Flotty Organik Yumurta

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Karakaş tarafından 25 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    yumurta, vücut geliştirme sporuyla uğraşan kişilerin en çok tükettiği besinlerin başında geliyor.

    geçenlerde kabaca bir hesap yaptım ve yıllık yumurta tüketimimin 2000'in üzerinde olduğunu gördüm.

    peki genel anlamda yumurta üretiminde kullanılan tavuklar nasıl besleniyor ve yaşıyor? kendilerinin ancak sığabilecekleri kadar küçük bir kafeste, güneş ışığı görmeden, hareket etmeden, antibiyotik, hormon, gdo'lu yemler verilerek.

    gerçekten de üzücü ve insan sağlığını etkileyebilecek bir durum var ortada.

    elimden geldiğince köy yumurtası bulmaya çalışsam da bu çoğu zaman mümkün olmuyor.

    bu yüzden farklı alternatiflere yöneldim ve en sonunda flotty organik yumurta ile tanıştım.

    free range şeklinde üretim yapıyorlarmış. yani tavuklar güneş ışığı gören, geniş ve katmanlı kafeslerde özgürce koşup, toprakta eşelenip, tüneyebiliyorlar. ayrıca ilginç bir ayrıntı, tavuklara gün boyunca klasik müzik dinletilmekteymiş ve bu da hayvanarın psikolojisini oldukça olumlu etkiliyormuş. üstelik hiçbir kimyasal ve sağlığa zararlı içerik olmaksızın (hormon, antibiyotik, gdo) %100 sertifikalı organik üretim yapıyorlar.

    birkaç gündür sadece bu markanın yumurtalarını tüketiyorum ve oldukça lezzetli olduklarını da belirtmeden geçemeyeceğim.

    reklam yazısı gibi olduğunun farkındayım. zaten niyetim de bir nevi reklam yapmak. çünkü son zamanlarda tavukçuluk sektöründeki ifşa olan kokuşmuşluk beni bu markaya yöneltti. sizlere de duyurmak istedim.

    köy tavuğu yumurtası yiyebilecek kadar şaslıysanız zaten bu yazıyla işiniz olmaz fakat böyle bir alternatif olduğunu da bilmenizi istedim.

    not: eğer bu yazdıklarımda herhangi bir art niyet şüphesi görüyorsanız lütfen modlara şikayet edin ve konuyu silsinler. bu yumurta markası bana bunları yazmam için para vermedi, ne sahipleriyle ne de çalışanlarıyla uzaktan yakından en küçük bir alakam yoktur. tamamen gönüllü olarak yazdığım bir yazıdır.

    herkese iyi sporlar!
     
    Son düzenleme: 25 Mayıs 2012
    khephnes, Pappy, zrb20 ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  2. GencGrafiker
    Offline

    GencGrafiker Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.001
    Beğenileri:
    1.135
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Kocaeli
    Faydalı bir paylaşım olmuş Karakaş, fiyat ve yumurta boyutları hakkındada bilgilendirebilirsen iyi olur :)
     
    Karakaş bunu beğendi.
  3. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    yumurtaları çok büyük değil doğal olarak normal köy yumurtası boyutlarında. 8'li paketleri 6 lira civarında. ekonomik olduğunu söyleyemem. fakat param olmasa bile 10 tane yiyeceğime 5 tane yerim gene de bu yumurtayı yerim. zaten bulabildiğim sürece köy yumurtasına devam. sadece market yumurtası olarak tercihim bu.
     
    GencGrafiker bunu beğendi.
  4. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    ben vegan birisi olarak haftada bir gün 2 yumurta yiyorum oda pazar günü kardeşimle geleneksel pazar kahvaltısında :)

    ve yumurtayı her zaman istanbuldaki organik bir marketten alıyorum aslında aldığım mercimeği bile organik alıyorum

    köy yumrtası alıyorum ve organik sertifikalı

    çok yiyenler farketmez belki ama tadı gerçekten farklı doğal yumurtanın

    Flotty markası ise ekonomik olarak evet fazla ama şu var 2-3 yiyin ama adam gibi yumurta yemiş olun
     
    Karakaş bunu beğendi.
  5. RaJeV
    Offline

    RaJeV Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2011
    Mesajlar:
    1.756
    Beğenileri:
    686
    Ödül Puanları:
    123
    Bu konu gerçekten çok iyi olmuş. Yumurtayı özellikle organik tüketmek çok ama çok daha sağlıklı. Peki bu organik diyen her yumurta markasına güvenmeli miyiz sizce? Süper marketlerde satılanların hepsinde sertifika oluyor organiklerin. Markadan markaya çok büyük fark eder mi? Benim buluduğum çevrede genelde eggy markalı yumurta oluyor:

    Eggy Organik Yumurta

    Organik yumurtalar çevre kirliliğinden çok uzaklarda toprağın, suyun ve havanın tertemiz olduğu yerlerde yaşayan tavuklar tarafından üretilir.

    Organik tavuklar özgürdür. Gün ışığı almayan fabrikalarda sıkış pıkış yaşamazlar, rahat yuvaları vardır.

    Organik yumurta üretiminin hiçbir aşamasında katkı maddesi ya da kimyasal ürün kullanılmaz. Tüm organik yumurtalar Avrupa Birliği ve Tarım Bakanlığı tarafından yetkili kılınmış IMO - İs- viçre tarafından kontrol edilip sertifikalandırılır.

    EGGY kalitesinde organik yumurtaları afiyetle yiyebilirsiniz!

    Burdada tesislerinin fotoğrafları var:

    http://eggy.com.tr/uretim_tesislerimiz.html


    Buda flotty ile ilgili bir haber:

    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=14453539&p=2

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:31 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:24 ----------

    Kısa bir araştırma sonunda organik yumurta üreticiler hakkında genel bi bilgi buldum:

    Sertifikalı organik yumurta üreticileri taleplere yetişmekte zorlanıyor. Organik yumurta satışlarını yüzde 100 artıran firmalar var. 2009’da 6 milyon dolara ulaşan pazarın bu yıl 10 milyon doları aşması bekleniyor...
    ORGANİK yumurta üreticileri, kuş gribinin ardından unuttuğumuz köy yumurtası lezzetini sofralarımıza taşıma iddiasında. Oldukça yeni bir pazardan söz ediyoruz. Türkiye’de sertifikalı, ambalajlı organik yumurta ilk kez Samsunlu Ay-Bir tarafından yaklaşık 2 yıl önce piyasaya sunulmuştu. Ardından market raflarında Keskinoğlu, Flotty, Gürsel Karlı, Itır, Dimetta gibi markaları görmeye başladık. Şu sıralar birkaç marka daha organik yumurta üretmeye hazırlanıyor.
    Sektör temsilcilerine göre organik yumurta üretenlerin sayısı daha da artacak. Çünkü konvansiyonel şekilde üretilenlere göre daha pahalı olmasına rağmen organik yumurta satışları sürekli artıyor. Genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) tartışmalarıyla tedirgin olan tüketicinin organik ürünlere ilgisi daha da artacak gibi.
    Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, organik yumurtanın yumurta pazarında şimdiden yüzde 1.5 paya ulaştığını söylüyor. Pazar hacmi geçen yıl 4 milyon dolar civarındaydı. Bu yıl 10 milyon doları aşması bekleniyor.
    Peki hangi firma nerede üretim yapıyor? Organik yumurtaları hangi sertifikalara sahip? Üretim tesislerinin özellikleri neler?..
    CITY FARM
    Uluslararası sertifikası var
    Esas Holding şirketlerinden City Farm’ın sertifikalı organik yumurtaları
    Karadeniz ve İç Anadolu Bölgeleri’nde üretiliyor. Şirketin aylık üretim kapasitesi 1 milyon adet. Esas Holding Gıda Grup Başkanı Ayhan Sümerli, “Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın uygun gördüğü koşullarda, uzman veteriner hekim kontrolünde üretim yapıyoruz. Tavuklar organik yonca ve tahıl ağırlıklı yemlerle besleniyor. Verimi artırmak için hiçbir hormon ya da kimyasal kullanmıyoruz” diyor.
    City Farm’ın organik yumurtaları kafeslerde kapalı değil, serbestçe dolaşabilen tavuklardan elde ediliyor. Bu koşullara sahip tesislerde üretilen organik yumurtalar, 10’lu kutularda satışa sunuluyor. Yumurtaların ambalajı, hava sirkülasyonunu sağlamak için yeterli aralıklar içeriyor. Bu sayede uygun nemde saklanmasına olanak sağlıyor. City Farm organik yumurtalarının raf ömrü bir ay. Şirketin kendine ait mağazalarda ve Migros, Macrocenter, Carrefour, Tesco Kipa, Metro ve Real gibi birçok ulusal ve yerel market zincirlerinde satışa sunuluyor. City Farm organik yumurtaları ISO 9001 ve ISO 22000 sertifikalarına sahip. IMO GmbH (Institut für Marktökologie tarafından da sertifikalandırılmış.
    AY-BİR
    3 milyon organik yumurta sattı
    Ay-Bir, Samsun Bafra’ya bağlı Koşu Köyü’nde 1980 yılından bu yana tavuk ve yumurta üretiyor. Şirket, 2007’de organik yumurta üretimine de başlamış. “Yeşil Küre” markasıyla organik yumurta üretiyor. Ayrıca bazı markalar için de fason olarak organik yumurta üretiyor.
    Eski milletvekillerinden Ahmet Aydın’ın sahip olduğu Ay-Bir’in organik yumurta üretim kapasitesi oldukça yüksek. Aydın, “Yaklaşık 100 bin metrekare açık alan ve 4 bin metrekarelik 8 ayrı kümeste organik yumurta üretiyoruz” diyor.
    Ay-Bir, 2009’da 3 milyon adet organik yumurta satmış. Bu yılki hedefi ise 6 milyon adet. Aydın, çiftlikteki tavukları genetik değişime uğramış yemle beslemediklerini özellikle vurguluyor: “Herhangi bir kimyasal ürün ya da ilaç kullanmıyoruz. Tavukları doğal mısır, buğday, soya fasulyesi ve ayçiçeği çekirdeği gibi yemlerle besliyoruz. Ayrıca organik üretimle ilgili ulusal ve uluslararası gerekli sertifikalara sahibiz.”
    KESKİNOĞLU
    Yaylada üretim yapıyor
    Keskinoğlu, organik yumurta üretimine 3 milyon dolarlık yatırım ve ciddi bir hazırlık sürecinin ardından başlamış. Şirket, Manisa Akhisar’a bağlı Kavakalan Köyü’nün yaylasında sadece organik yumurta üreten özel bir tesis kurmuş. Geçen yıldan itibaren de ürünlerini piyasaya sunmaya başlamış.
    Keskinoğlu da organik yumurtalarını 10’lu ambalajlarda piyasaya sunuyor. Halen birçok ulusal ve yerel market zincirinde satılan Keskinoğlu organik yumurtalarının raf ömrü 28 gün.
    Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, üretim koşulları ve ürünlerle ilgili şu bilgileri veriyor: “Organik yumurta üretim kümeslerimiz dünyadaki sayılı ve en güvenilir sertifikasyon kurumlarından biri olan IMO GmbH tarafından sertifikalandırıldı. TR7390 adı verilen bu organik üretim sertifikasıyla ambalajlanıp satışa sunuluyor. Organik yumurtalar diğerlerinden tamamen ayrı bir şekilde tasnif edilerek paketleniyor ve sevkiyat özel kapalı kasa kamyonlarla yapılıyor.”
    FLOTTY
    Yumurtaları elle topluyor
    Flotty markalı organik yumurtalar Umut Tavukçuluk tarafından Elazığ’da üretiliyor. Umut Tavukçuluk Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Gülmez, “Bu yıl 1 milyon adet organik yumurta satmayı hedefliyoruz. Kapasite sorunumuz yok. Günde 10 bin adet organik yumurta üretebiliyoruz. Önümüzdeki günlerde kapasiteyi artırmayı planlıyoruz. Organik yemlerle beslenen tavuklardan elde edilen yumurtalar her gün elle, taze taze toplanıyor. Bu sayede tavukların doğal yumurtlama alışkanlıklarını bozmamış oluyoruz” diyor.
    Umut Tavukçuluk’un organik yumurta üretim tesisindeki tavuklar, kapalı kümeslerde kafes içinde değil açık havada doğal yaşamlarını sürdürebilecek şekilde tutuluyor. Şirketin tüm üretim süreci Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Ecocert ve TÜV SÜD gibi ulusal ve uluslararası kalite sertifikasyon merkezleri tarafından onaylanmış organik tarım yönetmeliklerine göre yapılıyor. Flotty organik yumurtaları 4’lü ve 8’li ambalajlarda satışa sunuluyor. Yumurtaların raf ömrü ise 28 gün.
    Bu arada Umut Tavukçuluk, yüzde 100 organik olmayan ancak organik standartlara çok yakın yemler kullanarak ürettiği yumurtaları da “Doğalım Yumurta” markasıyla piyasaya sunuyor.
    Cengiz GÜLMEZ / Umut Tavukçuluk Yönetim Kurulu Başkanı
    “Almanya’ya organik yumurta ihraç edeceğiz”
    Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de organik ürünlere talep artıyor. GDO’lu ürünlerle ilgili şüphelerin yeniden gündeme gelmesi de bunda etkili oluyor. Bizim satışlarımızda da önemli oranlarda artış var. 2009’daki organik yumurta satışımız 1 milyon 200 dolara ulaştı. Bu yıl ciroda hızlı bir artış bekliyoruz. Kapasitemizi artırdık. İhracatla ilgili hazırlıklarımızı da tamamladık. Önümüzdeki günlerde ilk kez organik yumurta ihraç edeceğiz. Bu konuda Alman bir şirketle anlaşmak üzereyiz.
    Flotty markalı organik yumurtalarımız oldukça geniş bir kesim tarafından tüketiliyor. Ürünlerimizin en çok hamileler, emziren anneler, 6 ayını doldurmuş bebekler ve ilkokul çağındaki çocuklar tarafından tercih edildiğini görüyoruz.
    Organik yumurta markaları
    Gürsel Karlı
    Itır
    Dimetta
    Keskinoğlu
    City Farm
    Flotty
    Yeşil Küre
    Başlangıç yatırım tutarı 200 bin TL
    Türkiye’nin her bölgesi organik yumurta üretimi için uygun. Yeter ki sanayi tesislerinden uzak olsun.
    Seçilen yerin arazi yapısı çok önemli değil. Sadece kuvvetli rüzgar almamalı. Ayrıca iklim koşulları, tavukların yılda en az 4 ayını dışarıda serbestçe gezebilmelerine imkan tanımalı.
    12 dönümlük açık alana sahip bir çiftlikte en fazla 3 bin adet tavuk beslenebilir. 3 bin tavuktan günde 2 bin 400- 2 bin 500 adet yumurta elde ediliyor.
    3 bin tavuğun maliyeti 30 bin TL. Diğer gerekli ekipman, malzeme ve bina dahil 3 bin tavuk kapasiteli bir çiftliğin yatırım tutarı 200-300 bin TL arasında değişiyor. Tavukların beslenmesi tabii ki organik yemlerle (buğday, mısır, soya..) olacak. Organik yem üretimi konusunda Gaziantep ve Şanlıurfa’daki bazı firmalar ön plana çıkmaya başladılar. Ayrıca İzmir’de organik yem ithal eden firmalarda var.


    http://www.patronlardunyasi.com/haber/Iste-cok-kazandiracak-is-Organik-yumurta-/80370

     
    Son düzenleme: 25 Mayıs 2012
    Pappy, moothy, Karakaş ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  6. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    Yumurta konusunda şanslıyım akrabalarımın çoğunun 10 ar 20 şer tavukları var. Fırsat buldukça köye gidip onlardan yumurta , peynir , tereyağ ve sebze alıyorum . En son köyden kıvırcık getirmiştim ilk yediğimde tadı yoğun ve acımsı gelmişti şimdi tadına alıştım pazardan aldığım kıvırcıklar çok yavan gelmeye başladı.
     
    Pappy, Danny Boy ve Karakaş bunu beğendi.
  7. moothy
    Offline

    moothy Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenileri:
    1.308
    Ödül Puanları:
    123
    bende eggy kullanıyorum çoğu zaman,denk gelirsem pazardan köy yumurtasıda alıyorum
    flotty'ide ekliyorum listeye

    teşekkürler
     
    Karakaş bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş