Balık Mevsimi Açıldı - Hamsinin Detaylı Besin Değerleri

BeachBoy

Üye
resim-159081.jpg



hamsi.jpg


Hamsinin Yararları: Karadeniz Bölgesi’nde yaşayan insanların en ideal besin Maddesi olan hamsinin yağda eriyen A ve D vitaminleri yönünden oldukça zengin bir besindir. Kas ve karaciğeri B, B1 (Tiamin), B2 (Riboflavin), Nikotinikritasit, B6 (Pridoksin), Pantotenikasit, B12 (Kobalamin) ve D vitaminleri için önemli bir kaynaktır. Hamsi etinde yüksek miktarda sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum, iyot ve fosfor bulunmaktadır. Bu minerallerden Kalsiyum ve Magnezyum kemik ve dişlerin gelişiminde önemli rol oynadıklarından bebek ve çocukların hamsi yemesi önem arz etmektedir.

Hamside bulunan Omega-3 yağ asitlerinin kandaki kolesterolü, trigliseridi ve kan basıncını düşürerek, kalp sağlığını koruyucu etkisi ile günümüzde en fazla tercih edilmesi gereken besin maddesidir.

Yağsız Izgara Hamsi İçin Değereler Yukarıdadır:
 

Eklentiler

  • 1.jpg
    1.jpg
    48,9 KB · Görüntüleme: 891
  • 2.jpg
    2.jpg
    52,9 KB · Görüntüleme: 743
  • 3.jpg
    3.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 667
  • 4.jpg
    4.jpg
    40,2 KB · Görüntüleme: 649
  • 5.jpg
    5.jpg
    34 KB · Görüntüleme: 639
Levrek gibisi yok :D biraz pahalı oluyo ama sezonunda, çok kaliteli ve tazeden de öte levrekler ucuza alınabiliyor. Gerçekten güzel bi salata ile, fırında defne yaprağı ile pişirilince tadından yenmeyen bi balık bence. hamsi felan etsiz kuru kuru oluyo. Levrek, lüfer,çinekop,çupra vs daha etli ve bence taze olunca mükemmel bi akşam yemeği.
(balık muhabbeti görünce konudan saptım ) hamsi de candır hayattır :P
 
Levrek gibisi yok :D biraz pahalı oluyo ama sezonunda, çok kaliteli ve tazeden de öte levrekler ucuza alınabiliyor. Gerçekten güzel bi salata ile, fırında defne yaprağı ile pişirilince tadından yenmeyen bi balık bence. hamsi felan etsiz kuru kuru oluyo. Levrek, lüfer,çinekop,çupra vs daha etli ve bence taze olunca mükemmel bi akşam yemeği.
(balık muhabbeti görünce konudan saptım ) hamsi de candır hayattır :P

Levrekte iyi balık ama bizim (Lazlar) için hamsi bir yana dünya bir yana. thums:
 
100 gram hamsi 20 gr protein 6 gr yağ içeriyormuş. ton balığında ise bu durum 100de 24 gr protein 8 gram yağ. ton balığının 2 li konservesi 4.75, hamsinin kilosu 7, 100 gr ı 0.7 lira yapıyor. fiyat olarak epey avantajlı tabi. (gerçi kılçık filan hesaba katılırsa 1 lira diyelim hadi). yani 200 gr hamsi, 200gr ton balığına göre bize tek seferde 2.75 lira kazanç sağlıyor. bu bakıma hem fiyat avantajı, hem de protein içeriği olarak yakın olması sebebiyle çok değerli bir alternatiftir hamsi.
 
Son düzenleme:
100 gram hamsi 20 gr protein 6 gr yağ içeriyormuş. ton balığında ise bu durum 100de 24 gr protein 8 gram yağ. ton balığının 2 li konservesi 4.75, hamsinin kilosu 7, 100 gr ı 0.7 lira yapıyor. fiyat olarak epey avantajlı tabi. (gerçi kılçık filan hesaba katılırsa 1 lira diyelim hadi). yani 200 gr hamsi, 200gr ton balığına göre bize tek seferde 2.75 lira kazanç sağlıyor. bu bakıma hem fiyat avantajı, hem de protein içeriği olarak yakın olması sebebiyle çok değerli bir alternatiftir hamsi.


ama ton balığının pratikliğini ve kullanım hızını hesaba katarsan bi çok kişi 2.75 lirayı rahatça gözden çıkartır. Çünkü hamsinin pişirme şekli, kızartması,ızgara yapması ortalığın kirlenmesi, zaman harcanması, bulaşığı, ayıklaması,pişirirken kokması vs vs
ayrıca pişirirken de en az 2.75 liralık giderin olur :D
Tabiki çok güzel bi alternatif hamsi, ama genel olarak düşünülünce hiç de mantıklı değil sürekli balık pişirmek için uğraşmak. Spordan sonra gelip 1 adet ton balığı açıp , hemen yiyip , sonra dışarı çıkmak daha kolay gibi :P
 
ama ton balığının pratikliğini ve kullanım hızını hesaba katarsan bi çok kişi 2.75 lirayı rahatça gözden çıkartır. Çünkü hamsinin pişirme şekli, kızartması,ızgara yapması ortalığın kirlenmesi, zaman harcanması, bulaşığı, ayıklaması,pişirirken kokması vs vs
ayrıca pişirirken de en az 2.75 liralık giderin olur :D
Tabiki çok güzel bi alternatif hamsi, ama genel olarak düşünülünce hiç de mantıklı değil sürekli balık pişirmek için uğraşmak. Spordan sonra gelip 1 adet ton balığı açıp , hemen yiyip , sonra dışarı çıkmak daha kolay gibi :P

yani tabi o saydığın noktalar epey zahmet istiyor :D ancak şu var ben her gün ton balığı yiyorum mesela. ayda yaklaşık 80 lira masraf oluyor. tadı çok güzel ama bazı alternatifler üretmek lazım buna. hem para sıkıntısı olmasa bile insan her gün aynı şeyleri yemekten bıkıyor bir süre sonra.
 
Tabiki sürekli ton balığı yemek de zararlı. Hatırladığım kadarıyla vücutta cıva birikimine sebep oluyormuş ton balığı aşırı tüketimi.(yanlış da hatırlıyo olabilirim). Ben de sürekli değiştiriyorum tükettiğim balık türlerini. Farklı tip balıklar hem damak zevki için hem de sağlık için daha iyi. Taze balık ile hazır bi yiyecek olan ton balığını kıyaslamak garip geldi :D
 
Tabiki sürekli ton balığı yemek de zararlı. Hatırladığım kadarıyla vücutta cıva birikimine sebep oluyormuş ton balığı aşırı tüketimi.(yanlış da hatırlıyo olabilirim). Ben de sürekli değiştiriyorum tükettiğim balık türlerini. Farklı tip balıklar hem damak zevki için hem de sağlık için daha iyi. Taze balık ile hazır bi yiyecek olan ton balığını kıyaslamak garip geldi :D

dediğin doğru o yüzden ara ara kesiyorum zaten. 4 ay hiç dokunmadım mesela, bu ayı full ton balığı ile geçiriyorum. sonraki ay haftada 4-5 ayarında tutacağım. bir de şunu soracağım hamsi tava-buğulama vb şekilde yendiğinde aldığımız yağ oranı da artıyor herhalde, bunu asgariye indirme şansımız ne?
 
Haberlerden gördüğümüz kadarıyla Trabzonda kilosunun 1 lira olduğu düşünülürse, eğer Trabzon da olsam ne tavuk ne ton balığı ne de kırmızı et her gün hamsi yerim. Hiç denemedim ama haşlar yine yerim. Fırında ızgara yapar yine yerim. Tavada kızartır yine yerim. Biraz açgözlülük yapmış olabilirim ama 1 lira ve 100 gr mında 20 gr protein.
 
ben kılçıklarıyla birlikte yiyorum, iyi oldu protein değerini öğrendiğim
 
Back
Yukarı