Yulaf Yedikten Sonra İshal Olmak

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve TürkYurdu tarafından 24 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    Herkese iyi akşamlar,
    Sizinle bir şey paylaşmak daha doğrusu danışmak istiyorum.
    Eti'nin Liflaf isimli Yulaf ürününü kullanıyorum.
    Ancak; ne zaman yesem aynı gün aşırı gaz problemi, ertesi gündeyse ishal sorunu yaşıyorum.
    Bu durum 2-3 gün sürüyor.
    Acaba sizlerden de bu tarzda bir sorun yaşayan var mı yulafla ilgili?
    Ya da bu sorunumun nedeni ne olabilir?
    Bir çözüm bulmak istiyorum; çünkü yulaf hem lezzet hem de besleyicilik açısından oldukça kullanışlı bir besin.
    Bu arada ek olarak belirteyim yulafı günde en fazla 70gr. falan tüketiyorum.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
     
  2. khephnes
    Offline

    khephnes Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2012
    Mesajlar:
    2.324
    Beğenileri:
    2.624
    Ödül Puanları:
    123
    yulaf? lezzet? böğürerek yiyorum ben. :)

    bir haftadır her kahvaltıda 80gr kadar tüketiyorum ben de ve henüz tadının iğrençliği dışında bir olumsuz etkisini görmedim. çok tok tutuyor hem.
     
  3. leecH
    Offline

    leecH Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    320
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir
    Uzun zamandır sabah 150gr kadar tüketirim ama bu tarz bir sorun ile karşılaşmadım. Şişkinlik ve tokluk hissi verir. Onun dışında lif oranı yüksek sindirime yardımcı olur, ishal biraz farklı bir durum. Benim aklıma 2 sebep geldi; birincisi beslenme programınızda lif oranı yüksek ise birde yulaf fazla geliyor olabilir. Diğeri ise yulaf ezmesi size dokuyor olabilir..
     
  4. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    khepnes, şaşırtcı bir şekilde yulafın tadı benim çok hoşuma gidiyor. :) Ama yediğim zaman da bağırsaklar alev alev. :D

    leecH, evet gün içerisinde biraz fazla lifli gıda tüetiyorum sanırım bundan oluyor. ( dere otu maydanoz, marul gibi...)
    Dün haşlanmış patataes, lapa ve, muz, ve haşlanmış tavuk göğsü ile beslendim sadece. :)
    Sorunum geçmiş gözüküyor, ayrıca ilaç da kullandım.

    İlgilerinize çok teşekkür ederim. :)
     
  5. onbir
    Offline

    onbir Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    810
    Beğenileri:
    516
    Ödül Puanları:
    0
    yulafı yumurta ile omlet yaparak ye böyle bir problemin kalmaz.bende de oluyor ama gün icinde 2.kez yedigim zaman o da tek basına oldugu icin :)
     
  6. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    Omlet şeklinde yediğim zaman da oluyor. :)
     
  7. Predatel
    Offline

    Predatel Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2009
    Mesajlar:
    486
    Beğenileri:
    741
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    oVeR The HiLLs and FaR awaY
    Ben de her sabah genelde 200ml sut ile 100-150gr kadar tuketirim ama ben de boyle bir problem yasamadim
     
  8. silyum
    Offline

    silyum Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    178
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    bende hergun aynı urunden 100 120gr kadar yıyorum bır problemle karsılasmadım.
     
  9. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
  10. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    Sayın heldic,
    Yazıyı daha önce de okumuştum ve tekrardan da okudum.
    Çok sağolun, sorunun yazıda bahsedilen mevzuyla ilgili olma olasılığı var.
    Ancak; öyleyse bu durumun tahıl türü tüm besinleri tükettiğimde gerçekleşmesi gerekmez mi?
     
  11. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    o zararli maddelerin bazilari yulafta cok olabilir kabugunda mesela fitat var beyaz kisminda yok tam tahil bugday ekmeginde bile sadece ceyregi tam bugday unu gerisi beyaz un ile karisiyor

    kendi firinim var ordan nasil yapildigini biliyorun
     
  12. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    Anlıyorum, çok teşekkür ederim.
    Tam tahıl buğday ekmeği de tüketen birisiyim.
    Bu bilginiz doğrultusunda daha dikkatli yaklaşacağım bu ürüne karşı da.
    Yulaf tüketimini de kestim zaten.
    Ancak; yazılarınızda savunduğunuz düşük ya da 0 carb. diyetini de bir süre(3-4 ay)denemiş birisi olarak, bu süre zarfında da hacim kaybetmenin önüne geçemedim.
    Acaba vücut geliştirme sporu yapanların savunduğunuz beslenme tarzını uygulamasının maklul bir yöntemi var mı?
    Bunun gibi sorunları yaşamamın önüne geçecek bir beslenme şeklini benimsemeyi çok isterim ancak; yukarıda bahsettiğim gibi kaygılarımın da önüne geçemiyorum...
    Şimdiden teşekkürler.
     
  13. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    TürkYurdu bunu beğendi.
  14. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    Yazıyı okudum, bu sistemi mutalaka deneyeceğim.
    Taş devri diyeti uyguladığım süre zarfında sivilce sorunu yaşayan birisi olarak bunun da büyük ölçü de geçtiğini gördüm.
    Bunun gibi etkenler sayesinde bu beslenme tarzı beni olduça cezbediyor.
    Ayrıca; zaten enerji açısından bir sorun yaşamamış, aksine artış bile tespit etmiştim. :)
    Alakanıza teşekkür ediyorum.
     
  15. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    rica ederim

    sivilcenin en buyuk sebebi insulin direnci

    bu tarz bir diyet yapmazsanız ilerde hasta olma ihtimaliniz yuksek
     
    TürkYurdu bunu beğendi.
  16. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    Bu konularada bilgili olduğunuz için size bir şey sormak istiyorum.
    Vücudumda hiçbir şekilde sivilce yok ancak yüzümde yer yer sivilceler çıkıyor.
    20 yaşındayım ve bu durum yıllardır böyle.
    Yani artık ergenlikle bir ilgisi yoktur diye düşünüyorum.
    Bazı yerlerde bu durumun omega3-6 dengesinden kaynaklanabileceğine dair yazılar okudum.
    Ancak alınması gereken omega 3-6 yağı konusunda bir miktara net olarak ulaşamadım.
    Sizce bu rakam ne kadar olmalıdır.
    Hali hazırda balık yağı hapı kullanıyorum.(EPA 360mg-DHA 240mg)
    Sizce bu haptan günde kaç tane tüketmemin sivilcelerim üzerinde olumlu bir etkisi olabilir?
     
  17. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    fıstık aycicek yagı margarin mısırozu soya kalone gibi yagları tuketmemen lazım

    icimde omega 6 olan seyleri azalttıkca omega 3 ihtiyacımız da azalıyor

    3 4 adet kullanabilirsin

    tahıl ve kötü yaglarıda cıkar hayatından insulin direncini de kırınca sivilceler ebedi gecer
     
    TürkYurdu bunu beğendi.
  18. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    Dediklerinizi uygulayacağım. :) Çok sağolun.
     
  19. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    Çiğ Tahıl Ürünü Tüketimi

    Un tahıldan üretilen bir besin olduğundan içeriğinde karbonhidrat ve protein vardır. Protein olarak prolamin, glutelin, globulin ve albumin yer alır.Vitaminler açısından tiamin tahıllarda önemli bir kaynaktır.

    Karbonhidratların sindirilebilmeleri için emilmeleri ve metabolize olmaları gereklidir. Karbonhidratları monosakkarit olarak aldığınızda monosakkaritler sindirimde bir değişikliğe uğramazlar. Dissakkaritlerin sindirilebilmeleri için disakkaridaz enzimlerinin disakkaritleri monosakkaritlere ayırmasına ihtiyaç vardır. Eğer bu enzimler yok ise karın ağrısı ve ishal olarak ortaya çıkan emilme bozuklukları görülebilir. Buğday unu içinde yer alan nişasta tükrük salgısında bulunan pityalin içindeki “amilaz”enziminin etkisi ile parçalanır. Fakat asit ortamda pityalin amilazı etkisizdir. Bu nedenle İnce barsaklarda pankreas tarafından salgılanan amilaz enzimi nişastayı parçalar ve monosakkaritlere kadar ayrışarak emilime geçerler.


    Pişirilmiş yada ezilerek püre haline getirilmiş besinlerdeki nişasta çiğ ve tane olarak yenilen besinlere göre daha kolay sindirilirler.Orneğin patates nişastası çiğken sindirilemez durumdayken pişirildiğinde hızla sindirilebilir hale geçer, soğutulduktan sonra yenildiğinde ise sindirimi daha yavaştır.

    Bu bilgiler ışığında baktığımızda çiğ hamur yerken un içinde bulunan proteinler ve nişastadan ötürü sindiriminde güçlük çekeceğimizi aklımızdan çıkarmamalıyız.

    KAYNAK: Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü - Beslenme ve Diet Uzmanı Canan Doğan
     
  20. Extravaganza
    Offline

    Extravaganza Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.513
    Beğenileri:
    2.554
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Sayin BeachBoy,

    Mesajiniz oldukca hakli bir noktaya deginiyor fakat bildigim kadariyla bizim paketlenmis olarak aldigimiz eti yulaf ezmesi cig yulaf degil. Belli islemlerden geciyor.

    Sahsen bazen gunde 300gr yedigim bile oluyor (bulk donem) Su ana kadar en ufak bir rahatsizligim olmadi. Gaz yapmasi zaten dogal. :)
     
    technical1967 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş