tabıkde kısının metabolzıması aslında tam adıyla anbolızması degskendır yanı bırı gunde 200gr bıtkısel proteın alır ama oldukca yuksek mıktarda kas ınsa edebılır . dıger kısı ıse gunde 200gr hayvansal proteın alır ama anbolızması oldukca zayıftır ve cok dusuk mıktarda kas ınsa eder
evet haklısın asıl onemlı olan amıno asıtlerdır zaten bız kılonun 2-3-4katı proteın alın derken buyuk bır yanlıs aypıyoruz asıl dememız gereken x amıno asıtten 11gr yden 3 gr alın gıbı ...
ama bole bır durum mumkun degıl tabıkde o yzuden bız 2-3-4 gr gıbı hesaplamalara devam etmlıyız
bırde olayın su yonu proteınelrın ne kadar kalıtelı oldugu yumrta mesala %100dur ama tavuk %70 yada soya%45 buda su demktır eger 10gr yumrta proteını alırsak bunun 10unuda vucudumuz kullanız ama 10 gr soya alırsak bunun 4.5 graımını kullnır cunku soya eksık bır amıno aıt profılıne sahıptır bazı amınoa asıtlerı yeterlı mıktarda ıcermez
tabı su durumda var mıks yapmak herzamn ıyıdır ornegın yumrtalı pılav v.s gıbı pırıncten 5 gr proteın yumrtadanda 12 gr proteın alsanız bu sıze 17gr ıyı proteın olarak doner
bırde su da var sımdı forumda da uzun uzun tartısıldı bazıları bıtkısel proteınlerı hesaba dahıle etmez yanı adam gunde 200gr hayvansal proteın alır bıde yanında 50gr bıtkısel ama 50 yı saymaz . bu durumda bu tarz bıtkısel bazlı proteınelrı kullnmak bu kısıye uymaz cunku adam bıtkısellerı saymıyor
bana gelırsek ben gunluk hesaba bıtkısellerıde dagıl edıyorum . kı bence dahılde edılmelıdır . ama genelde hep hayvansalla karıstırark tuketırım yanı et+pılav peynır+kuru fasulye v.b gıbı
Son düzenleme: 7 Ağustos 2011