Hangi pekmez türününü tüketiyorsunuz ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve coder tarafından 3 Eylül 2010 başlatılmıştır.

Hangi pekmez türünü tüketiyorsunuz ?

  1. Üzüm

    oy sayısı 40
    37,4%
  2. Dut

    oy sayısı 19
    17,8%
  3. Keçiboynuzu

    oy sayısı 46
    43,0%
  4. Andız

    oy sayısı 2
    1,9%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 26 üye.
  1. coder
    Offline

    coder Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    480
    Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Yazılımcı
    Yer:
    istanbul
    Pekmez kullanıp kullanmamak konusunda hep teredütde kalıyorum. içindeki şeker oranı beni düşündürüyor. Saf şekersiz pekmez bulunabilir mi ? zaten pekmezi yapılan keçiboynuzu üzümün dutun falan şeker oranı yüksek birde beyaz şeker ilave edilince bizim için daha kötü oluyor.
    Pekmez yiyen var mı aranızda ? hangisini tavsiye edersinz ? Üzüm, dut, keçiboynuzu, andız ? marka olarakta tavsiye edebilceğiniz bir ürün var mı ?
     
  2. alkan
    Offline

    alkan Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2010
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    cooder, benim tavsiyem keçiboynuzu pekmezi. çünkü hem akciğerlere çok faydalı hemde enerji patlaması yapıo bence en iyisi keçiboynuzu pekmezidumbelllls
     
  3. body-ci
    Offline

    body-ci Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    256
    Beğenileri:
    75
    Ödül Puanları:
    0
    bencede keçiboynuzu...hem kan yapıyor hemde,cinsel sağlık için birebir...her sabah aç karınla 1-2 yemek kaşığı :) ben bir kavanoz bitirdim,2.kavanozdayım...
     
  4. bycanertk
    Offline

    bycanertk Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    364
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    53
    önemli olan pekmezin gerçeğini yiyebilmek istanbulda glikoz şekerini pekmez die yutturuolar millete yazık....
     
  5. coder
    Offline

    coder Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    480
    Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Yazılımcı
    Yer:
    istanbul
    haklısın. bende bunu anlatmak istedim. güvenilir bir marka var mı acaba doğal pekmez tüketmek için. mesela koskanın pekmezleri var. köklü ve bilindik bir firma acaba pekmezleri nasıldır
     
  6. alkan
    Offline

    alkan Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2010
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben koska kullanıyorum tadından ve kıvamından memnunum .kalitesi birazda kıvamından belli oluo .su gibi olmaması gerekir daha koyu oması lazım hem tat hem kalite yönünden koskayı öneririm .ayrıca keçiboynuzu pekmezi içerdiği yüksek kalsiyum nedeniyle boy uzamasınada yardımcı oluyor.kardeşimde işe yaradı ordan biliorum.dumbelllls
     
  7. Malebolgia
    Offline

    Malebolgia Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2008
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    209
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    ne yazık ki kalitesini kıvamından anlayamazsınız.
    içine gayet ucuz olan bir kıvam arttırıcı katıp gerçeğinden daha kıvamlı hale getirebilirler.
     
  8. gakkos
    Offline

    gakkos Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2006
    Mesajlar:
    445
    Beğenileri:
    637
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    tekstil
    Yer:
    istanbul
    Benim öyle bir sorunum yok dut ve üzüm pekmezinde çünkü gözümün önünde akrabalarım tarafından yapılıyor ve süperde yiyiyorum :) fakat keçiboynuzu pekmezi yemek istiyorum ama güvenmediğimden yemiyorum onun yereine kendisini aktardan alıp tüketiyorum.
     
    veveve bunu beğendi.
  9. IGO
    Offline

    IGO Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2009
    Mesajlar:
    253
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Hangisi olursa olsun : Ya hakikisini alacaksınız ya da güvenilir bir markayı tercih edeceksiniz.

    Ben üzüm pekmezi tüketirim...
     
  10. ARNOLDschwarzeneggeR
    Offline

    ARNOLDschwarzeneggeR Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.227
    Beğenileri:
    371
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    C:\
    dut. annem yapıyor bahçedeki dut agacından. baldan daha koyu oluyor.
     
  11. coder
    Offline

    coder Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    480
    Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Yazılımcı
    Yer:
    istanbul
    andız pekmezi kullanan yok mu arkadaşlar bulamıyorum hiç bir yerde. araştırdığıma göre pekmezlerin en iyisi andızmış
     
  12. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    Ben köyde yaptığımız elma pekmezini yiyorum ama şıklarda bulunmuyor. Gerek kokusu gerek tad olarak ilk tercihimdir. Ayrıca güçlü bir antioksidan , kan yapıcı ve kolestrol düşürücü. 2. tercihim benimde keçiboynuzu pekmezi.
     
  13. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    ben hep kecı boynuzu pekmezı tuketırım :)
     
  14. neglector
    Offline

    neglector Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2010
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Malatya
    Bence siyah üzüm pekmezi en iyisi bütün uzmanlar öneriyor.Bala göre çok daha iyi bir besin kaynağıymıs.Birde pekmezin doğal kendi şekerinden korkmayın.Tabi abartmamak suretiyle.
     
  15. canmu
    Offline

    canmu Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Organik pekmezler var ne düşünüyorsunuz?
     
  16. ayberk228
    Offline

    ayberk228 Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2011
    Mesajlar:
    71
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Üzüm pekmezi tüketiyorum. Bizim köyün meşhur. Tanıdıklar akrabalar vasıtasıyla 2-3 kavonoz getittirip tüketiyorum.. %100 organik...
     
  17. zrb20
    Offline

    zrb20 Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2011
    Mesajlar:
    176
    Beğenileri:
    219
    Ödül Puanları:
    53
    her türlü pekmezi tüketirim ama özellikle çal karası üzümünden yapılmış pekmezi tüketirim.
     
  18. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    ben organık alıyorum pekmezı ole tad acısında bır fark yok ama yınede bence daha saglıklı

    senınkıne organık degılde koy usulu dogal pekmez demek daha dogru organık olması ıcın cok zor baı sartların saglanması gerek

    ornegın ; pekmez ıcın o bag yada agac yol kenarında olamaz yada o bolgede hıc fabrıka olmz hatta yerlesım alanı dahı olmaz kotu sartlardan etkılenmesın dıye . hıcbır sunı gubre atılmaz ılac sıkılmaz

    o yuden koyden gelen seyler organık degıl de daha cok eskı usul dogal demek daha dogru
     
  19. R10
    Offline

    R10 Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    924
    Beğenileri:
    1.301
    Ödül Puanları:
    0
    üzüm pekmezini severek yerim. tahin-pekmez zaten efsanedir yahu :D malum önümüz de kış, bolca tüketmeye çalışıyorum.
     
    Danny Boy bunu beğendi.
  20. zgr
    Offline

    zgr Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    23
    aslen malatyalı olduğumuzdan köyden dut pekmezi gelir.bir yerde kalsiyumun oranının epey yüksek olduğunu okumuştum.ayrıca boğazınızdan hasta olduğunuzda bire bir
     

Sayfayı Paylaş