimki enerji takviyesine ihtiyacım var. Spor saat 6 7 8 civarlarinda yapıyorum. Öncesinde ve sonrasında ne yemeliyim. Spor esnasinda enerji ihtiyacımi nasıl karsilarim?
Saygılar

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba;

İdmandan önce, komplex karbonhidratlı bir öğün oluşturmalısın ki idman sırasında ihtiyacın olan enerjiyi o sayede alabilesin. Yulaf ezmesi sitede ve bir çok yerde okuduğun üzere kesinlikle çok iyi bir komplex karbonhidrat kaynağıdır. Düşük glisemik indeksi sayesinde kana yavaş yavaş karışır ve şekerini dengeli tutacağı için enerjin yerinde olacaktır sürekli.Ayrıca idmandan yarım saat önce şekersiz sert bir bardak kahve de yağ yakımı adına iyi gelecektir.Yağ yakımı sırasında karbonhidrattan kaçıyor olabilirsin fakat önemli olan karbonhidratın kalitesi (komplex karbonhidrat olmalı), tüketilen miktarı ve tüketinlen zamanıdır.Günü mesela 5 öğüne bölüyorsan, 5.öğününde yani son öğününde kesinlikle karbonhidrata yer vermemeye çalışmalısın ve mümkün olduğunca son öğününü geç saatlere bırakmamalısın...
 
Gün genelde 2 öğün geçiyor. Sabahları yulaf ezmesi ve yumurta ile, spor sonrası et türü protein ağırlıklı besleneyim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Gün genelde 2 öğün geçiyor. Sabahları yulaf ezmesi ve yumurta ile, spor sonrası et türü protein ağırlıklı besleneyim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beslenmen çok yetersiz bu şekilde yağdan çok kas kaybedersin, bir süre sonra kilo vermende durur.Kendine düzgün bir beslenme programı edinmelsin...
 
Back
Yukarı